Eğitim E-Okul VBS Giriş,Online Not Bilgisi Ve Karne Bilgisi

E-Okul VBS Giriş,Online Not Bilgisi Ve Karne Bilgisi

06.08.2015 - 10:00 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve yönetim bilgi sistemi ile not ve devamsızlık bilgilerine kolayca ulaşabilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemi not ve devamsızlık bilgilerini öğrenmek ve E-Okul veli bilgilendirme sistemi hakkında detaylı bilgiye sahip olabilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

E-Okul VBS Giriş,Online Not Bilgisi Ve Karne Bilgisi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından internet teknolojisinin aktif olarak kullanılmaya başlaması sonucunda internette ocak 2007’den bu yana kesintisiz olarak hizmet veren E Okul sistemi çıktı. Öğrencilerin ve velilerin eğitim hizmetlerinde modern çağı yakalayabilmeleri ve böylelikle de dünya standartlarında bir eğitimden faydalanabilmeleri sağlanabiliyor. Özellikle de son yıllarda büyük bir hız ile gelişmekte olan modern internet teknolojisinin sağlamakta olduğu yeni nesil olanaklar ile birlikte artık internet teknolojisini Türkiye’deki eğitim sistemi içerisinde çok daha aktif ve çok daha etkin bir şekilde kullanmaya başlayan Milli Eğitim Bakanlığı özellikle de çağdaş dünya standartlarının eğitimde en iyi şekilde entegrasyonunun gerçekleştirilebilmesini ve böylelikle eğitim kalitesinin daha üst noktalara ulaştırılmasını amaçlıyor.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın E Okul veli bilgilendirme sistemi aracılığı ile vatandaşlar artık çocuklarının okuldaki güncel eğitim durumuna ilişkin olarak çok daha pratik ve çok daha kolay bir şekilde ayrıntılı ve güncel bilgiler alabiliyor. Bu durumda günümüzde Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet zerinde yer alan bu online hizmetinin çok daha yoğun ve çok daha sık bir şekilde kullanılmasına yol açıyor. İnternet üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın E Okul sistemi iki aşamadan oluşuyor. Tüm Türkiye’deki öğrencilerin eğitim bilgilerinin güncel olarak merkezi bir sistem içerisinde dijital platform üzerinde toplanmasını amaçlayan Milli Eğitim Bakanlığı bu öğrenci bilgilerinin girişi için internette E Okul yönetim bilgi sistemi ile hizmet veriyor.

Haberin Devamı

Öğretmen ve okul idarecileri tarafından kullanılmakta lan ve öğrenci bilgilerinin girişlerinin düzenli olarak gerçekleştirilmekte olduğu E Okul yönetim bilgi sistemi ile birlikte artık öğrenci bilgilerinde yaşanan aksaklık, hatalar ve gecikmeler gibi son derece olumsuz durumlar ile karşı karşıya kalınmıyor. Ayrıca velilere yönelik olarak hizmet vermekte olan E Okul veli bilgilendirme sistemi aracılığı ile de öğrencilerin bilgilerinin internete erişim sağlanabilen her yerden son derece pratik bir şekilde en güncel hali ile öğrenilebilmesine yardımcı oluyor. Bu sebeple de günümüzde veliler tarafından internet üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın E Okul veli bilgilendirme sistemi oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

İnternet üzerinde yer alan E Okul resmi web sitesi e-okul.meb.gov.tr adresindeki veli bilgilendirme sistemi giriş bölümünden kolaylıkla giriş yapabilen veliler, bu giriş işlemleri sırasında sadece öğrencinin T.C. kimlik numarası ve öğrencinin okul numarası bilgilerinin girişini yapıyor. Bu şekilde kolayca E Okul sisteminin velilere özel hizmet veren bu bölümüne giriş yapan veliler, öğrencilerin not bilgisi, devamsızlık bilgisi, karne bilgisi, başarı belgesi bilgisi, sınav tarihleri, dersleri, derslerine giren öğretmenleri, sınav sonuçları ve haftalık ders programı gibi ayrıntılı bilgilere erişim sağlayabiliyor. Bu sayede veliler artık modern yaşamın koşturması içerisinde çocuklarının okuldaki durumu hakkında bilgi alabilmek için okul gitmek üzere zorla vakit harcamak zorunda kalmıyor. Bu durumda internetin eğitim sistemindeki aktif rolünün daha da pekişmesine yol açıyor.

Haberin Devamı

Dijital platformda E Okul yönetim bilgi sistemi girişleri yine aynı web sayfasındaki yönetim bilgi sistemi giriş bölümünden öğretmen ve okul idarecileri tarafından yapılıyor. Bu giriş işlemlerinde öğretmen ve okul idarecileri görev sürelerinin başlangıcında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kendilerine verilen kullanıcı adı ve kullanıcı şifre bilgilerini girerek, sisteme giriş işlemlerini kolayca gerçekleştiriyor. E Okul yönetim bilgi sistemi içerisinde öğretmenler daha çok öğrencilerin okuldaki ders ve eğitim bilgilerinin girişini gerçekleştirirken, okul idarecileri daha genel okul durumu ve genel eğitim bilgilerinin girişlerini gerçekleştirmektedir.

Yazarlar