Gündem E-bordro uygulaması ile maaş değişim takibi!

E-bordro uygulaması ile maaş değişim takibi!

17.10.2016 - 09:08 | Son Güncellenme:

Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulamasından maaş bordroları öğrenilebiliyor. Kamu çalışanları e-bordro uygulaması sayesinde maaş bordroları sanal ortamdan öğrenilebiliyor. Maaş bordrosu ayrıntıları ile e-bordro uygulamasından dakikalar içerisinde öğrenilebiliyor.

E-bordro uygulaması ile maaş değişim takibi

Türkiye’de modern teknoloji ve internet altyapısının yaygın kullanılmaya başlaması ile birlikte artık kamu hizmetlerinde de vatandaşa dijital uygulamalar sunulmaya başlandı. Özellikle de günümüz modern teknolojisini günlük yaşamının her dakikasında ve hatta her saniyesinde kullanmaya başlayan modern Türk toplumunun, devlet tarafından sunulan kamu hizmetlerinden de yararlanırken, internet altyapısını kullanabilmelerine yardımcı olan dijital kamu hizmet uygulamaları bulunuyor. İnternet teknolojilerinin oldukça yaygın ve yoğun şekilde kullanılmakta olan internet altyapısı sayesinde sadece dakikalar içerisinde kamu işlemlerinin gerçekleştirilebiliyor olması da kamu alanında sunulan hizmet kalitesinin çok daha yüksek seviyelere ulaşmasına yol açıyor. Elektronik ortam üzerinde yer alan Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulaması üzerinden sadece dakikalar içerisinde memur maaş bordrosu bilgilerinin ayrıntılı olarak öğrenilebilmesine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Maliye Bakanlığı’nın internet ortamı üzerinde yer alan e-bordro uygulaması üzerinden sadece dakikalar içerisinde güncel memur maaşı bordrosu dökümünün alınabiliyor olması vatandaşlara çok önemli kolaylıklar ve avantajlar sağlıyor. Türkiye’de özel sektörde çalışanlar veya kamu alanında çalışanlar için her ay alınan maaşa ilişkin olarak maaş bordrosu oluşturulması oldukça büyük bir önem arz ediyor. Özellikle de yasal olarak çalışanlara verilmesi gereken maaş bordrosunun her ay fiziki belge olarak çalışanlara veriliyor olması önemli bir kağıt israfına yol açıyor. Bu durumun önüne geçilebilmesi ve aynı zamanda da kamu çalışanlarının maaş bordrolarına daha kısa süreler içerisinde ulaşabilmeleri için Maliye Bakanlığı tarafından e-bordro uygulaması hizmete koyuldu.

Türkiye’de internet ortamı üzerinde yer alan e-bordro uygulaması sadece kamu çalışanlara yönelik olarak hizmet veriyor. İnternet üzerinde yer alan Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü’nün hizmete açmış olduğu e-bordro uygulamasının sadece kamu çalışanları tarafından kullanılabilmesinin en önemli nedeni özel sektör çalışanlarının maaş bordrolarının bakanlık tarafından hazırlanmıyor olmasıdır. Bu yüzden Maliye Bakanlığı’nın elektronik ortam üzerinde yer alan bu dijital hizmet uygulaması sadece kamu çalışanları tarafından kullanılıyor.

İnternet ortamı üzerinde yer alan Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulamasını sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerinden kullanılabiliyor. Özellikle de internet ortamı üzerinde güvenli kamu işlemi gerçekleştirilebilmesi amacı ile vatandaşın hizmetine sunulan Başbakanlık tarafından sunulan e-Devlet sistemi üzerinden sadece birkaç dakika içerisinde Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulamasını kullanabiliyor. Böylelikle kamu çalışanlarının her ay aldığı memur maaşlarının ayrıntılı dökümlerini güncel veya geçmiş döneme ait olarak e-bordro uygulamasından kolaylıkla öğrenebiliyor.

Sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerinde gerçekleştirilecek her işlemde güvenliğin sağlanabilmesi amacı ile kimlik doğrulaması yapılması gerekliliği bulunuyor. Bu durumda günümüzde kamu çalışanlarının e-Devlet sistemi üzerinden güncel maaş bordrosu ve geçmiş dönemlere ait maaş bordrosu bilgisini alabilmesi için öncelikli olarak kimlik doğrulaması yapmaları gerekiyor. E-Devlet sistemi üzerinde ‘sisteme giriş’ ekranından kimlik doğrulama için ‘e-Devlet şifresi’, ‘mobil imza’, ‘e-imza’, ‘T.C. kimlik kartı’, ‘banka girişi’ yüksek güvenlikli giriş seçeneklerinden birisi öğrenilebiliyor.