Eğitim E-okul veli bilgilendirme sistemine giriş nasıl yapılır?

E-okul veli bilgilendirme sistemine giriş nasıl yapılır?

23.05.2016 - 09:56 | Son Güncellenme:

E-okul sistemi şifreli bir sistemdir. Yani E-okul sistemini kullanmak isteyen öğrenciler ve veliler E-okul şifresine sahip olmalıdırlar. Aksi takdirde E-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapılamaz.

E-okul veli bilgilendirme sistemine giriş nasıl yapılır

E-Okul Bilgi Yönetim Sistemi ile öğrencilerin her açıdan verimli bir şekilde takip edilmesi sağlanıyor. Yanı sıra E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile velilerin çocuklarını yakından takip edebilmelerine izin veriyor. Kaliteli ve verimli bir eğitim sürecinin oluşturulması amacıyla hazırlanan E-Okul sistemi, gün geçtikçe daha kapsamlı ve daha verimli sonuçlar ortaya koymaya başladı.Son yüzyılda yaşanan teknolojik ve bilimsel gelişmeler arasında, kuşkuya yer bırakmayacak bir şekilde öne çıkan internet alt yapısı ve bilgisayarlar, sundukları iletişim olanaklarıyla, dünyanın çehresini tarihte bir örneği hiç yaşanmadığı kadar değiştirmiş durumda. Elektronik ortam olarak tanımlanan internet, yaşamlarımızın her alanını kapsayan çeşitli hizmetlerle, benzersiz bir yaşam standardının oluşmasını kaçınılmaz kılıyor. Çağın bu hızlı, dinamik iletişim özelliklerine kavuşması, devletlerin de elektronik kimlik kazanmasını bir anlamda zorunlu kıldı. Bununla birlikte, bu gelişimi zamanında tespit ederek, bu alanda hazırlıklara başlayan ülkemiz, çeşitli elektronik platformlarla, devletin ve bürokrasi çarklarının zamanın hızına uyum sağlayabilmesi için çalışmalarını büyük bir hızla sürdürüyor.

Haberin Devamı


Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E-Okul sistemi, 2007 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya alınan ve sürekli geliştirilmeye devam edilerek, bir öğrencinin, öğrencilik yaşamına başladığı andan itibaren oluşan tüm kayıtlarının saklandığı bir veri tabanı olarak hizmet vermek amacıyla geliştiriliyor. E-Okul sistemi, öğrenci kaydı, nakil işlemleri, Teog gibi merkezi sınavların tercih ve başvuru işlemleri, sınav ve devamsızlık işlemleri, duyurular, yazlı ortalamalar, ders programları girişi, E-Karne uygulaması, ders notları girişi ve benzeri birçok verilerin girişlerinin yapıldığı bir veri tabanı olarak hizmet veriyor. E-Okul sistemi, e-okul VBS ( Veli Bilgilendirme Sistemi) modülü ile öğrenci velilerinin, çocuklarının eğitim hayatına dair takip etmek istedikleri her konuda veriyi veliyle paylaşan bir yapıya sahip. Öğrencilerin devamsızlık durumu, davranış notları, sınav tarihleri, ders notları, ders programları, sınav tarihleri ve okullar tarafından yapılan çeşitli konulara ait duyuruların yer aldığı platform, velilerin eş zamanlı bir şekilde öğrencilerinin durumlarını izlemelerine olanak tanıyor. Velilerin E-Okul sistemini kullanarak, online olarak çocuklarını takip etmek için, çocuklarının vatandaşlık numaralarını ve yanı sıra okul numaralarını bilmeleri gerekiyor. Bu bilgilere sahip olan her veli E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi ekranına başvurarak, birkaç güvenlik sorusuna da yanıt vererek, çocuğunun verilerine ulaşabiliyor. Yapısı ve kapsamı giderek daha da genişletilmeye devam edilen E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından, öğrencinin fiziksel gelişimlerini de takip edecek bir yapıya sokulması amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Çocuklarınızın gelişimini sürekli olarak takip edebilmek ve yaşanabilecek her türlü olumsuzluk ve olumluluk durumlarında gerekli müdahaleleri yapabilmek için benzersiz bir avantaj olarak değerlendirilen E-Okul sistemi, yeni nesillerin daha sağlıklı bir şekilde yetiştirilmesi ve yönlendirilmesinde eşsiz bir katkı sağlıyor. Sistemin öğretmen, kurum ve bakanlık açısından da pek çok işi çok kolay ve hızlı bir hale dönüştürmesi, eski sistemde oluşan iş yükünün azaltılması gibi sonuçlarının, öğretmenler ve dolayısıyla eğitim sisteminin de daha verimli bir hale dönüşmesinde önemli katkıları bulunuyor. İnternet aracılığıyla öğrencilerini takip edebilen öğretmenler, aynı yolla çocuklarını takip edebilen veliler, daha kapsamlı çalışmalarla merkezi sınavlar ve yönlendirmeler için Eğitim müdürlüklerinin takibi kolay ve hızlı şekilde yapabilmesi gibi avantajlar, yakın bir gelecekte çok daha kapsamlı başka gelişmelerin de önünü açacağına kesin gözüyle bakılmasına yol açıyor.

Yazarlar