Gündem E-Devlet Hizmetleri ve Edevlet Şifre Alma Online İşlemleri

E-Devlet Hizmetleri ve Edevlet Şifre Alma Online İşlemleri

04.06.2015 - 11:28 | Son Güncellenme:

E-Devlet şifresi alarak E-Devlet hizmetlerine kolayca erişim sağlayabilmek mümkün. Siz de E-Devlet şifresi almak ve E-Devlet sistemine giriş yapabilmek için sizler için hazırladığımız haberimizi inceleyebilirsiniz.

E-Devlet Hizmetleri ve Edevlet Şifre Alma Online İşlemleri

Kamu kurumları online hizmetlere çok daha yoğun bir şekilde ilgi gösterdiğinden, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kamu hizmetlerinde internet teknolojisi en aktif şekilde kullanılıyor. Bu kapsamda dijital platform üzerinde kamu kurumlarının online hizmetleri yer alırken, tüm bu online kamu uygulamalarını tek bir atı altında toplamakta olan e-Devlet portalı bulunuyor. Modern çağda teknolojinin hızlı gelişimi ile birlikte artık insanlar internete çok daha pratik bir şekilde erişim sağlayabiliyor. Böylelikle de günümüz modern çağında internet yaşamın her alanında en etkin ve en yoğun şekilde kendisine yer bulmaya başladı. Bireysel alanda bu şekilde oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olan internet teknolojisi kurumsal ve kamusal alanlarda da yoğun olarak kullanılmaya başlandı. Dünyanın her yerinde gelişmiş ülkeler tarafından kamu hizmetlerinde aktif şekilde kullanılmakta olan modern internet teknolojisi Türkiye’de de kamu kurumlarının daha çağdaş kamu hizmetlerini vatandaşa sunabilmek amacı ile kullanılmaktadır. Dijital platform üzerinde bu şekilde oldukça geniş kapsamlı bir online kamu hizmeti ağı oluştu.

Haberin Devamı

E-DEVLET İÇİN TIKLAYINIZ!

Dijital platform üzerinde yer alan kamu kurumlarını ve bu kurumların online hizmetlerini tek bir atı altında bir araya getirerek, vatandaşın daha derli toplu bir online hizmet ağından yararlanabilmesi sağlanıyor. Özellikle de dijital platform üzerinde kamu kurumları tarafından sürekli olarak farklı işlemlere yönelik çeşitli kamu online hizmet uygulamaları açılıyor. Bu online hizmet uygulamalarının pek çoğundan habersiz kalan vatandaşların bulunmasının yanı sıra bu uygulamaların dağınık vaziyette bulunması vatandaşların bu uygulamalara çok zor şekilde erişim sağlayabilmesine yol açıyordu. Bu durumda günümüz modern çağında internet teknolojisini kamu hizmetlerinde aktif olarak kullanan kamu kurumlarının bu çağdaş hizmet anlayışından vatandaşın en verimli şekilde yararlanamamasına yol açıyor. Bu sebep ile de dijital platform üzerinde 2008 yılında e-Devlet sistemi hizmete açıldı. Dijital dünyadaki tüm kamu kurumlarının online hizmetlerini bünyesinde barındıran, vatandaşın kişisel bilgilerinin güvenliğini sağlayan ve son derece pratik bir kullanım sunan sanal bir devlet sistemi olarak hizmet vermeye başlayan bu sistem, çok kısa bir süre içerisinde kamu hizmetlerinde önemli bir rol üstlenmeye başladı.

Haberin Devamı

Başbakanlık tarafından dijital platformda devlet hizmetlerinin daha kaliteli, daha güvenli ve daha hızlı şekilde vatandaşa ulaştırılabilmesi amacı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na verilen yetki ile geliştirilmiş ve vatandaşın hizmetine açılmıştır. İnternette kamu hizmetlerinden yararlanırken kişisel bilgilerin güvenliğinin en üst düzeyde olmasını sağlayarak, vatandaşın kamu kurumları ile olan işlemlerini gönül rahatlığı ile internet üzerinde gerçekleştirebilmelerine olanak sağlıyor. Bu sebep dolayısı ile de günümüz modern çağında e-Devlet sistemi oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. sanal devlet platformu e-Devlet sisteminde yüksek güvenliğin oluşturulması son derece önemli bir gereklilik olarak öne çıkıyor.

Sanal devlet platformuna turkiye.gov.tr adresinden erişim sağlanırken ana sayfası üzerinde bulunan sisteme giriş ekranından 4 farklı giriş yönteminden birisini kullanarak sisteme giriş yapılması gerekiyor. Sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerinde vatandaşın dijital kamu hizmetlerinden yararlanabilmeleri için sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Dijital platform üzerinde yer alan e-Devlet sisteminin ana sayfasından erişim sağlanabilen ‘sisteme giriş’ sayfasında vatandaşlar giriş işlemlerini ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak gerçekleştirebiliyor. Vatandaşlar genel olarak PTT şubelerinden kimlik ibrazı ile son derece cüzi bir miktara satın alabildikleri e-Devlet şifresi ile giriş yöntemini tercih ediyor. Böylelikle sanal devlet sisteminin tüm online hizmetlerinden oldukça kolay bir şekilde internete erişim sağlayabildiği her alandan faydalanabilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Dijital dünyada tüm kamu kurumu online hizmetlerini içerisinde bulunduran güvenli ve pratik kullanıma sahip bir sanal devlet portalı olarak hizmet veren e-Devlet sistemi üzerinde vatandaşlar pek çok devlet kurumu ile olan işlemlerini 7 gün 24 saat güvenle, internete erişim sağlayabildiği her yerden yapabilme imkanına sahip olabiliyor. Vatandaşın modern dünya standartlarında kamu hizmetleri alabilmesine yardımcı olan sanal devlet sistemi üzerinde 175 kamu kurumunun her geçen gün artmaya devam eden 1.162 adet online hizmeti bulunuyor. Sosyal Güvenlik Kurumu, Başbakanlık, Adalet Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, YÖK ve MEB gibi vatandaşların yoğun olarak işlem gerçekleştirmekte olduğu önemli devlet kurumları başta olmak üzere tüm kamu kurumlarının dijital dünyada hizmete açmış olduğu online hizmetleri bulunuyor.