Gündem E-Bordro işlemi ile maaş bilgileri görüntüleme

E-Bordro işlemi ile maaş bilgileri görüntüleme

24.09.2016 - 09:51 | Son Güncellenme:

Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulaması kamu çalışanlarınca yoğun ilgi görüyor. Maliye Bakanlığı online hizmeti e-bordro uygulamasında kamu görevlileri güncel maaş bordrolarını görebiliyor. Kamu çalışanları e-bordro uygulaması üzerinden geçmiş ayların maaş bordrolarını da görebiliyor.

E-Bordro işlemi ile maaş bilgileri görüntüleme

İnternet altyapısının insanların yaşamlarının her alanına ulaşmakta olduğu modern yüzyılda artık internet kullanımı çok yüksek olaylara ulaştı. Her geçen gün hızla gelişen modern yüzyıl teknolojisi ile birlikte nerede olunursa olunsun internet ortamına erişim sağlanabiliyor. Bu durum internetin yaşamın her alanında kendisine yer bulmasına neden olurken kamu kurumlarının hizmetlerinde de dijitalleşmenin gerçekleştirilebilmesini sağlıyor ki bu aşamada Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulaması ön plana çıkıyor. Türkiye’de mobil akıllı cihaz ürünlerinin insanlar tarafından yoğun olarak kullanılıyor olması internet altyapısının yaygınlaşmasına ve popülerleşmesine neden oluyor. Türkiye’de internet kullanım oranlarının sürekli artış göstermesi internet hizmetlerinin de daha yoğun şekilde kullanılmasına neden olurken yoğun olarak kullanılan internet hizmetlerinde de kapsam çeşitliliği yaşanıyor.

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Özellikle de son yıllarda insanların günlük ihtiyaçlarından eğlence sektörüne kadar her konuda internet aracılığı ile çok ciddi fırsatlardan yararlanıyor olması Türkiye’de kamu kurum ve kuruluşlarının vatandaşa yönelik sunduğu kamu hizmetlerinde de internetin avantajlarından yararlanılabilmesinin sağlanması amacı ile internet ortamı üzerinde dijital kamu hizmetlerinin sunulmaya başlamasına neden oluyor. Elektronik ortam üzerinde yer alan kamu kurum ve kuruluşlarının dijital kamu hizmet uygulamaları ile vatandaşlar kamu işlemleri sırasında da internet hız ve kolaylıklarından faydalanabiliyor. Özellikle Türkiye’de özel sektör alanında veya kamu alanında çalışan tüm vatandaşların yakından bildikleri maaş bordrosu konusunda da internet kolaylıklarından yararlanılabilmesinin sağlanması amacı ile Maliye Bakanlığı tarafından internette e-bordro uygulaması hizmete açıldı.

Maliye Bakanlığı bünyesinde Muhasebat Dairesi Başkanlığı tarafından hizmete açılan e-bordro uygulaması maaş bordrolarının da artık internet ortamı üzerinden daha kolay ve daha pratik şekilde görüntülenebilmesine imkan veriyor. Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılan e-bordro isimli uygulama çalışanların maaş bordrolarını internete erişim sağlayabildiği her yeden görebilmesi gibi çok önemli pek çok avantaj ve kolaylık sağlıyor. Özellikle Türkiye’de özel sektörde veya kamu alanında çalışan vatandaşların her ay aldıkları maaşlarına ilişkin olarak Maliye Bakanlığı tarafından yasal zorunluluk gereğince düzenlenen maaş bordrosunun milyonlarca vatandaşa ulaştırılıyor olması e-bordro uygulaması ile önemli bir zaman ve kağıt tasarrufunun sağlanabilmesine yardımcı oluyor. Ancak Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı tarafından internet ortamı üzerinde hizmete açılan e-bordro uygulaması özel sektör çalışanları tarafından kullanılamıyor.

Sadece kamu kurum ve kuruluşlarında görevli olan kamu personelleri tarafından kullanılabilen Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı’nın e-bordro uygulaması üzerinden memur maaşlarının en güncel aya ait olan maaş bordrolarını online olarak görebilmek mümkün oluyor. Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı’nın e-bordro uygulaması üzerinden güncel aya ait olan maaş bordrosunun dışında geçmiş aylara ait olan maaş bordroları da kamu çalışanlarınca görülebiliyor. Bu yüzden kamu çalışanları internet üzerinden her ay aldıkları memur maaşlarına ilişkin olarak düzenlenen maaş bordrosunu görüntülemek istemeleri durumunda görüntülemek istedikleri döneme ilişkin olarak ay ve yıl bilgilerini girmeleri gerekiyor.