Dünya Yardımlar bekliyor, kriz büyüyor

Yardımlar bekliyor, kriz büyüyor

10.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Venezuela’da Devlet Başkanı Maduro insani yardımı kabul etmediğini belirtirken, muhalif lider Guaido, “ülkedeki acil insani durumu durdurmak için mümkün olan her şeyi yapacaklarını” açıkladı

Yardımlar bekliyor, kriz büyüyor

Venezuela’da Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido’nun kendisini “geçici devlet başkanı” ilan etmesi ve ABD’nin yanısıra çok sayıda ülkenin Guaido’yu tanımasıyla başlayan siyasi kriz devam ediyor. ABD tarafından Guaido’nun isteği üzerine ülkeye gönderilen insani yardım konvoyu sınırda bekletilirken, bu durum ülke yönetimi üzerindeki baskıyı artırıyor. Konuyla ilgi konuşan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, insani yardımı kabul etmediğinin altını çizerek, “Eğer Venezuela’ya yardım etmek istiyorsanız, üzerine çöktüğünüz ve erişimine engellediğiniz Venezuela’nın parasını serbest bırakın” dedi. Venezuela’da insani yardıma ihtiyaç olmadığını vurgulayan Maduro, “Bütün bu insani yardımlarınızı alın ve oldukça ihtiyaç sahibi, yüzde 70’i fakirlik seviyesinde olan (Kolombiya kenti) Cucuta halkına dağıtın” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

‘Müdahale’ sorusu

Muhalif lider Juan Guaido ise, “ülkedeki acil insani durumu” durdurmak için yabancı bir gücün askeri müdahalesine izin verip vermeyeceklerine yönelik soruya muhalefet olarak mümkün olan her şeyi yapacakları yanıtını verdi. Guaido, “Biz elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bu elbette çok polemiğe neden olan bir konu fakat çocukların ölmemesi, insanların hayatlarını kurtarabilmek ve ülkeyi yönetilebilir hale getirip insani duruma müdahale edebilmek için Ulusal Meclis’in egemenliğini ve yetkilerimizi kullanarak ne gerekiyorsa onu yapacağız” dedi.

Yardımlar bekliyor, kriz büyüyor

Çok sayıda Venezuelalı günlük temel ihtiyaçlarını karşılayabilmek için Kolombiya’ya geçiyor.

Yardımlar bekliyor, kriz büyüyor