Gündem E-bordro ile maaş döküm belgesi!

E-bordro ile maaş döküm belgesi!

14.07.2016 - 09:42 | Son Güncellenme:

E-bordro üzerinden maaş dökümünüzü elde etmeniz mümkündür. E-bordro hizmeti ile devlet memurları maaş bilgilerini internet üzerinden öğrenebiliyor. E-bordro hizmetinden nasıl yararlanabileceğinizi haberimizde anlatmış bulunuyoruz.

E-bordro ile maaş döküm belgesi

Ülkemizde geniş çaplı bir ilerleme ve de yoğun bir şekilde takip edilen internet sistemi vardır. Teknolojinin çığır aştığı ve de vatandaşların aktif bir şekilde hazırlamış olduğu sistemlerden yararlanmak üzere biz vatandaşlar ellerimizin altında bulunan internet sektörünü dilediğimiz gibi kullanabiliriz. Teknik ve de bilimi alanında ki yapılan çalışmalar sonucunda vatandaşlar olarak bizler de gerekli olan tüm işlemlerimizi artık tek bir merkez üzerinden yapabilir duruma gelmişizdir. İşte bu nedenle vatandaşların aktif bir şekilde kullanıma sahip olduğu internet alanında yapılan bu gelişmeleri hayatımızın pek çok noktasında kullanabiliriz. İnternet ve de beraberinde gelişen bilgisayarlar ve akıllı telefonlar her türlü hizmeti evlerimize ve de ellerimize sunmuştur. Bu nedenle artık bizler aklımıza gelen ve de aslında uzun uğraşlar alan işlemlerimizi yaparken daha kısa bir yollar işlemlerimizi gerçekleştirebilme imkânına sahip oluruz.

Haberin Devamı

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!
EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet ve de teknoloji alanında yapılan bu gelişmelerin neredeyse tamamı bizlerin hayatlarını daha yaşanabilir bir hale getirmiştir. Vatandaşların aktifliğini gösterdiği bu teknoloji alanı aynı zamanda da hız kesmeden sürekli olarak büyümeye devam etmiştir. Teknoloji alt yapılı sistemlerin bulunduğu bu hizmetlerden bizler de dilediğimiz zaman pratik bir şekilde yararlanabiliriz. Şimdi ise sizlere normalde uzunca bir vaktimizi alan bir işlemin internetten ne kadar kolay bir şekilde yapıldığını sağlayan işlemi anlatacağız.
Devlet kurumlarında çalışan vatandaşlar bazı zamanlarda maaşlarını aldıklarında bazı miktar farklılıklarını görebilirler. Bu maaşlarında ki yapılan kesintilerin elbette ki bir sebebi vardır. İşte bu maaşlarında meydana gelen eksikliği öğrenebilmek için vatandaşların yapacak olduğu tek işlem sizlerin de bildiği gibi bordro belgelerini sorgulamaktır. Bordro içerisinde maaş bilgilerinin yer aldığı dosyaların bulunduğu belgelere verilen isimdir. Fakat bu noktada vatandaşların bordro bilgilerine ulaşmak oldukça zordur. Maaş bilgilerini daha kısa bir şekilde internet sistemi üzerinden öğrenebilmek için e-Devlet adı verilen sistemden dilediğimiz şekilde yararlanabiliriz. E-Devlet sistemi adı altında verilen bu hizmetten ne zaman istersek bizler de işlemlerimizi geliştirebiliriz. E-Devlet uygulamasında bulunan başlıca işlemlerden biri olan maaş bilgilerinin sorgulama sayfası bu internet alanında e-bordro adını almıştır. Resmi bir sayfa olan bu e-Devlet sayfası üzerinden vatandaşlar diledikleri gibi e-bordrosunu yapabilir maaş bilgilerine kolaylıkla ulaşabilir.
E-Devlet üzerinden yapılan bu e-bordro uygulaması için öncelikle internet sisteminde ki e-Devlete giriş yapmak gerekir. Bunun içinde e-Devlet sisteminde bulunan e-bordro işlemi için öncelikle bizlerin en yakınımızda bulunan bir PTT şubesine müracaat etmemiz gerekir. PTT kurumundan aldığımız şifre ve de T.C. kimlik numaramız ile e-devlete girişimizi tamamlayabiliriz. Bunun dışında e-bordro ile ilgili bu sistemler için gerekli olan sayfaya girerek öncelikle kendimiz ve işimiz ile ilgili tüm soruları yanıtlandırmamız gerekir. Hemen ardından e-bordro için yapılan bu tüm sorgulama işlemlerinden kısa bir süre içerisinde sonuç alabiliriz. Bu şekilde e-bordro alanında ki işlemimizi yaparak maaş bilgileri içerisinde bulunan her bilgiye hemen ulaşabiliriz.