Gündem E-bordro ile güncel maaş dökümünüzü alabilirsiniz!

E-bordro ile güncel maaş dökümünüzü alabilirsiniz!

14.09.2016 - 09:50 | Son Güncellenme:

Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulaması kamu görevlilerinde yoğun şekilde kullanılıyor. Maliye Bakanlığı e-bordro uygulamasından en güncel ayın maaş bordrosu görüntülenebiliyor. Maliye Bakanlığı e-bordo uygulaması üzerinden geçmiş aylara ait olan maaş bordroları da görüntülenebiliyor.

E-bordro ile güncel maaş dökümünüzü alabilirsiniz

Teknolojik gelişme ve yeniliklerin doğrudan günlük yaşantı içerisinde etkilerde bulunduğu modern yüzyıl dünyasında insanların ihtiyaçları ve istekleri doğrultusunda gelişimini sürdüren teknoloji dünyası çok önemli çözümleri ile modern dünyaya yön veriyor. Günlük yaşamın en önemli parçalarından birisi haline gelen ve özellikle son yıllarda hızla gelişen mobil akıllı cihaz teknolojileri ile birlikte daha yoğun bir kullanım seviyesine ulaşan internete erişim konusunda elde edilen kolaylıklar, internet kullanımının her geçen gün daha da popüler bir hale gelmesini sağlıyor. Türkiye’de de internet kullanım oranlarının sürekli olarak yüksek düzeyde artışlar gösteriyor olması bireysel ve kurumsal alanda internetin yoğun olarak kullanılmasına neden oluyor. İnternet kullanımının bu denli yüksek seviyelerde olduğu ve internetin yaşam içerisinde çok önemli bir rol üstlendiği bugünlerde internet ortamı üzerinde kamu kurum ve kuruşları tarafından dijital kamu hizmet uygulamaları hizmete sunuluyor. Bu alanda en aktif devlet kurumları arasında yer alan Maliye Bakanlığı’nın elektronik ortam üzerinde e-bordro isimli bir uygulaması bulunuyor.

Haberin Devamı

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Kamu kurum ve kuruşlarının vatandaşa sunmakta olduğu kamu hizmetlerinde de modern yüzyıl dünyasında yaşamın her alanında avantajlarından ve fırsatlarından yararlanılan internetin, kamu hizmetleri ve kamu işlemleri konusunda da önemli çözümlerinden yararlanılabilmesini sağlıyor. Bu doğrultuda Türkiye’de hem özel sektör çalışanlarının hem de kamu kurum ve kuruşlarında görevli olan kamu çalışanlarının her ay almakta oldukları maaşlarına ilişkin olarak ayrıntılı maaş bilgisinin yer aldığı maaş bordrosunun verilmesi gerekliliği bulunuyor. Yasal olarak özel sektör alanında çalışan vatandaşlara ve kamu alanında çalışan vatandaşlara verilmesi gereken maaş bordrosu, alınan maaşa ilişkin olarak gerçekleştirilen tüm işlemlere dair çalışanlara ayrıntılı bilgi vermektedir. Bu doğrultuda Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı tarafından internet altyapısının etkin kullanımı ile birlikte elektronik ortam üzerinde online e-bordro isimli uygulama hizmete açıldı.

Vatandaşların son derece pratik bir şekilde kullanarak, en güncel aya ait olan maaş bordrosunu dahi online olarak görüntüleyebilme şansına sahip olabildiği, pratik bir kullanıma sahip olan Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı’nın e-bordro uygulaması oldukça yoğun şekilde kullanılıyor. Yasal zorunluluk gereğince özel sektör çalışan Sosyal Sigortalar Kurumu mükelleflerine de verilmesi gerekli olan maaş bordrosu, internet ortamı üzerinde yer alan Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı’nın e-bordro isimli uygulaması üzerinden görüntülenemiyor. Çünkü Maliye Bakanlığı tarafından internet ortamı üzerinde hizmete açılan bu online maaş bordrosu uygulaması sadece kamu kurum ve kuruluşlarında görevli olan kamu personellerine yönelik olarak hizmet veriyor.

Türkiye’de kamu kurum ve kuruluşlarında görevli olan kamu çalışanları, modern yüzyıl mobil akıllı cihaz teknolojileri sayesinde de nerede olursa olsun internete son derece pratik ve kolay bir şekilde erişim sağlayarak, memur maaşına ilişkin düzenlenen en güncel maaş bordrosunu dahi Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı’nın e-bordro uygulaması üzerinden görüntüleyebilme şansına sahip olabiliyor. Kamu çalışanlarının her ay aldıkları memur maaşına ilişkin olarak düzenlenen maaş bordroları ile ilgili Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı’nın e-bordro uygulaması üzerinden sadece en güncel aya ait olan maaş bordrosunu değil aynı zamanda da geçmiş aylara ait olan memur maaş bordrolarını da görüntüleyebilme imkanına sahip olunabiliyor.

Yazarlar