Gündem E-Devlet Portalı ve eDevlet Sisteme Giriş Ekranı

E-Devlet Portalı ve eDevlet Sisteme Giriş Ekranı

30.05.2015 - 10:40 | Son Güncellenme:

Tek bir E-Devlet şifresi ile pek çok kamu işlemlerimizi kolayca yapabilmekteyiz. Bu haberimizde E-Devlet şifresininnasıl alındığını ve E-Devlet sisteminin nasıl kullanıldığını öğrenebilirsiniz.

E-Devlet Portalı ve eDevlet Sisteme Giriş Ekranı

İnternetin günümüz modern teknolojisi ile birlikte yaşamın her alanında oldukça yoğun şekilde kullanılırken, internet artık kamu hizmetlerinde de etkin bir şekilde rol üstleniyor. Özellikle de sanal dünyada insanların hizmetine açılan e-Devlet portalı insanların çok daha kolay bir şekilde pek çok kamu işlemini internet kolaylığında yapabilmesine yardımcı oluyor. Son dönemlerde yaşamın her alanında son derece önemli bir yere sahip olan ve yaşamın her alanında en etkin şekilde kullanılan internet teknolojisi sayesinde kamu hizmetlerinde çağdaş dünya standartlarının yakalanabilmesi sağlanabiliyor. Bu sebep ile de günümüz modern çağında son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olan internet teknolojisi ile birlikte kamu hizmetlerinde çok daha hızlı ve çok daha kaliteli standartlardan faydalanabilme fırsatına sahip olunabiliyor.

Haberin Devamı

E-DEVLET İÇİN TIKLAYINIZ!

Son dönemlerde dijital portal üzerinde hizmete açılan birbirinden farklı fonksiyonelliklerde pek çok kamu kurumu online hizmet uygulaması bulunuyor. Bu online hizmet uygulamaları aracılığı ile insanlar kamu işlemlerini son derece hızlı ve kolay bir şekilde yapabilme imkanına sahip olabiliyor. Özellikle de dijital platform üzerinde yer alan online kamu kurumu hizmetleri ile vatandaşın internet kolaylığından yararlanabilmesi sağlanabiliyor. Bu neden ile de günümüz modern çağında son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılan internet hizmetleri ile birlikte vatandaşların kamu hizmetlerinde daha çağdaş standartlardan yararlanabilmeleri sağlanabiliyor. 2008 yılında Başbakanlık tarafından dijital platform üzerinde yer alan her bir kamu kurumu ve online hizmetlerini tek bir çatı altında toplaması amacı ile e-Devlet sistemi kuruldu. Kurulumu ve yönetimi Başbakanlık adına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılan bu sanal devlet kapısı sayesinde vatandaşlar internet üzerinde bulunan kamu kurumlarının online hizmetlerine tek bir portal üzerinde ulaşabilme imkanına sahip olabiliyor. Bu durumda günümüz modern çağında bu sanal devlet kapısı sisteminin oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılmasına yol açıyor.

Haberin Devamı

Sloganı ‘kamu kurumlarının sunduğu hizmetlere tek noktadan hızlı ve güvenli erişim...’ olan e-Devlet sistemi üzerinde yer alan hizmetlerden yararlanmak isteyen vatandaşların sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Vatandaşların kişisel bilgilerinin güvenliğini ve resmi işlemlerde daha yüksek bir online güvenliğin oluşturulabilmesi için vatandaşların güvenli giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Dijital platform üzerinde yer alan e-Devlet sisteminin ana sayfasından erişim sağlanabilen ‘sisteme giriş’ sayfasında vatandaşlar giriş işlemlerini ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak gerçekleştirebiliyor. Vatandaşlar genel olarak PTT şubelerinden kimlik ibrazı ile son derece cüzi bir miktara satın alabildikleri e-Devlet şifresi ile giriş yöntemini tercih ediyor. Böylelikle sanal devlet sisteminin tüm online hizmetlerinden oldukça kolay bir şekilde internete erişim sağlayabildiği her alandan faydalanabilme imkanına sahip olabiliyor. Günümüzde e-Devlet sistemi üzerinden sabıka kaydı belgesi ve öğrenci belgesi gibi son derece önemli evraklarda yasal geçerliliğe sahip olacak şekilde alınabiliyor.

Haberin Devamı

Günümüzde vatandaşın modern dünya standartlarında kamu hizmetleri alabilmesine yardımcı olan e-Devlet sistemi üzerinde 175 kamu kurumunun her geçen gün artmaya devam eden 1.162 adet online hizmeti bulunuyor. Sosyal Güvenlik Kurumu, Başbakanlık, Adalet Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, YÖK ve MEB gibi vatandaşların yoğun olarak işlem gerçekleştirmekte olduğu önemli devlet kurumları başta olmak üzere tüm kamu kurumlarının dijital dünyada hizmete açmış olduğu online hizmetleri bulunuyor. Dijital dünyada tüm kamu kurumu online hizmetlerini içerisinde bulunduran güvenli ve pratik kullanıma sahip bir sanal devlet portalı olarak hizmet veren e-Devlet sistemi üzerinde vatandaşlar pek çok devlet kurumu ile olan işlemlerini 7 gün 24 saat güvenle, internete erişim sağlayabildiği her yerden yapabilme imkanına sahip olabiliyor. Bu neden ile vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği bu sanal devlet sisteminin aktif kullanıcı sayısı yaklaşık 22 milyon düzeyindedir. Özellikle de Türk vatandaşı olan ve reşit olan vatandaşların kullanıcı olarak yer alabildiği sistemdeki aktif kullanıcı sayısı Türkiye’nin reşit nüfusunun yarısına denk geliyor. Bu durum Türkiye’nin nüfusunun yarısı tarafından kullanılan bir sanal devlet sistemi olmasına yol açıyor. Günümüzde vatandaşların internet teknolojilerinin avantajlarından ve kolaylıklarından en etkin şekilde yararlanabilmelerine imkan vererek, insanların yaşamlarının her alanında oldukça önemli bir yere sahip oluyor.