Dünya Yoğun güvenlik havai fişekler

Yoğun güvenlik havai fişekler

02.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Dünya genelinde 2018 yılı özellikle başkentlerde düzenlenen havai fişek gösterileriyle karşılandı. Özellikle Avrupa’daki kutlamalarda terör saldırısı ihtimaline karşı yoğun güvenlik önlemleri alındı

Yoğun güvenlik havai fişekler

Dünya genelinde milyonlarca kişi yeni yılı sokaklarda havai fişek gösterileriyle karşıladı. Avrupa’da birçok şehir 2018’in ilk saatlerini açık hava kutlamalarıyla olası terör saldırılarına karşı olağanüstü güvenlik önlemleri altında karşıladı. Fransa’nın başkenti Paris’te ünlü Champs-Elysees Meydanı’ndaki Zafer Takı’nda (Arc de Triomphe) yapılan yeni yıl kutlamalarına binlerce kişi katıldı. Zafer Takı’na kurulan özel bir projeksiyon sistemiyle yeni yıla girilirken, renkli ışık oyunları sergilendi. İngiltere’nin başkenti Londra’da yılbaşı kutlamaları, her yıl olduğu gibi bu yıl da coşkuyla yapıldı. Yüzbinlerce kişi yağışlı ve soğuk havaya rağmen ünlü Thames Nehri kenarında ‘Big Ben’,’London Eye’ ve parlamentonun yanında havaya fırlatılan havai fişek gösterisini izlemek için bir araya geldi. Gösteriyi 100 bin kişi izledi.

Haberin Devamı

Fişekler 2 can aldı

Almanya’nın en büyük açıkhava yılbaşı partisi bu yıl yine başkent Berlin’de Brandenburg Kapısı ile Zafer Sütunu arasında kalan 17 Haziran Caddesi’nde “Hoşgeldin 2018” sloganı ile düzenlendi. Yılbaşı partisi geniş güvenlik önlemleri altında yapıldı. Berlin’de etkinliklerin yapıldığı alana girişlerde ve alanın etrafında geniş güvenlik tedbirleri alındı. Kutlama alanının çevresine güvenlik amacıyla beton bloklar konuldu, alana giren herkesin üstü arandı. Etkinliklerin yapılacağı alanların etrafındaki cadde ve sokaklar da trafiğe kapatıldı. Bu yıl ilk kez farklı olarak taciz olasılığına karşı kadınlar için “güvenli alan” oluşturuldu. Yılbaşı kutlamalarının yapıldığı alanda bin 600 polisin görevlendirilirken havai fişeklerden iki kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin de yaralandığı belirtildi. Alman polisi Potsdam yakınlarında 19 ve Guscow-Platkow’da da 35 yaşında olmak üzere iki kişinin hayatını kaybettiği, Rheinsberg’de de 11 yaşında bir erkek çocuğun kutlama fişeği nedeniyle ağır yaralandığı bilgisi verildi.

Haberin Devamı

Rusya’nın en önemli kutlamalarından biri olan yılbaşı akşamında, Moskova semalarını rengarenk havai fişekler süsledi. Havai fişek gösterilerinin yoğunlaştığı merkezlerden biri Kremlin Sarayı olurken, 2018’e Moskova’da ‘merhaba’ diyen çok sayıda kişi, kutlamalarda çektiği görüntüleri sosyal medyada paylaştı. İspanya başkent Madrid’deki Puerta del Sol Meydanı’da binlerce kişinin katılımıyla rengarenk görüntüler, konserler, kutlamalar eşliğinde 2018’e merhaba dedi. Atina’daysa tarihi Akropolis binlerce havai fişekle aydınlandı.

Asya’daki en renkli görüntülere Hong Kong sahne oldu. Victoria Limanı’nda yapılan havai fişek gösterisi keyifli dakikalar yaşattı. Güney Kore’nin başkenti Seul’de 555 metrelik yüksekliğiyle dünyanın en uzunbeşinci binası olan Lotte World Tower havai fişeklerle donatıldı. Hindistan’ın Mumbai kentindeki Chattrapathi Shivaji Tren Garı yılbaşı için aydınlatıldı. Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki kutlamalarının adresi Dubai oldu. Binlerce kişi, dünyanın en uzun binası olan Burj Kalifa üzerine yansıtılan ışık gösterisini izledi.

Haberin Devamı

Yoğun güvenlik havai fişekler

Tema huzur

ABD yoğun güvenlik önlemleri altında yeni yıla girdi. New York’ta yılbaşı kutlamalarının merkezi Times Meydanı’nda dondurucu soğuğa rağmen toplanan bir milyondan fazla kişi, yoğun güvenlik önlemleri altında yeni yıla girdi. Gece yarısından saatler önce hava sıcaklığı eksi 11 dereceyi göstermesine rağmen meydanı dolduran 1 milyondan fazla kişi her yıl farklı bir tema ile hazırlanan ve bu seneki teması “huzur” olan “kristal kürenin” düşüşünü yerinde izledi. Dünyanın dört bir yanından yeni yıl kutlaması için Times Meydanı’na gelen turistler ve ABD’liler, kutlamalar için ayrılan bölümlere girerken tek tek arandı. Kutlamalarda ünlü şarkıcı Mariah Carey sahne aldı.

Yoğun güvenlik havai fişekler

3 milyon kişilik açık hava partisi

Yeni yıl için en görkemli kutlama yine Güney Amerika ülkesi Brezilya’da yapıldı. Brezilya’nın Rio de Janeiro şehri, Copacabana Plajı tam 3 milyon kişinin katıldığı bir açık hava partisine ev sahipliği yaptı. Plajı aydınlatan havai fişek gösterileri sırasında suya giren Brezilyalılar şarkıcı Anitta’nın performansıyda da sabaha kadar çılgınca eğlendi.

Haberin Devamı

Yoğun güvenlik havai fişekler

Kutlama bütçesi yardıma ayrıldı

Balkan ülkeleri de, yeni yıla konserler ve havai fişek gösterileriyle girdi. Bosna Hersek Meydanı’nda toplanan binlerce kişi, Zdravko Colic’in şarkılarıyla eğlendi. Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Ülkede Boşnak nüfusun yoğun yaşadığı Sancak’ta yeni yıl kutlamaları yapılmadı. Sancak’a bağlı belediyeler, yılbaşı kutlamaları için ayrılan bütçenin ihtiyaç sahibi çocuklar için kullanılacağını bildirdi. Makedonya’da başkent Üsküp’te belediye aldığı kararla eğlencelere ayrılan bütçeyi yardım amaçlı kullanılması kararlaştırıldı.

2018’de kalkan uçak 2017’de indi

Yeni Zelanda’nın Auckland şehrinden 2018’in ilk dakikalarında kalkan bir uçak, ABD’nin Hawai eyaletinin başkenti Honolulu’ya 2017’de indi. Hawaiian Havayoları’na ait 446 numaralı uçuş, Auckland Havaalanı’ndan 1 Ocak 2018’de yerel saatle 00:05’te kalktı ve Honolulu’ya 31 Aralık 2017’de 10:16’da vardı. Gazeteci Sam Sweeney olayı farketti ve Twitter’dan paylaştı.

Haberin Devamı

Yoğun güvenlik havai fişekler

Yoğun güvenlik havai fişekler

Yoğun güvenlik havai fişekler