Eğitim E-okul sistemi ile neleri öğrenebilirim?

E-okul sistemi ile neleri öğrenebilirim?

09.06.2016 - 09:29 | Son Güncellenme:

E-okul sistemi sayesinde veliler artık okulu ziyaret etmeden öğrenciye ait bir çok bilgiye erişim sağlayabiliyorlar. Tüm lise ve ilk öğretim seviyesindeki okullarda kullanılan E-okul sistemi ile öğrencilere ait not ve devamsızlık bilgisi gibi temel bilgiler güncel olarak yer alıyor. Siz de E-okul şifresini okul yönetiminden temin ederek öğrencinize ait ders bilgilerine erişim sağlayabilirsiniz.

E-okul sistemi ile neleri öğrenebilirim

Çok küçük yaşlarda başladığımız eğitim öğretim hayatımız; günümüzde birçok yenilik ve değişiklik yapılarak gündeme gelmiştir. Son dönemlerdeki değişikli olan eğitim öğretim hayatımızın ilk basamağı yani ilk öğretim artık iki ayrı döneme ayrılmıştır. İki aşamalı olarak değiştirilen ilk okul dönemi toplam 8 yıldır. 8 yılı; ilk 5 yıl ilk okul son 3 yıl orta okul olmak üzere iki ayrı aşamaya bölünmüştür. Bunun nedeni ise öğrencilere daha iyi ulaşabilmek ve bu sayede öğrencilerin daha iyi eğitim almasını sağlamaktır. İlk öğretim denilen ilk aşama bölümünde öğrenciler; okuma yazma ile birlikte okuma yazma uygulamaları ve temel dersler üzerinden eğitim almaktadırlar. Diğer bölüm olan orta okul ise daha çok öğrencileri liseye hazırlamak için eğitim vermektedir. Yani gidilecek liseyi belirlemek için yapılacak olan TEOG yani Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı sayesinde öğrenciler hangi liseye gideceklerini kendilerine ait sınav başarılarına göre belirleyeceklerdir. Lise sınavına girilmeden önce sizler için bahsetmek istediğimiz çok güzel bir uygulama var. Bu uygulama ilk okul, orta okul ve lise dönemindeki öğrenciler için oluşturulmuş bir uygulamadır. Bu uygulamanın ismi E-Okul’dur. E-Okul sistemi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2007 yılında internet üzerinden oluşturulmuş olan bir öğrenci takip platformudur. Yazımızın devamında sizler için E-Okul hakkında daha detaylı bilgileri ve sisteme giriş yapabilmenizi sağlayan gerekli bilgileri vermiş bulunmaktayız. Yazımızın devamını okuyarak bu bilgilere ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı


Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E-Okul; iki ayrı sistem olarak çalışmaktadır. Bunlardan birincisi E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi ikincisi ise E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’dir. Bu iki sistem birbirlerine bağlı olarak hareket etmektedir. E-Okul yazımızda da bahsetmiş olduğumuz gibi öğrenci takibi yapılan bir sistemdir. Öğrencinin okul içerisinde kayıtlı olan bütün bilgileri E-Okul sistemi üzerinde de kayıtlıdır. E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden velisi olduğunuz öğrencinin notlarına, sınav tarihlerine, devamsızlık bilgisine, varsa kayıtlı nakil durumuna, daha önceki yıllardaki not ortalamasına, daha önceki yıllarda almış olduğu belgelere ve daha birçok bilgiye ulaşabilirsiniz. Bu sisteme bilgi girişleri ise E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden yapılmaktadır. Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden yapılan her bilgi girişi Veli Bilgilendirme Sistemi’nde görünmektedir. E-Okul sistemi velilerin ve öğrencilerin oldukça severek kullandıkları bir uygulamadır. Ayrıca yukarıda bahsetmiş olduğumuz gibi liseye geçme sınavı olan TEOG sınav sonuçlarınıza da bu sistem üzerinden ulaşmanız mümkündür.
E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine giriş yapmak oldukça kolaydır. İlk olarak yapmanız gereken şey internet üzerinden E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’nin sayfasına gitmektir. Daha sonra açılacak olan sayfa üzerinde giriş yapabilmek için öğrenciye ait T.C. kimlik numarası ve okul numarası bilgilerini ilgili boşluklara yazmanız gerekmektedir. Daha sonra aynı sayfa üzerindeki güvenlik kodunu ilgili alana yazdıktan sonra girişinizi yapabilirsiniz. Açılacak olan yeni sayfa üzerinde bir takım doğrulama soruları bulunacaktır. Bu sorular öğrencinin kimlik bilgilerini içermektedir. Sistemin güvenliği bu şekilde sağlanmaktadır. Bu bilgileri doğru bir şekilde girdikten sonra E-Okul VBS üzerinden ulaşmak istediğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz.