Dünya ‘Yedek’ prensin kitabı ortalığı karıştıracak

‘Yedek’ prensin kitabı ortalığı karıştıracak

28.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Prens Harry’nin İngiliz Kraliyet Ailesi’nin sırlarını ifşa edeceği düşünülen anı kitabının 10 Ocak’ta yayımlanacağı açıklanırken, kitap ismi nedeniyle henüz piyasaya çıkmadan gündem oldu.

‘Yedek’ prensin kitabı ortalığı karıştıracak

İngiltere kraliyet ailesinden 2020’de ayrılarak eşi Düşes Meghan Markle ile ABD’ye taşınan Prens Harry’nin monarşiyle ilgili büyük sırları ifşa edeceği düşünülen anı kitabının 10 Ocak’ta yayımlanacağı açıklandı. İngiliz yayınevi Penguin Random House, sonbaharda çıkması planlanan ancak, Harry’nin büyükannesi Kraliçe II. Elizabeth’in geçen ay hayatını kaybetmesinin ardından saygı amacıyla çıkış tarihi ertelenen kitabın 10 Ocak’ta piyasaya sürüleceğini duyurdu.  Prens’in ABD’li televizyoncu Oprah Winfrey’e eşiyle birlikte verdiği sansasyonel röportajda kraliyetin ırkçılığını ve aile içi kavgaları açıklamasının ardından söz konusu kitabın da benzer iddiaları gündeme getirmesi beklenirken, anı kitabının adı şimdiden gündemi sarstı. Kitabın adının “Spare” (Yedek) olduğu duyurulurken, bu isim seçimiyle, Harry’nin abisi Veliaht Prens William’ın gölgesinde yer almasına vurgu yapıldığı belirtildi. Kitabın adı aynı zamanda ‘bağışlamak’ anlamına da geliyor.

Haberin Devamı

Saray huzursuz

Harry’nin “yedek prens” etiketiyle yaşamasının ne demek olduğuna da atıfta bulunan kitapta, Prens’in evlenmesi, ABD’ye taşınması ve Winfrey röportajının ardından ilişkisinin kopma noktasına geldiği babası Kral Charles ve Prens William ile ilişkisine dair detayların da olması bekleniyor. Bu nedenle kitabın sarayda “huzursuzluk” yarattığı ve Harry’nin aileyle bağının geri dönülemez bir şekilde zarar görebileceği ifade ediliyor. Öte yandan, Prens Harry’e Penguin Random House ile yaptığı 36.8 milyon sterlin değerindeki anlaşma kapsamında 18.4 milyon sterlin avans ödendiği belirtildi. Yayınevi, Harry’nin HIV/AIDS’ten etkilenen çocuklara yardım etmek için kurduğu bir kuruluş olan Sentebale’ye 1.3 milyon sterlin, 15 yıldır patronu olduğu WellChild’e ise 300 bin sterlin bağışta bulunduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

‘Yedek’ prensin kitabı ortalığı karıştıracak

 Kral annesinden miras kalan atları sattı

İngiltere Kralı 3’üncü Charles’ın geçen ay hayatını kaybeden annesi Kraliçe 2’inci Elizabeth’ten miras kalan 14 yarış atını sattığı açıklandı. Tattersalls müzayede evi, Pazartesi günü Kraliçe Elizabeth’in 14 atının satıldığını duyurdu. Satılan atlar arasında, Kraliçe’nin ölümünden iki gün önce yarış kazanan son atı olan “Love Affairs” adlı atın da yer aldığı belirtildi. Charles’ın at tutkusuyla bilinen annesinin yadigarlarını satması eleştirilirken, Tattersall’ın sözcüsü Jimmy George, satışın normal olduğunu belirterek “Kraliçe’nin kendi damızlık kısrakları vardı, onları yetiştirip her yıl satardı. Hepsini besleyemezsiniz” dedi. Satılan atların değerine ilişkinse açıklama yapılmadı.