Gündem E-Devlet SGK hizmet dökümü ve SSK prim borç sorgulama nasıl yapılır?

E-Devlet SGK hizmet dökümü ve SSK prim borç sorgulama nasıl yapılır?

06.09.2015 - 23:40 | Son Güncellenme:

SSK prim gününüzü SGK sorgulama işlemini yaparak ve SGK hizmet dökümü ile kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz. SGK sorgulama işlemini yapmak ve SSK sigorta primlerinizi sorgulayabilmek için haberimizi inceleyiniz.

E-Devlet SGK hizmet dökümü ve SSK prim borç sorgulama nasıl yapılır

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet hizmetleri vatandaşlara önemli kolaylıklar sağlıyor. Özellikle de dijital platformda son derece aktif bir hizmet politikası yürüten Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online işlem portalları ve hizmet uygulamaları vatandaşa işlemlerinde önemli zaman tasarrufları sağlarken, evraklar içerisinde de kaybolmaktan kurtarıyor. Bir SSK sigortalısı için dijital platformda hizmete sunulan en önemli hizmet uygulamalarından birisi olarak SGK hizmet dökümü ön plana çıkıyor. Vatandaşın sigortasındaki en güncel durum hakkında ayrıntılı bilgiler alabilmesini sağlayan kurumun bu online hizmeti, vatandaşın en çok kullandığı online sigorta hizmetleri arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

SGK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Kurulduğu günden bu yana Türkiye’deki sigorta hizmetlerinde çağdaş dünya standartlarının yakalanabilmesi ve Türk sigorta hizmetlerinin modern ve teknoloji dünyasına uyum sağlayabilmesini amaçlayan geniş kapsamlı projeler yürüten Sosyal Güvenlik Kurumu’nun, dijital platformda vatandaşın pek çok sigorta işlemini sadece dakikalar içerisinde yapabilmesine yardımcı olacak E SGM gibi geniş kapsamlı hizmeti portalları bulunuyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platformda yer alan E SGM uygulaması üzerinden vatandaşın şifresiz sigorta sorgulama yapabiliyor olması, vatandaşların daha yoğun şekilde bu gibi sorgulamaları için bu web portalını tercih etmesine yol açıyor. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu’nun geçtiğimiz aylarda başlattığı E SGM çalışması kapsamında yenileme ve iyileştirme çalışması gerçekleştiriliyor. Bu sebeple vatandaşlar dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun E SGM portalı üzerinden işlem yapamıyor. Bu sebeple vatandaşlar dijital platform üzerinde SGK hizmet dökümü sorgulama işlemi için 2. alternatif olan e-Devlet sistemini kullanmak durumunda kalıyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde e-sgm.sgk.gov.tr adresinden doğrudan erişim sağlanabilen E SGM uygulamasının geçici süreliğine servis dışı olması nedeni ile şimdilik portala erişim sağlanamıyor. Günümüzün modern ve akıllı teknolojileri ile yaşamın her alanına giren akıllı cep telefonları, tablet bilgisayarlar veya masaüstü bilgisayarlar gibi ileri teknolojiye sahip bilişim ürünleri ile internete erişim sağlayabildiği her noktadan kolaylıkla SGK’ nın online hizmetlerinden yararlanmak isteyen vatandaşlar turkiye.gov.tr adresinden e-Devlet sistemine erişim sağlıyor. İnternet kolaylığında online SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerini birkaç dakika içerisinde yapmak isteyen SSK sigortalısı için e-Devlet sistemi içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hizmete açılan online hizmet ekranı bulunuyor. Bu ekrandan kolayca sigorta sorgulamasını yaparak, sigortasının en güncel dökümünü internet kolaylığında almak isteyen vatandaşların ise E SGM portalındakinin tam tersine sisteme yüksek güvenlikli giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak, giriş yapması gerekiyor.

Haberin Devamı

Vatandaşlar tüm Türkiye’deki PTT şubelerinden temin edebildikleri e-Devlet şifresi ile giriş yöntemi başta olmak üzere ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak e-Devlet girişi yapmaları gerekiyor. Vatandaşın kişisel bilgilerinin güvenliğinin en üst düzeyde sağlanabilmesi amacı ile talep edilen bu yüksek güvenlikli giriş yöntemlerinden birisini kullanarak giriş işlemlerinin yapılması turkiye.gov.tr adresindeki ‘sisteme giriş’ sayfasından gerçekleştirilebiliyor. Online SGK hizmet dökümü sorgulama işlemleri için e-Devlet ana sayfasında bulunan e-hizmetler kategorisinde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun 4A sigortası online hizmetleri listesi altından ilgili uygulama ekranının açılması gerekiyor.

Haberin Devamı

E-Hizmetler kategorisi altında vatandaşlar SGK 4A hizmet listesi içerisinde ‘4A hizmet bilgisi’ seçeneğine tıklayarak, en güncel sigorta bilgilerinden oluşan ayrıntılı sigorta bilgileri ekranına ulaşabilecekleri, SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerini tamamlayabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sisteminde bulunan güncel sigorta verilerinin yer aldığı bu sonuç ekranında SSK sigortalısı artık en güncel sigortalarının durumunu öğrenebilmek için il ve ilçelerde bulunan kurum müdürlüklerinde neredeyse tüm günü alan sıra bekleme çilesi ve evrak işlemleriyle boğuşmak zorunda kalmıyor. Dijital platform üzerinde yer alan ve vatandaşın sıklıkla kullanılmakta olduğu online kamu hizmetlerinden birisi olan e Devlet SGK hizmet dökümü sorgulama hizmeti ile SSK işe ilk giriş, işe giriş ve çıkış tarihleri, dönemlik prim ödemeleri, toplam kazanç, prim ödeme gün sayısı ve hizmet süresi gibi emeklilik gibi işlemlerde son derece önemli rol ve etkiye sahip olan güncel sigorta verilerini öğrenebilme imkanına sahip olunabiliyor.

Haberin Devamı

E Devlet SGK hizmet dökümü sorgulama hizmeti kapsamında e-hizmetler kategorisi altında Bağkur (4B) sigortalısı 4B hizmet listesi altında ‘4B hizmet bilgisi’ seçeneği, Emekli Sandığı (4C) sigortalısı 4C hizmet listesi altında ‘4C hizmet bilgisi’ seçeneği ile sigorta dökümünü en ayrıntılı biçimde alabiliyor.