Dünya Yolsuzluk davasında Prenses’ten 600 bin euro istenecek

Yolsuzluk davasında Prenses’ten 600 bin euro istenecek

06.02.2014 - 18:04 | Son Güncellenme:

İspanya'daki yolsuzluk soruşturması kapsamında, eşinin yolsuzluktan hüküm giymesi halinde Prenses Cristina'dan 600 bin euro talep edileceği iddia edildi.

Yolsuzluk davasında Prenses’ten 600 bin euro istenecek

Eşi Palma Dükü İnaki Urdangarin'in baş sanık olduğu yolsuzluk soruşturmasında sanık olarak ifade verecek Prenses Cristina ile ilgili haberler ülke gündeminin öncelikli maddesi olmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

İspanya resmi haber ajansı EFE ve devlet televizyonu RTVE'nin, yolsuzlukla mücadele savcılığının hazırladığı iddianameye dayandırarak verdiği haberlerde, eşinin yolsuzlukla ilgili davadan hüküm giymesi halinde Prenses Cristina'dan yaklaşık 600 bin avro isteneceği iddia edildi.

Mevcut durumda eşiyle ile birlikte yarı yarıya ortak olduğu Aizoon adlı firmada vergi kaçırma ve para aklama iddialarıyla suçlanan Prenses Cristina'nın, tamamen aklansa bile eşinin hüküm giymesi halinde 600 bin euroluk tutarı ödemek zorunda kalacağı ifade edildi.

3,5 yıla yakın bir zaman alan, “Noos olayı” olarak adlandırılan yolsuzluk soruşturmasının 8 Şubat'ta Prenses Cristina'nın ifadesinin alınmasından sonra sonuçlanması bekleniyor.

Haberin Devamı

İspanya tarihinde ilk defa bir kraliyet ailesi üyesinin de sanık olduğu soruşturmada, Prenses Cristina'nın, Mayorka adasının Palma kentindeki mahkemede vereceği ifade için büyük güvenlik önlemleri alındı. Çoğunluğu İspanyol emniyetinde görevli çevik kuvvet ekipleri olmak üzere 200 kadar güvenlik görevlisinin Prenses Cristina'nın güvenliği için çalışacağı, olası bomba ihbarlarına karşı özel ekipler bulundurulacağı, bazı yolların trafiğe kapatılacağı ve gösterilerin mahkeme binasının uzağında düzenlenmesine müsaade edileceği bildirildi.