Bursa E-KULÜPLER HİZMETTE SINIR TANIMIYOR

E-KULÜPLER HİZMETTE SINIR TANIMIYOR

31.01.2016 - 14:37 | Son Güncellenme:

.

E-KULÜPLER HİZMETTE SINIR TANIMIYOR

Toplumsal barışa ve gelişime destek olmayı amaçlayan milyonlarca üyesiyle dünyanın en büyük sivil toplum kuruşu olan Rotary bünyesinde faaliyet gösteren e-Kulüpler, sanal ortamda büyük başarılara imza atıyor.
Geçtiğimiz yıllarda kurulan e-kulüpler, gönüllü olarak yaptıkları çalışmalarla büyük başarılara imza atıyor. Rotary 2440. Bölge e-kulüp 2015-2016 Dönem Başkanı Leman Pınar Tosun, 3 yıl önce kurulan kulüplerinin, bu hizmet döneminde ses getiren projelere imza attığını söyledi. Doç. Dr. Tosun, kısa süre önce hayata geçirdikleri ’Kariyer Treni’ projesiyle, üniversitelerden mezun olup iş arayan veya mezuniyeti yaklaşmış olan gençlere 4 haftalık ücretsiz eğitim verdiklerine dikkat çekti. Projeyi, Kasım ayı içinde Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiklerini belirten Doç. Dr. Tosun, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nden burs alan 23 gence ’liderlik ve yöneticilik geliştirme’ ve ’problem çözme ve karar alma’ başlıkları altında eğitimler verdiklerini ifade etti.
SINIRLARI AŞAN HİZMETLER
Doç. Dr. Leman Pınar Tosun, Yeni Zelanda ve Pasifik Adaları’nda faaliyet gösteren The Rotary 9920 E-Clup of Francophone ile de “Kardeş Kulüp” olduklarını da söyledi. Doç. Dr. Tosun, "Bu sayede dünyanın pek çok farklı ülkesinden Rotaryenler ile tanışma ve ortak proje hazırlama fırsatı bulduk. Toplantılarımızı sanal ortamda gerçekleştirdik. Böylece zaman ve mekân sorunu yaşamadık" dedi.
Rotary 2440. Bölge Federasyonu Dönem Başkanı Dr. Reha Akın, Rotary’nin en önemli özelliğinin üyelerinin düzenli toplantılar yapması olduğunu söyledi. Akın, “Rotary’ye katılarak topluma hizmet etmek istedikleri halde iş ve hayat koşulları sebebiyle buna zaman ayırmakta sorun yaşayanlara e-kulüpler çok güzel bir çözüm sunuyor. Bursa ve İzmir’in yanı sıra yurt dışından da üyelerimiz var" şeklinde konuştu.