Dünya Yıl dönümünde füze saldırısı

Yıl dönümünde füze saldırısı

07.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İdlib Mutabakatı’nın yıl dönümünde, Cerablus ve El Bab ilçelerindeki petrol tesislerine füze saldırıları düzenlendi

Yıl dönümünde füze saldırısı

Türkiye’nin denetimindeki Fırat Kalkanı Harekat bölgesinde yer alan Cerablus ve El Bab ilçelerindeki petrol tesisleri, önceki gün balistik füzelerle vuruldu. Türkiye destekli Süriye Milli Ordusu (SMO), üç sivilin öldüğü, 28 sivilin de yaralandığı saldırılardan Rusya’yı sorumlu tutarken, olayın İdlib Mutabakatı’nın yıldönümüne denk düşmesi dikkati çekti.

Saldırılarda, Cerablus’un güneyinde bulunan Hamran köyü ile El Bab’ın Tarhin kasabasındaki petrol tankerleri füzelerle vuruldu. Saldırının ardından iki bölgede de şiddetli patlamalar yaşanırken, yangınlar çıktı. Ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediliyor. Tarhin bölgesi, 9 Şubat’ta da balistik füze saldırısına maruz kalmış, saldırıda iki sivil ölmüş, 6 sivil de yaralanmıştı.

SMO 3. Kolordu Komutanı Ahmed Nur, “Saldırıyı Rusya’nın düzenlediğini değerlendiriyoruz” derken, SMO sözcüsü Binbaşı Yusuf Hamud da füzelerin Halep/Kuveyris ve Lazkiye’deki Hmeymim üslerinden ateşlendiğini belirtti.

Saldırıların ardından, SMO unsurları, YPG ve rejim mevzilerini ağır silahlarla vurdu. Öte yandan saldırının yaşandığı saatlerde, TSK’ya ait bir askeri konvoy da İdlib’e giriş yaptı.