Gündem E-Bordro Sistemi İle Memur Maaşlarını Online Olarak Kolayca Öğrenebilirsiniz!

E-Bordro Sistemi İle Memur Maaşlarını Online Olarak Kolayca Öğrenebilirsiniz!

25.04.2015 - 11:30 | Son Güncellenme:

Maliye bakanlığı tarafından uygulamaya geçirilen E-Bordro sistemi ile memur maaş bilgilerine kolayca ulaşılabilmektedir. E-Bordro sistemine giriş ve detaylı bilgiyi haberimizde sizler için hazırladık.

E-Bordro Sistemi İle Memur Maaşlarını Online Olarak Kolayca Öğrenebilirsiniz

Dijital dünya her alanda vatandaşlara önemli kolaylıklar ve avantajlar sağlıyor. Bu kapsamda Türkiye’deki kamu personellerinin dijital platform üzerinde maaş bordrolarının güncel ayrıntılarını kolay bir şekilde inceleyebilmelerine yardımcı olacak yeni bir kamu online hizmeti bulunuyor. Maliye Bakanlığı’nın gelişen internet teknolojisinden yararlanarak kamu personellerinin hizmetine açmış olduğu e-bordro sorgulama uygulaması ile birlikte pek çok alanda kamu personelinin gereksinim duyabildiği maaş bordrosu bilgisine kolayca erişim sağlayabiliyor.

Haberin Devamı

E-BORDRO

Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü’ nün dijital platform üzerinde yer alan e-bordro sorgulama uygulaması üzerinden en güncel ve geçmiş dönem maaş bordrolarının tüm ayrıntılarına resmi nitelikte erişim sağlayabilme imkanı bulunuyor. Her kamu personeline verilen maaşa ilişkin olarak paylaşılan bordroların daha modern bir yapıda kamu personellerine ulaştırılabilmesi açısından dijital platform üzerinde yer alan bu online hizmetler oldukça büyük bir avantaj sağlıyor.

Dijital platform üzerinde yer alan Maliye Bakanlığı’nın resmi internet sayfasından kolay bir şekilde erişim sağlanabilmekte olan Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü e-bordro sorgulama uygulaması ekranında kamu personellerinin bazı kimlik ve memur bilgilerini girmeleri gerekiyor. Bu kapsamda e-bordro sorgulama ekranında kamu personellerinin girmeleri gereken kimlik ve memuriyet bilgileri sırası ile ‘T.C. kimlik numarası’, ‘Memuriyet sicil no’, ‘Emekli sicil no’, ‘yıl’, ‘ay’ ve ‘istihdam tipi’ şeklinde sıralanıyor.

Haberin Devamı

Bu bilgilerin yanı sıra sayfa içerisindeki güvenlik kodu karakterlerinin de ilgili yere kamu personelleri tarafından girilmesi ile ‘gönder’ butonu sayesinde e-bordro sorgulama işlemleri son derece kolay ve pratik bir şekilde tamamlanabiliyor. Dijital platform üzerinde bulunan e-bordro sorgulama işlemleri ile her ay nizami olarak yenilenmekte olan maaş bordrosunu inceleyebilme imkanına sahip olabilen kamu personelleri son dönemlerde yoğun şekilde ilgi gösteriyor.

Kamu personelleri dijital platformda e-bordro sorgulama işlemlerini e-Devlet sisteminde de yaparak, güncel maaş bordrolarına erişim sağlayabiliyor. Ancak bunun için kamu personellerinin e-Devlet sistemine ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Böylelikle e-hizmetler kategorisindeki Maliye Bakanlığı’nın ‘Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti’ uygulama ekranına ulaşarak, güncel maaş bordrosu bilgilerini görüntüleyebiliyor.