Gündem E-Okul VBS girişi nasıl yapılır? Takdir-Teşekkür nasıl hesaplanır?

E-Okul VBS girişi nasıl yapılır? Takdir-Teşekkür nasıl hesaplanır?

07.01.2018 - 09:45 | Son Güncellenme:

2017-2018 eğitim ve öğretim yılında birinci dönemin bitmesine az kaldı. Öğrenciler sınav sonuçlarını ve dönem sonunda hangi belgeyi alacaklarını merak ediyorlar. E-Okul’a nasıl giriş yapılır? E-Okul ile takdir-teşekkür hesaplaması nasıl yapılır? İşte detaylar...

E-Okul VBS girişi nasıl yapılır Takdir-Teşekkür nasıl hesaplanır

E-Okul VBS; sınav notları, devamsızlık bilgisi, dönem sonunda alınan belgeler, pansiyon bilgileri gibi bilgilere erişim imkanı sağlar. Veliler, E-Okul ile öğrencilerin sınav notlarını güncel olarak takip edebilir. Şube not ortalaması ile sınıf içerisindeki genel durumunu kıyaslayabilirler. Öğrenciler, E-Okul ile takdir-teşekkür hesaplaması yaparak dönem sonunda alacakları belgeyi öğrenebilirler.

Haberin Devamı

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıdaki link bilgilendirme amaçlıdır.

E-OKUL VBS GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

E-Okul’a giriş için iki seçenek bulunur. Bu giriş seçenekleri; yönetim bilgi sistemi ve veli bilgilendirme sistemidir. Yönetim bilgi sisteminden öğretmenler, okul tarafından kendilerine verilen şifreyi kullanarak giriş yapabilir. Veli bilgilendirme sisteminden ise, öğrenciler ve veliler öğrencinin okul numarası ve T.C. kimlik numarasını kullanarak giriş işlemi gerçekleştirebilirler.

E-Okul üzerinden ulaşılabilecek bilgiler;

- Not bilgisi; Sınavlardan alınan notlar, öğretmenler tarafından sisteme yüklendikten sonra görülebilir.
- Haftalık ders programı; Hangi günlerde hangi derslerin olduğu bilgisine ulaşılabilir.
- Devamsızlık bilgisi; Öğrencinin hangi günlerde okula gidip hangi günlerde gitmediği güncel olarak kontrol edilebilir.

Bunlar dışında; diploma puanı, okunan kitaplar, dönem içerisinde alınan belgeler, pansiyon zaman çizelgesi, pansiyon yemek menüsü, pansiyon devamsızlık bilgisi ve pansiyon izin bilgisine ulaşılabilir.

Haberin Devamı

TAKDİR-TEŞEKKÜR HESAPLAMASI NASIL YAPILIR?

Birinci dönemin sonuna yaklaşıldıkça öğrenciler tarafından takdir-teşekkür hesaplama işlemi de sorgulanmaya başlandı. Takdir-teşekkür hesaplaması, E-Okul’dan yapılabilir. Hesaplamanın yapılabilmesi için, öğrencinin tüm ders notlarının öğretmenler tarafından sisteme yüklenmiş olması gereklidir. Not girişleri yapıldıktan sonra, yıl sonu başarı puanı dikkate alınır. Yıl sonu başarı puanı, öğrencinin dönem sonunda hangi belgeyi alacağını belirler. Yıl sonunda başarı puanı;

- 70,00 - 84,99 puan aralığında olanlar teşekkür belgesi
- 85,00 - 100 puan aralığında olanlar da takdir belgesi almaya hak kazanır.

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

2017-2018 eğitim ve öğretim yılı takvimine göre; 18 Eylül 2017 tarihinde başlayan birinci dönem, 19 Ocak 2018’de sona erecek. 22 Ocak ve 5 Şubat tarihleri arasında yarı yıl tatili yapılacak. İkinci dönem, 8 Haziran’da son bulacak. 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında ilk dersler 17 Eylül 2018 tarihinde başlayacak.