Dünya Yine şafakta vurdular

Yine şafakta vurdular

02.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Rusya, Ukrayna kentlerine yine şafak vaktinde füze saldırısı düzenledi. Saldırılarda Herson’da bir kişi hayatını kaybederken, Dinyeper bölgesinde ise 5’i çocuk 34 kişi yaralandı.

Yine şafakta vurdular

Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı Anton Gerashchenko, Pavlohrad kentinde sivil yerleşim yerinin Rus füzesinin hedefi olduğunu duyururken, yaralı sayısını 34 olarak güncelledi. Yetkililere göre saldırılarda 19 apartman, 25 ev, 6 okul ve kreşle 5 dükkan hasar gördü.

Haberin Devamı

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı ise ülke genelinde hava savunma sistemlerinin 18 füzeden 15’ini havada imha ettiğini duyurdu. Ordunun açıklamasında başkent Kiev’e atılan tüm füzelerin havada vurulduğu belirtildi. Rus yönetimiyse saldırılarda cephane ve silah üreten bazı tesislerin hedef alındığını savundu.

Son bir hafta içinde Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik füze ve roket saldırıları artış gösterdi. Rusya’nın Ukrayna’nın Uman kentinde düzenlediği roket saldırısında da 23 kişi hayatını kaybetmişti. Ukrayna Acil Durumlar Servisi, Saldırıda 6’sı çocuk, 23 kişinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

Papa: Barış için gizli bir misyon var

Macaristan’a 3 günlük Ukrayna ve göç odaklı bir ziyaret gerçekleştiren Papa Françesko, Budapeşte’den dönüşünde uçakta seyahatine eşlik eden gazetecilerin sorularını yanıtladı. Euronews’un aktardığına göre, Vatikan’ın da dahil olduğu bir barış misyonundan söz eden Papa, “Ben bu hususta istekliyim. Yapılması gereken ne varsa yapmaya hazırım. Ayrıca halihazırda devam eden bir misyon var ama halka açık değil. Bu ne zaman halka açıklanır, o zaman bunun hakkında da konuşurum” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Rus trenine sabotaj

Rusya’nın Ukrayna sınırı yakınlarındaki Bryansk kentinde patlama sonucu bir yük treni raydan çıktı. Raylara döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu trenin alev alarak raydan çıktığı belirtildi. Bryansk Valisi Alexnader Bogomaz, “Bryansk-Unecha demiryolu hattının 136’ncı kilometresinde bir patlayıcı cihaz infilak etti ve yük treni lokomotifinin raydan çıkmasına neden oldu. Olayda yaralanan olmadığı bildirildi” dedi. Petrol ürünleri taşıyan trende yangın çıktı.