Dünya Warren Buffett'ın 96 milyar dolarlık servetiyle ilgili bomba iddia! Gezegendeki her çocuk...

Warren Buffett'ın 96 milyar dolarlık servetiyle ilgili bomba iddia! Gezegendeki her çocuk...

28.06.2022 - 17:43 | Son Güncellenme:

92 yaşındaki ABD’li ünlü iş insanı Warren Buffett’ın 96 milyar doları aşan servetinin ölümünün ardından ne olacağına dair yeni bir iddia ortaya atıldı.

Warren Buffettın 96 milyar dolarlık servetiyle ilgili bomba iddia Gezegendeki her çocuk...

ABD'li hisse senedi yatırımcısı Warren Buffett, servetiyle yıllardır dünyanın en zengin insanları listesinde yer alıyor. Bu yılın Nisan ayında Forbes tarafından açıklanan ve zirvesinde Elon Musk'ın yerleştiği listeye göre Buffett, beşinci sırada yer alıyor.

Haberin Devamı

Sahibi olduğu Berkshire Hathaway'in 2021 yılına sağlam bir başlangıç yapması ve isselerinin rekor seviyeye yükselmesiyle Buffet, geçen yıl servetine 1.9 milyar dolar ekledi. Peki Warren Buffett öldüğünde milyarlarca dolar ne olacak? Bu sorunun cevabıyla ilgili bir araştırmaya, ünlü Wall Street Journal gazetesi imza attı.

MİLYARLARCA DOLARLIK SERVETE NE OLACAK?

Bu araştırmayla birlikte yeni ortaya atılan iddiaya göre, bu paranın bir kısmı, gezegendeki tüm çocuklara gidebilir. Wall Street Journal, Buffett'ın 96,8 milyar dolar değerindeki servetinin geleceğiyle ilgili yakın tarihli bir araştırmasında böyle yazıyor.

2006 yılında, Berkshire Hathaway CEO'su şirketteki hisselerinin yüzde 85'ini hayır kurumlarına bağışlama sözü verdi ve çoğunluğunu Bill & Melinda Gates Vakfı'na atadı. Dört yıl sonra ise, servetinin yüzde 99'unu yaşamı boyunca veya sonrasında hayırseverliğe yeniden dağıtacağına söz verdi.

Haberin Devamı

Buffett'ın 90 milyar dolarlık Berkshire hissesinin 56 milyar doları, Gates Vakfı'na ve 17,4 milyar doları dört aile hayır kurumuna gidecek ve geriye 18,7 milyar dolar kalacak. Journal'ın aktardığına göre, Berkshire hisseleri olduğu gibi çalışmaya devam ederse tüm rakamlar tırmanabilir.

HER ÇOCUK SERVETTEN PAY ALABİLİR

Bill & Melinda Gates vakfına gönderilecek paranın nasıl harcanacağı ile ilgili ise, bir dünya çocuk tasarruf bankasının kurulmasının planlandığı vurgulanırken eski bir Gates Vakfı çalışanı, Wall Street Journal'a yaptığı açıklamada bankanın kurulması durumunda her çocuğun binlerce dolar alacağını söyledi.

Warren Buffettın 96 milyar dolarlık servetiyle ilgili bomba iddia Gezegendeki her çocuk...

Berkshire Hathaway yatırım şirketinin, bu yıl 92 yaşına giren CEO'su ve en büyük hissedarı Buffet, ölümünden sonra servetinin nasıl bölüneceğinin esasını henüz açıklamadı. Ancak Gates Vakfı her çocuğa bir pay dağıtmak için yeterli parayı alırsa, dünyanın farklı noktalarındaki ebeveynlere, günümüz ekonomisinde çocuk sahibi olmak için ihtiyaç duydukları finansal güvenlik ağını sağlayacak gibi görünüyor.

ABD'de bir çocuk yetiştirmenin, ebeveynleri için ortalama 280 bin dolardan fazla maliyeti bulunuyor. Bu sebeple de ABD'de on yıldan fazla bir süredir doğum oranı düşüyor. Çin'de de doğum oranı 2021'de üst üste beşinci yıl düştü.

Haberin Devamı

Pandemi sırasında servet eşitsizliği ve ücret farkı genişledikçe, artan sayıda milyarder varlıklarını tahsis etmek için daha yaratıcı yollar düşünmeye başladı. Buna, çocuklardan başlayarak daha adil bir para dağılımı fikri de dahil.