Gündem E-Bordro İle Online Memur Maaşı Sorgulama Ekranı

E-Bordro İle Online Memur Maaşı Sorgulama Ekranı

24.04.2015 - 12:59 | Son Güncellenme:

Maliye Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan E-Bordro sistemi pek çok kamu personeline kolaylık sağlamaktadır. E-Bordro sayesinde memurlar maaş bilgilerini internet üzerinden kolayca görüntüleyebilmektedirler. E-Bordro sistemi hakkında ayrıntılı bilgileri için haberimizi inceleyebilirsiniz.

E-Bordro İle Online Memur Maaşı Sorgulama Ekranı

Türkiye’de kamu kurumları son dönemlerde büyük bir hız ile gelişmekte olan teknolojiyi en aktif şekilde kullanmaları ile birlikte çok daha yüksek hizmet kalitesi standartlarının yakalanabilmesine yardımcı oluyor. Özellikle de kamu hizmetlerinde daha çağdaş ve daha modern standartların yakalanabilmesi amacı ile kamu kurumları tarafından gelişen internet teknolojisi en aktif şekilde kullanılıyor. Dijital platform üzerinde yer alan kamu kurumu online hizmetleri arasında özellikle de Maliye Bakanlığı’nın online hizmetleri öne çıkıyor.

Haberin Devamı

E-BORDRO

Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü resmi internet sayfasında bulunan e-bordro sorgulama işlemleri gerçekleştirilebiliyor. Özellikle de kamu personellerinin dijital platform üzerinden kolay bir şekilde sorgulanabilmesine yardımcı olan Maliye Bakanlığı’nın bu yeni uygulaması son dönemlerde oldukça yoğun şekilde ilgi görüyor. Gelişen internet teknolojisini en aktif şekilde kullanan Maliye Bakanlığı’nın Emekli Sandığı sigortalısı yani kamu personellerinin aylık maaş bordrolarını güncel olarak dijital platform üzerinden kolay bir şekilde takip edebilmelerine yardımcı oluyor.

E-bordro sorgulama işlemlerini dijital platform üzerinde Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü uygulama ekranından kolay bir şekilde yapabilmek için kamu personellerinin öncelikli olarak giriş formu içerisinde bazı kimlik ve sigorta bilgilerini girmeleri gerekiyor. Bunun için e-bordro sorgulama uygulaması ekranında bulunan giriş formu içerisinde öncelikli olarak ‘T.C. kimlik numarası’, ‘Memuriyet Sicil No’, ‘Emekli Sicil No’,’yıl’, ‘ay’ ve ‘istihdam tipi’ bilgilerini girmeleri gerekiyor. Daha sonra ise resimdeki güvenlik kodu karakterlerini ilgili yerine yazarak, gönder seçeneği ile e-bordro sorgulama işlemlerini pratik bir şekilde yapabiliyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde bulunan e-bordro sorgulama işlemleri ile her ay nizami olarak yenilenmekte olan maaş bordrosunu inceleyebilme imkanına sahip olabilen kamu personelleri son dönemlerde yoğun şekilde ilgi gösteriyor. Maliye Bakanlığı’nın dijital platform üzerinde kendilerine sunmuş olduğu e-bordro sorgulama işlemlerini online olarak maaş bordrosu inceleyebilme imkanına sahip olabiliyor

Kamu personeli e-Devlet sistemi üzerinden de kolayca e-bordro sorgulama yapabiliyor. Bunun için e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yaptıktan sonra e-hizmetler ekranında Maliye Bakanlığı’nın ‘Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti’ seçeneğine tıklamaları işlemi tamamlayabilmeleri güncel maaş bordrolarını inceleyebilmeleri için yeterli oluyor.