Gündem E-bordro maaş sorgulama hizmeti nasıl kullanılıyor?

E-bordro maaş sorgulama hizmeti nasıl kullanılıyor?

19.05.2016 - 08:48 | Son Güncellenme:

E-bordro hizmeti devlet memurlarının yararlanabileceği bir hizmettir. E-bordro hizmeti ile maaş bilgilerine erişim sağlamak mümkündür. E-bordro hizmeti sayesinde maaşlarda meydana gelen kesintileri görmek mümkündür.

E-bordro maaş sorgulama hizmeti nasıl kullanılıyor

Bordro, devlet çalışanlarının yani memurların; maaş girdi ve çıktılarının, maaşı üzerinde herhangi bir kesintinin olup olmadığını görüp, maaş hareketlerini takip edebilmesi için oluşturulmuş olan bir belgedir. Önceki yıllarda bordro belgesini alabilmek için uzun bir süre beklemeniz gerekmekteydi. Ancak artık günümüz teknolojinin de oldukça ilerlemesi ile her türlü işlemimizi internet yolu ile yapabiliyoruz. İnternet üzerinden yapılan bir çok uygulama ve işlem sayesinde artık hayatımızda yapmamız gereken önemli işleri kolayca yapabiliyoruz. Devlet dairesine ait işlemlerimizi de internet üzerinden yapabilmek bizim için oldukça önemli bir uygulamadır. Kurum ve kuruluşlara gitmeden, sıra beklemeden yapılabilen devlet dairesi işlemleri artık internet üzerinden dakikalar içerisinde yapılabilmektedir.

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet üzerinden yapılan bir çok uygulama ve işlem sayesinde artık hayatımızda yapmamız gereken önemli işleri kolayca yapabiliyoruz. Devlet dairesine ait işlemlerimizi de internet üzerinden yapabilmek bizim için oldukça önemli bir uygulamadır. Kurum ve kuruluşlara gitmeden, sıra beklemeden yapılabilen devlet dairesi işlemleri artık internet üzerinden dakikalar içerisinde yapılabilmektedir. E­-Bordro ise internet sistemini kullanarak aldığımız bordro belgesidir. İnternet üzerinden yapılmış olduğu için E­-Bordro denmiştir. Daha önceki yıllarda bordro belgesini internet sistemi üzerinden alabilmemiz mümkün değildi. Beklenen sıra ve oluşan yoğunluk nedeni ile E-­Bordro uygulaması oluşturulmuştur. Ve yazımızda da belirtmiş olduğumuz gibi internet üzerinden yapılabilen bordro belgesi alma işlemi yani E Bordro günümüzde dakikalar içerisinde yapılan birçok işlem arasındadır.

E­-Bordro alma işlemini yapacağınız resmi site E­-Devlet resmi internet sistemidir. E­-Devlet sistemi şifreli bir sistem olduğu için oldukça güvenli bir sistemdir. Eğer bir E­-Devlet şifresine sahip değilseniz, E-­Devlet sistemi üzerinden herhangi bir işlem gerçekleştirebilmeniz mümkün değildir. Şifrenizi nereden ve nasıl alabileceğiniz hakkındaki gerekli bilgileri yazımızın devamında sizler ile paylaşmış bulunmaktayız. Daha önceki yıllarda bu işlemi bir internet sitesi yardımı ile yapabilmeniz mümkündü. Ancak bu resmi site olan E­SGM sistem üzerinde oluşan aksaklıklar nedeni ile süresiz olarak kapatılmış durumdadır. E­SGM resmi sitesi şifresiz işlem gerçekleştirmekteydi. Bu nedenle artık şifresiz sorgulama işlemi yapabilmeniz mümkün değildir. Bunun yerine E­-Devlet sistemi üzerinden hiçbir aksaklık olmadan şifreli olarak güvenli bir şekilde sorgulamalarınızı yapabilirsiniz.

E-­Devlet şifrenizi size yakın herhangi bir postane şubesinden yani PTT şubelerinden kimlik bilgileriniz ile şifre alma başvurusu yaparak, almanız gerekmektedir. Kimlik bilgileriniz ile alacağınız E­-Devlet şifresi için 2 TL işlem ücreti ödemeniz gerekmektedir. İşlem ücretini ödedikten sonra size özel E-­Devlet şifresiniz kapalı bir zarf içerisinde teslim alabilirsiniz. Aldığınız bu şifre size özeldir. Kimlik bilgileriniz ile oluşturulan bu şifre ile sistem üzerinden başka biri adına sorgulama işlemi veya herhangi bir işlem yapabilmeniz mümkün değildir. Denemeyiniz. Şifre alma işleminizi tamamladıktan sonra E­-Devlet sisteminin E­-Bordro ile ilgili olan sekmesini açarak işleme başlamanız gerekmektedir. İşleme başlamak için ilk olarak açılacak olan sayfada bulunan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklayınız. Sonrasında karşınıza çıkacak olan kimlik doğrulama sayfasındaki boş alanlara sırası ile T.C. kimlik numaranızı ve E-­Devlet şifrenizi yazınız. Bilgilerinizi yazıp, kontrol ettikten sonra aynı sayfa üzerinde bulunan “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayarak işleminizi tamamlayabilirsiniz. Böylelikle E­-Devlet sistemi üzerinden E­-Bordro öğrenme işleminizi tamamlamış olacaksınız.