Gündem E-Bordro Maliye Bakanlığı hizmetleri ve E-Bordro öğrenme ekranı burada!

E-Bordro Maliye Bakanlığı hizmetleri ve E-Bordro öğrenme ekranı burada!

01.02.2016 - 21:28 | Son Güncellenme:

E-Bordro Maliye Bakanlığı’na bağlı hizmetlerdendir. E-Bordronuzu alarak maaş kesintinizin olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Bu işlemi nereden nasıl yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

E-Bordro Maliye Bakanlığı hizmetleri ve E-Bordro öğrenme ekranı burada

Kamu alanında çalışan vatandaşların maaş bilgisini gösteren belgeye maaş bordrosu denmektedir. Maaş bordronuz da hangi aylarda ne kadar maaş aldığınızı, maaşınızda yaşanan kesintileri, niye kesinti yaşadığını maaş bordronuzda görebilirsiniz. Bazı işlemlerde maaş bordrosu istenebilir. Mesela bir bankadan kredi çekeceğiniz zaman, gelir tespiti yaptıracağınız zaman veya bir burs başvurusunda bulunacağınız zaman bu belge istenebilir. Maaş bordronuzu Maliye Bakanlığına bağlı olan maliye kurumlarına giderek ulaşabilirsiniz. Günlük hayatımızın birçok yerinde lazım olan bu maaş bordrosuna internet üzerinden de ulaşabilirsiniz. Maaş bordrosunun dijital ortamdaki ismi E-Bordrodur. Yani internet üzerinden ulaşacağınız zaman E-Bordro olarak ulaşabilirsiniz. Gelişen internet teknolojisi sayesinde birçok işleminizi internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. E-Bordro da bu işlemlerden bir tanesidir. İnternet üzerinden E-Bordronuza sadece E-Devlet sistemi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Devletin sunduğu bir hizmet olan E-Devlet sisteminde ülkemizde yer alan çoğu kurum ve kuruluşun internet uygulaması yer almaktadır. Birçok bakanlığın internet uygulaması da bu sistem altında yer almaktadır. Maliye Bakanlığının internet uygulaması da bu uygulamalar içinde yer almaktadır. Yani E-Devlet sistemine giriş yaparak Maliye Bakanlığının internet uygulamasına ulaşabilirsiniz. Ulaştıktan sonrada alt seçeneklerinden E-Bordronuzu elde edebilirsiniz.

E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için ise sisteme giriş yapmanız gereklidir. Ana sayfada yer alana sisteme giriş linkini tıkladıktan sonra karşınıza E-Devlet sistemine giriş yolları gelecektir. Bu giriş yollarından herhangi bir tanesini seçerek sisteme giriş yapabilirsiniz. Vatandaşlar genellikle daha kolay olduğu için E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçmektedir. Bu giriş yolunu seçtikten sonra sistem sizden T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi isteyecektir.

Haberin Devamı

Sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girerek giriş yapabilirsiniz. Eğer E-Devlet şifreniz yok ise üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus cüzdanınız ile istediğiniz PTT Kurumuna giderek 2 TL karşılığında şifrenizi alabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra ise ana sayfada yer alan E-Hizmetler bölümüne giriş yapmanız gereklidir. Bu bölüme giriş yaptıktan sonra Maliye Bakanlığını bulmalısınız. Bulduktan sonra Maliye Bakanlığının alt hizmetlerinden Maliye Bakanlığı E-Bordro hizmetini seçmelisiniz.