Eğitim E-Okul VBS girişi nasıl yapılır?

E-Okul VBS girişi nasıl yapılır?

24.01.2016 - 13:02 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemine girerek öğrenciniz hakkında tüm bilgilere kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Yarıyıl tatiline giren öğrencilerin tüm bilgileri E-Okul sistemindedir. Ayrıntıları haberimizde.

E-Okul VBS girişi nasıl yapılır

İnternet teknolojisinin bu kadar gelişmesinden sonra internet üzerinden birçok bilgiye ulaşabilmektesiniz. Durum böyle olunca da internet üzerinden birçok işleminizi gerçekleştirebildiğiniz gibi istediğiniz bilgileri de internet üzerinden elde edebilmektesiniz. Milli Eğitim Bakanlığı da gelişen internet teknolojisine ayak uydurarak öğrenciler ve veliler için bir internet uygulaması geliştirmiştir. E-Okul adı verdiği bu uygulama sayesinde öğrencilerin öğrenim bilgileri dijital ortamda paylaşılmaktadır. Öğrenciler ve veliler öğrencilerin eğitim bilgilerini internet üzerinden bu sisteme giriş yaparak erişebilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı bu sistemi hizmete soktuktan sonra veliler artık okula gitmeden öğrencileri hakkında birçok bilgiye ulaşabilmektedir.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Öğrencilerin devamsızlık bilgileri, sınav sonuçları, sınav tarihleri, not kartı ve karne notu gibi birçok bilgiye bu sistem sayesinde internet üzerinden ulaşabilirsiniz. Öğrenciler de okul hakkındaki çıkan haberleri ve duyuruları bu sistem sayesinde öğrenebilmektedir. Bu sistem hizmete girdikten sonra veliler öğrencilerini artık okula gitmeden internet üzerinden takip edebilmektedir. Öğrencilerin sınav tarihlerini, sınav sonuçlarını ve devamsızlık bilgilerini internet üzerinden öğrenebilmektedir. Öğrencilerin hangi günlerde okula gidip gitmediğini de bu sistem sayesinde internet üzerinden öğrenebilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığının bu sistemi kurarken ki amaçlarından en büyüğü velilerin öğrencilerini internet üzerinden kolay bir şekilde takip edebilmesini sağlamaktır. Milli Eğitim Bakanlığı bu sistemi 2 bölüm olarak kurmuştur. Velilerin ve öğrencilerin girebildiği sistem olan E-Okul veli bilgilendirme sistemi öğrenciler ve veliler için geliştirilmiştir. Diğer bölüm ise öğretmenler ve yöneticiler için geliştirilmiş olan E-Okul yönetim bilgi sistemi bölümüdür. Bu bölüme de sadece öğretmenler ve yöneticiler giriş yapabilmektedir. Bu bölüme giriş yaparak öğretmenler öğrencilerin okul bilgilerini sisteme girerken yöneticiler de yönetim işlemlerini bu sistem ile gerçekleştirebilmektedir.

Haberin Devamı

E-Okul sisteminin bölümlerinden bir tanesi E-Okul veli bilgilendirme sistemidir. Bu sistem öğrenciler ve veliler için geliştirilmiştir. Veliler bu sisteme giriş yaparak öğrencileri hakkında bilgi sahibi olurken, öğrenciler de sınav duyuruları, haberleri öğrenebilmektedir. Bu sisteme E-Okul ana sayfasında yer alan E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş sayfasına öğrencinin T.C. kimlik numarasını ve öğrenci okul numarasını girdikten sonra ekranda gördüğünüz rakamları gerekli yere girmeniz gereklidir. Bu işlemlerden sonra sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yapıldıktan sonra birçok bilgiye ulaşabilirsiniz. Öğrencilerin devamsızlık bilgilerini buradan ulaşabilirsiniz. Veliler öğrencilerini bu sisteme giriş yaparak takip edebilmektedir. Öğrencilerin sınav tarihlerini, sınav sonuçlarını, not kartı, karne notu, proje ödevi gibi bilgilerin hepsini bu sisteme giriş yaparak öğrenebilirsiniz. Öğrenciler de okul hakkında duyuruları ve haberleri bu sisteme giriş yaparak öğrenebilmektedir.

Haberin Devamı

E-Okul sisteminin bir diğer bölümü de E-Okul yönetim bilgi sistemidir. Milli Eğitim Bakanlığı bu bölümü öğretmenler ve yöneticiler için geliştirmiştir. Öğretmenler ve yöneticiler bu bölüme E-Okul ana sayfasında yer alan E-Okul yönetim bilgi sistemi giriş bölümünden giriş yapabilirler. Bu bölüme kullanıcı adı ve şifrelerini girdikten sonra güvenlik kodunu da gerekli yere girerek sisteme giriş yapabilirler. Öğretmenler bu sisteme giriş yaparak öğrencilerin öğrenim bilgilerini sisteme girmektedir. Öğrencilerin devamsızlık bilgisi, sınav sonuçlarını, karne notlarını sisteme girmektedir. Öğretmenler bu sisteme giriş yaparak öğrencilerin bütün bilgilerini sisteme girebilmektedir. Yöneticiler ise bu sisteme giriş yaparak idari işlemlerini bu gerçekleştirebilmektedir. Yöneticiler bu sisteme giriş yaparak öğrencilerin kayıt yenileme, kayıt silme ve nakil işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirebilmektedir. İnternet teknolojisi geliştikten sonra yöneticiler bu sisteme giriş yaparak birçok idari işlemi internet üzerinden gerçekleştirebilmektedir.