Gündem E-Bordro MEB maaş sorgulama ekranı!

E-Bordro MEB maaş sorgulama ekranı!

13.11.2015 - 00:26 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan kişiler E-Bordro hizmetini kullanarak maaşlarını görebilir ve kesinti olup olmadığını sorgulayabilirler. E-Bordro hizmetinin nasıl kullanıldığı bilgisi haberimizde.

E-Bordro MEB maaş sorgulama ekranı

Teknolojik gelişmeler bireysel kullanımda yaygınlaşan internetin kurumsal ve kamusal alanlarda da etkilerini fazlasıyla göstermesine yol açıyor. Özellikle de günümüzde kamu kurumlarınca en etkin şekilde kullanılmaya başlanan internet sayesinde çok daha hızlı ve çok daha kolay bir şekilde kamu işlemlerini gerçekleştirebilme fırsatı vatandaşlara sunuluyor. Dijital platform üzerinde yer alan Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü e-bordro uygulama sayfası da kamu personellerine yönelik olarak sunulan online bir kamu hizmetidir. Devlet memurlarının her ay almış oldukları memur maaşlarının bordrolarını internet kolaylığında inceleyebilmelerine imkan veren bu online hizmet uygulaması Maliye Bakanlığı bünyesinde hizmet veriyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Kamu personellerinin bankacılık işlemlerinden, kamu işlemlerine kadar pek çok alanda gereksinim duyduğu başlıca belgeler arasında yer alan maaş bordrosunu internet üzerinden de son derece pratik bir şekilde görüntüleyebilmesine olanak veren bu Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü online maaş bordrosu uygulaması e-bordo uygulama sayfası üzerinden kolaylıkla maaş bordrosunu inceleme imkanı bulunuyor. Kamu personellerinin devlet görevlisi olmaları sayesinde her ay almaya hak kazandıkları memur maaşlarının tüm ayrıntılarının yer aldığı maaş bordrosu Maliye Bakanlığı tarafından tüm kamu personellerine aylık olarak hazırlanıyor ve veriliyor.

Haberin Devamı

Dijital hizmetlerin yaygınlaşmasıyla birlikte Maliye Bakanlığı bu işlemleri dijital dünyaya kaydırarak, e-bordro uygulama sayfasını faaliyete geçirdi. İlk dönemlerinde Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından açılan özel bir web sayfasında hizmet vermekte olan e-bordro uygulama ekranı şimdilerde yapılan değişik ile birlikte daha güvenli online işlem imkanı sunan e-Devlet portalı üzerinde hizmet vermeye başladı. Kamu personelleri turkiye.gov.tr adresinden erişim sağlayabildikleri e-Devlet sisteminde kimlik doğrulaması yaparak, Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü e-bordro uygulama ekranına ulaşabiliyor.

Kamu personelleri e-Devlet kimlik doğrulama işlemlerini ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak gerçekleştirebiliyor. Daha sonra e-hizmetler sayfasındaki Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü’nün e-bordro uygulama ekranına ulaşabiliyor. E-Devlet e-bordro uygulama ekranında kamu personelleri en güncel aya ait olan maaş bordrosunu görüntüleyebildiği gibi geçmiş dönemlere ait olan maaş bordrolarını da görüntüleyebiliyor. Bu nedenle e-bordro uygulamasında maaş bordrosu görüntüleyebilmek için istenen yıl ve ay seçiminin yapılması gerekiyor.

Yazarlar