Dünya Yasaklı Rus medya kuruluşu bombayı patlattı: Putin geyik kanıyla yıkanıyor!

Yasaklı Rus medya kuruluşu bombayı patlattı: Putin geyik kanıyla yıkanıyor!

02.04.2022 - 13:28 | Son Güncellenme:

Ekim ayında 70'inci yaşını kutlayacak olan Rus lider Putin'in sağlık durumuyla ilgili spekülasyonlara her geçen gün bir yenisi eklenirken, Rusya'da yasaklanan Proekt adlı medya kuruluşu okuyucularını dehşete düşüren bir haber yayınladı.

Yasaklı Rus medya kuruluşu bombayı patlattı: Putin geyik kanıyla yıkanıyor

Ukrayna'yı işgal eden Rus lider Putin dünya gündeminden düşmüyor. Sağlık durumuyla ilgili sayısız spekülasyon yapılan 69 yaşındaki Rusya Devlet Başkanı ile ilgili gelen yeni haber tam anlamıyla dehşete düşürdü. Dünya medyasında çıkan haberlere göre Vladimir Putin, geyiğin boynuzlarını acı bir şekilde kesilmesiyle elde edilen boynuz kanıyla yıkanıyor. Rus lidere 'sürekli' tiroit kanseri konusunda uzmanlaşmış bir doktor eşlik ediyor.

Haberin Devamı

GEYİK KANIYLA YIKANAN TEK KİŞİ PUTİN DEĞİL

Rus lider, Savunma Bakanı Sergey Şoygu tarafından olağandışı tedaviyle tanıştırıldı ve 2000'lerin ortalarında 'kanla dolu geyik boynuzlarından koku veren bir özü içeren bir küvette' yıkanmanın 'keyfini çıkardı'. Sibirya'ya özgü Altay kızıl geyiğinin boynuzlarının vücut gençleştirmeye yardımcı olduğuna dair somut bir kanıt yok. Ancak Putin'in Ukrayna'da savaş ilan ettiğinde Rus halkından gizlenen tıbbi sorunlar yaşadığına dair çok sayıda haber var.

Yasaklı Rus medya kuruluşu bombayı patlattı: Putin geyik kanıyla yıkanıyor

Rusya'da engellenen ve şu anda yurt dışından faaliyet gösteren Proekt adlı medya organından geldi. Haberde hayvan kanına dayalı tedavilerin tek hayranı olmadığı da yer aldı. Eski bir yetkili, Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin ve Gazprom'un başkanı Alexey Miller da dahil olmak üzere Kremlin'in seçkin çevresinde bulunan büyük isimlerin geyik kanında yıkanmayı alışkanlık haline getirdiğini aktardı.

Haberin Devamı

YÜZYILLARDIR SÜREN GELENEK

Siberian Times'a göre, kopmuş boynuzların kanında yıkanmanın yanı sıra, içmenin de Rusya'da yüzyıllardır devam eden bir gelenek olduğu düşünülüyor ve ayrıca Çin ve Kore'de de var olduğu söyleniyor.

"ERKEKLERİ GÜÇLENDİRİYOR, HASTALIKLARI TEDAVİ EDİYOR"

SIra dışı prosedürün iddia edilen faydaları arasında 'yaşın tersine çevrilmesi' ve cinsel isteğin artışı da bulunuyor. Altay dağlarındaki bir çiftliğin web sitesinde, "Kızıl geyik boynuzlarından elde edilen ekstrakt, özellikle erkeklerin gücü için güçlü bir tonik görevi görür. Vücudun kemiklerini, kaslarını, dişlerini, görme ve duymasını güçlendirir, zatürree, astım, eklem ağrıları, osteoporoz ve omurga ile ilgili sorunları tedavi eder." diye yazıyor.

PUTİN'İN CERRAHI 35 KERE YANINA UÇTU

Dün yayınlanan haberlerde, Rus lidere 'sürekli' tiroit kanseri konusunda uzmanlaşmış bir doktor eşlik ettiği de yer alıyor. Moskova Merkez Klinik Hastanesi'nden Cerrah Yevgeny Selivanov, Putin'in en sevdiği ikamet yeri olan Karadeniz tatil beldesi Soçi'de Rus liderin yanına en az 35 kez uçtu. Saygın doktorun tıbbi uzmanlık alanını gösteren tezinin başlığı şuydu: "Tiroid kanserli yaşlı ve yaşlı hastaların teşhis ve cerrahi tedavisinin özellikleri".

Yasaklı Rus medya kuruluşu bombayı patlattı: Putin geyik kanıyla yıkanıyor

Haberin Devamı

Putin'in sağlığıyla ilgili teorilerin biri, steroidlerle tedavi edildiği için yüz ve boyun çevresinde şişkin bir görünüme yol açtığını işaret ediyor. Batı'da, Putin'in Ukrayna'da 17 bin Rus askerinin yanı sıra birçok Ukraynalı savunucu ve sivili öldürdüğü tahmin edilen savaşı başlattığında, ciddi tıbbi sorunları olduğuna dair yaygın bir spekülasyon var.

Putin, ekim ayında 70 yaşına girecek.