Eğitim E-Okul veli bilgilendirme sisteminden öğrenci bilgileri sorgulama!

E-Okul veli bilgilendirme sisteminden öğrenci bilgileri sorgulama!

21.11.2015 - 13:15 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden velisi olduğunuz öğrenci hakkında merak ettiğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz. Bu sisteme giriş işlemlerini nasıl yapacağınızın bilgisine haberimizden ulaşabilirsiniz.

E-Okul veli bilgilendirme sisteminden öğrenci bilgileri sorgulama

Eğitimde modern yüzyılın yeniliklerinden aktif olarak yararlanılması, öğrencilerin daha çağdaş standartlarda eğitim alabilmesine yardımcı olur. Özellikle de Milli Eğitim Bakanlığı’nın son yıllarda internet altyapısını son derece aktif bir şekilde kullanarak, eğitimde modernize bir hareket başlatması, Türkiye’de öğrencilerin daha çağdaş ve daha modern koşullar üzerinde eğitim görebilmesine yardımcı oluyor. Dijital platform üzerinde bulunan E-Okul sistemi de Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet altyapısını kullanarak geliştirdiği ve eğitim sisteminde aktif olarak kullandığı en geniş kapsamlı dijital eğitim projesidir.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E-Okul veli bilgilendirme sistemi adından da belli olduğu gibi velilerin, çocuklarının okuldaki durumuna ilişkin olarak güncel ve ayrıntılı bilgileri sadece internete bağlanarak öğrenebilmesine yardımcı oluyor. Özellikle modern yüzyılda velilerin, okula gitmek ve çocuklarının durumlarına ilişkin olarak her öğretmeninden ayrı ayrı bilgi alması her zaman mümkün olmayabiliyor. Bu tip durumlarda öğrencilerin okul yaşamlarında yalnız bırakılması yerine internette yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul veli bilgilendirme sistemi aracılığı ile çocukların okuldaki en güncel durumu takip edilebiliyor.

Haberin Devamı

Tüm Türkiye’deki ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarını kapsayan ve bu eğitim kurumlarında okuyan her bir öğrencinin özel eğitim dosyasının bulunduğu merkezi sanal bir eğitim projesi olan E-Okul sisteminde yer alan eğitim verileri ise öğretmenler tarafından düzenli olarak giriliyor. Her eğitim yılı içerisinde öğretmenler gün sonunda öğrencilerin notlarını, devamsızlıklarını ve diğer eğitim bilgilerini E-Okul yönetim bilgi sistemi üzerinden giriyor. Böylelikle veliler, internette bulunan veli bilgilendirme sistemi üzerinden her zaman çocuklarının en güncel okul durumunu inceleyebilme ve takip edebilme imkanına sahip olabiliyor. E-Okul sistemi üzerinde öğrencilerin okul numarası gibi genel okul bilgileri, fotoğrafı ve diğer resmi dokümanları yer alıyor. Okul idarecileri her eğitim yılında öğrencilerin dosya giriş ve düzenlemelerini, fotoğraf giriş ve güncellemelerini, haftalık ders programlarını, derslerine giren öğretmenlerini, devamsızlık bilgilerini ve okul etkinlik bilgilerini E-Okul yönetim bilgi sistemi üzerinden gerçekleştiriyor. Öğretmenler ise yönetim bilgi sistemi üzerinde genel olarak öğrencilerin sınav tarihleri, not bilgileri, karne bilgileri, sınav sonuçları, sözlü notları ve başarı belgeleri gibi bilgilerin girişlerini yapıyor.

Veliler internete bağlanabildiği her yerden erişim sağlayabildiği Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital platform üzerinde yer alan E-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden öğrencilerin not bilgisi, devamsızlık bilgisi, karne bilgisi ve başarı belgesi bilgisi gibi güncel eğitim durumunu gösteren bilgileri görebiliyor. Ayrıca veliler, E-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinde çocuklarının aldığı dersleri, derslerine giren öğretmenlerini, haftalık ders programlarını, etkinliklerini ve şube ortalamalarını görebiliyor. E-Okul sistemi üzerinde yer alan şube ortalaması sayfası Milli Eğitim Bakanlığı’nın geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği bakım çalışmasıyla birlikte yenilenen ara yüz ile birlikte geldi. Veliler, şube ortalaması sayesinde çocuğunun okuduğu şubenin genel not ve başarı ortalamasına göre kendi çocuğunun durumunu grafik halinde görebiliyor. Böylelikle çocuklarının okuldaki durumuna ilişkin olarak genel bir değerlendirme de gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Veliler, E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş işlemlerini ise Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital platform üzerinde yer alan e-okul.meb.gov.tr adresinden kolaylıkla gerçekleştirebiliyor. Bu giriş işlemleri esnasında veliler sadece çocuklarının T.C. kimlik numarası ve okul numarası bilgilerini kullanıyor. Öğretmenler ise E-Okul yönetim bilgi sistemi giriş işlemlerini bakanlığın kendisine vermiş olduğu kullanıcı adı ve kullanıcı şifre bilgilerini kullanarak gerçekleştirebiliyor. Veliler, 2015-2016 eğitim yılı içerisinde sınav dönemlerinde ve karne dönemlerinde daha yoğun olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital platform üzerinde yer alan bu E-Okul sistemini yoğun şekilde kullanıyor.