Dünya Zelenskiy: Putin’in zayıflığı görüldü

Zelenskiy: Putin’in zayıflığı görüldü

04.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, savaşın gidişatı ve Wagner’in Rusya’da gerçekleştirdiği isyanla ilgili açıklamalarda bulundu.

Zelenskiy: Putin’in zayıflığı görüldü

CNN’e konuşan Zelenskiy, Wagner isyanının Rusya’da Devlet Başkanı Vladimir Putin’in zayıflığını gözler önüne serdiğini ifade etti. Putin’in isyana yönelik cevabının ‘zayıf’ olduğunu belirten Zelenskiy, “Herşeyi kontrol etmediği ortaya çıktı. Putin bölgelerde durumu kontrol edemiyor” dedi. Rusya’nın tüm ordusunun Ukrayna içinde olduğunu belirten Zelenskiy, bu yüzden Rusya içinde Wagner’in rahatça ilerlediğini belirtirken, “Putin’in gücü çöküyor” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Öte yandan, Ukrayna’nın doğusunda ve güneyindeki cephelerde mücadele sürüyor. Rusya, Kırım yöneticisi Sergey Aksenov’a yönelik Kiev’in düzenlediği bir suikast girişiminin engellendiğini duyurdu. İsyan girişiminde bulunmasının ardından Rusya’daki faaliyetlerinin durduğu açıklanmasına rağmen işe alımlara devam ettiği öne sürülen Rus paralı asker grubu Wagner ise işe alımların askıya alındığını duyurdu. Wagner’in Telegram’daki işe alım kanalı, yaptığı açıklamada, bir aylık asker alımının durmasının Ukrayna’daki savaşa ‘geçici olarak katılmaması’ ve Belarus’a taşınmasıyla bağlantılı olduğunu söyledi.

Savaş suçları için Lahey’de ofis açıldı

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaşta, savaş suçları ve insan hakları ihlallerini soruşturmayı planlayan Ukrayna’ya Yönelik Saldırı Suçlarının Kovuşturulması için Uluslararası Merkezin (ICPA) ofisi, Hollanda’nın Lahey kentinde açıldı. ICPA, kanıtları güvence altına alarak, erken aşamada dava oluşturma sürecini kolaylaştıracak ve saldırı suçu davalarının hazırlanmasını destekleyecek.