Eğitim E -okul öğrenci girişi nasıl yapılır?

E -okul öğrenci girişi nasıl yapılır?

04.04.2016 - 09:39 | Son Güncellenme:

E-okul öğrencilerin devamsızlık ve not bilgilerini inceleyebildiği bir sistemdir. Bunun yanı sıra aileler de E-okul aracılığı ile öğrencilerinin durumları hakkında bilgi sahibi olurlar. E-okul sistemi ayrıca geçmiş dönemlere ait not bilgilerini de kayıtlı olarak tutar.

E -okul öğrenci girişi nasıl yapılır

İnternet ağı ülkemizde en çok kullanılan sistemler arasında yer almaktadır. Teknolojik gelişmeler sayesinde yenilenen elektronik cihazlar neredeyse interneti içinde barındırmaktadır. Hemen hemen her yaşta insanın cebine girmiş olan akıllı telefonlar sayesinde bilgisayar üzerinden yapabildiğimiz işlemlerin hepsini yapabilme rahatlığına sahibiz. Cep telefonu operatörleri internet kullanımının yoğunluğu ile doğru orantılı olarak konuşma paketlerine internet paketlerini de dâhil etmişlerdir. Bu sayede insanlar nerede olurlarsa olsunlar akıllı telefonları sayesinde internet bağlantılarını sağlayabilir yapmaları gereken işlemleri yapabilir hatta sosyal medyayı takip edebilir. Dünya çapında ki gelişmeler eğitim hayatını da büyük ölçüde etkilemiştir. Çok çeşitli alanlarda yapılan teknolojik gelişmeler vatandaşlara ışık tutmuş, akıllarında ki soru işaretlerine cevap olmuş ve bizleri aydınlatmıştır. Ülkemizde gerçekleştirilen bilim, teknik ve internet sistemleri dolayısıyla pek çok yeniliği de doğurmuştur. Hızla büyüyen bir internet teknolojisi ile beraber yaşamakta olan ülkemiz çok farklı alanlarda hizmet vermeye başlamıştır. Kurum ve kuruluşlarda bu alanlarda hizmetlerini vermeye başlamıştır.

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Gelişen teknoloji ile beraber kurum ve kuruluşlar kendi alanlarda ki hizmetlerini de geliştirmiştir. Eğitim alanında da gerçekleştirilen gelişmeler öğretmen ve öğrencilerin okul eğitimleri hakkında çoğu alanda gelişmelerden yararlanırlar. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen bir hizmet olan e­okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemi vatandaşlara hizmetlerini sunmuştur. E­okul veli bilgilendirme ve yönetim sistemi adı altında öğrencilere, öğretmenlere ve velilere çeşitli hizmetler sunan bu sistem gün geçtikçe daha çok aile tarafından kullanılmaya başlanmıştır. Çünkü ülkemizde çalışan anne baba sayısı gittikçe artış göstermektedir. Ülkemizde gerek maddi yetersizlik gerek kadınların iş hayatına olan ilgileri ve kendi maddi özgürlüklerini eline almak istemleri gibi nedenlerle çalışma hayatında kadınların rolü büyüktür. Geliştirilen bu teknolojik alt yapı sayesinde de biz vatandaşlar olarak çok çeşitli imkânlara dâhil oluruz. Ülkemizde yapılan çalışmalar, teknik ilerleme ve teknolojik çalışmalar ile de eğitim hayatı daha da kolaylaştırılmış ve de pratikleştirilmiştir. Yapılan bu çalışmalar ile beraber gerçekleşen bu işlemleri yapabilme kapasitemiz artar. Veliler ve öğrencilerin E­Okul sisteminde giriş yapabileceği bölüm E­Okul veli bilgilendirme sistemidir. E­Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaparak öğrencilerin tüm okul bilgilerine ulaşabilirsiniz. Öğretmenler bu sisteme giriş yaparak öğrencilerinin okul bilgilerini sisteme girmektedir. Yöneticiler ise bu sistem hizmete girdikten sonra idari işlemlerini bu sistem üzerinden gerçekleştirebilmektedir. E­Okul veli bilgilendirme sistemi öğrenciler ve veliler için geliştirilmiştir. Daha çok velilerin öğrencilerini takip edebilmesi için geliştirilmiş olan bir sistemdir. Veliler bu sistem sayesinde öğrencilerini okula gitmesine gerek kalmadan internet üzerinden takip edebilmektedir. Öğrencilerin bütün okul bilgilerini bu sistem üzerinden ulaşabilirsiniz. Öğrenciler de aynı şekilde kendilerinin okul bilgilerine bu sistem üzerinden ulaşabilmektedir. Öğrenciler dersler hakkında bilgileri, haberleri ve duyuruları bu sisteme giriş yaparak öğrenebilirler. Veliler de bu sisteme giriş yaparak öğrencilerin okul bilgilerine ulaşabilmektedir. Öğrencilerinin devamsızlık bilgisini, sınav sonuçlarını, karne notlarına bu sisteme giriş yaparak ulaşabilirsiniz. E­Okul veli bilgilendirme sistemine E­Okul ana sayfasında yer alan E­Okul veli bilgilendirme sistemi giriş sayfasına öğrencilerinin okul numarasını ve T.C. kimlik numaralarını girdikten sonra güvenlik kodunu da girerek sisteme giriş yapabilirler.