Eğitim E-okul veli bilgilendirme sistemiyle hangi bilgilere ulaşılır?

E-okul veli bilgilendirme sistemiyle hangi bilgilere ulaşılır?

12.10.2015 - 22:24 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve E-Okul yönetim bilgi sistemi ile öğrenciler hakkında birçok bilgiye ulaşma imkanınız bulunmaktadır. Bu bilgilere ulaşmak için bu sistemlere giriş yapmalısınız. Bu girişi nasıl yapacağınızı öğrenmek için haberimizi okuyunuz.

E-okul veli bilgilendirme sistemiyle hangi bilgilere ulaşılır

İnternet kullanan insan sayısının artış göstermesiyle birlikte birçok sorgulama ve hesaplama işlemleri online yapılır hale getirildi. Online olarak yapılan işlemler arasında da E-Okul veli bilgilendirme ve E-Okul yönetim bilgi sistemi bulunmaktadır. Son yıllarda özel okullarında artmasıyla eğitim hayatı daha da önemli bir yer edinmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile çocukların okuldaki en güncel durumuna ilişkin olarak ayrıntılı bilgilere internete bağlanabildikleri her yerden öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Hayatımızdaki iş temposu yüzünden de anne ve babalar çocuklarını okul hayatında pek iyi takip edememektedirler. E-okul sistemi sayesinde artık öğrenciler velileri tarafından daha iyi takip edilebilmektedirler. Bu sistem hem velilere kolaylık sağladığı gibi MEB çalışanları için de bir kolaylık olmuştur.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

Öğrenciler bu sistem sayesinde ders notları, davranış notları, yazılı, sözlü, devamsızlık, proje notları, karne notları gibi sorgulamaları yapabilirler. Öğrenciler T.C Kimlik No', 'Öğrenci Okul No' ile e-okul girişi yapabilirler. Yapılan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile artık veliler çocuklarını daha yakından takip edebilmektedirler. E- okul yönetim bilgi sistemi, öğrenci girişi yapan bireylerin karşılaştığı ekrandan daha farklıdır. E- okul yönetim bilgi sisteminde sorgulama yapmak yerine bilgi girişi yapmak gerekmektedir.

E-Okul veli bilgilendirme sistemine girdiğinizde ise karşınıza ilk olarak bir sayfa gelecektir. Bu sayfada ilk olarak resimde verilen sayıları doğru bir şekilde kodlamanız gerekmektedir. Daha sonra öğrencinin TC kimlik numarasını girmeniz gerekmektedir. Son olarak da öğrenci okul numarasını girdikten sonra tamam butonuna tıklamanız yeterlidir. Daha sonra açılmış olan sayfadan öğrenci fotoğrafı ile birlikte bazı bilgileri girerek E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapabilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaptıktan sonra öğrencinin okulla ilgili tüm bilgilerine ulaşabilir okul ve öğrenci ile ilgili tüm gelişmeleri takip edebilirsiniz. Veliler bu şekilde e-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaptıktan sonra; devamsızlık durumu, sınav, proje ve davranış notları, takdir, teşekkür belgesi gibi belgelerin bilgisi, gelişim raporları, karne notları gibi öğrenci bilgilerine rahatlıkla ulaşabilirler.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul veli bilgilendirme sistemi içerisinde gerçekleştirdiği kısa bir süre önceki iyileştirme çalışması sonucunda yeni başlayan şube ortalaması hizmeti ile birlikte veliler, çocukların bireysel durumları hakkında bilgi alabildikleri gibi aynı zamanda da genel sınıf ortalaması ve bu ortalamaya göre çocuklarının durumunu da görebilme imkanına sahip olabiliyor.

Meb çalışanları için kullanımda olan E-okul Yönetim Bilgi Sistemine giriş yapmak için ise öğretmen veya yöneticilerin kullanıcı adını ve şifresini bilmesi yeterlidir. Öğretmenler, genel olarak öğrencilerin not bilgisi, karne bilgisi, sınav tarihleri, sözlü notları, sınav tarihleri gibi bilgilerin girişlerini yapıyor. Okul idarecileri ve öğretmenler bu bölüme E-Okul ana sayfasında bulunan E-Okul yönetim bilgi sistemi giriş ekranına kullanıcı adı ve şifrelerini girdikten sonra güvenlik kodunu da girerek giriş yapabilirler. Kullanıcı adı ve şifresini bilmeyen Meb personelleri bu bilgilere Milli Eğitim Müdürlüğü’nden ulaşabilirler. Bu sistem sayesinde öğretmen ve yöneticiler ders notları ve devamsızlık gibi verileri kolaylıkla girebilirler. Kısacası E-Okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemi gerek veliler gerek öğrenci ve öğretim kadrosu için büyük kolaylık sağlamaktadır.