Eğitim E-okul sistemine veliler nasıl giriş yapabiliyor?

E-okul sistemine veliler nasıl giriş yapabiliyor?

22.09.2016 - 08:35 | Son Güncellenme:

2016-2017 eğitim yılı 19 eylül itibariyle başlarken e-Okul sistemi de ciddi bir yoğunluk yaşıyor. MEB e-Okul portalında öğrencilerin okul bilgileri ve eğitim başarı durumu bilgileri öğrenilebiliyor. Veliler, her eğitim yılında olduğu gibi 2016-2017 eğitim yılında da e-Okul sistemini yoğun olarak kullanıyor.

E-okul sistemine veliler nasıl giriş yapabiliyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türk eğitim sisteminde daha çağdaş ve daha modern bir yapının oluşturulabilmesi amacı ile son yıllarda internet altyapısı son derece etkin bir şekilde kullanılıyor. Özellikle de günümüzün hızla gelişen teknolojilerini son derece etkin bir şekilde Türk eğitim sistemi içerisinde kullanmakta olan Mili Eğitim Bakanlığı’nı dijital platform üzerinde yer alan sanal eğitim uygulamaları da hem öğrencilere hem de velilere çok önemli kolaylıklar sağlıyor. Son yıllarda Türk eğitim sistemi içerisinde çok önemli bir yeri bulunan ve hem öğrenciler hem de velileri tarafından her eğitim yılı içerisinde etkin bir şekilde kullanılmakta olan e-Okul sistemi hizmet veriyor.

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Dijital platform üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sistemi özellikle de Türkiye’deki ilköğretim ve ortaöğretim eğitim kurumlarında eğitim alan milyonlarca öğrencinin tüm öğrencilik bilgilerinin ve güncel eğitim bilgilerinin internet ortamında merkezi bir sanal eğitim portalına taşınmasını sağlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türk eğitim sistemi içerisinde etkin bir şekilde kullanılmaya başlanan e-Okul sistemi ile birlikte özellikle velilerin, çocuklarının okuldaki son durumu hakkında bilgi almak istediklerinde vakitsizlik problemi dolayısı ile bu durumu ertelemeleri veya gerçekleştirmemeleri gibi durumların yaşanmamasını sağlıyor. Çünkü günümüzde teknoloji alanında yaşanan gelişmeler insanların nerede olursa olsun internet ortamına erişim sağlayabilmesine yardımcı oluyor ki böylelikle veliler nerede olursa olsun sadece internet ortamında yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi portalını kullanarak, çocuğunun okul durumu hakkında bilgi alabiliyor.

Velilerin çocuklarının okuldaki başarı durumuna ilişkin olarak bilgi almak istedikleri her an kolaylıkla kullanabilmekte oldukları Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi anlaşılır ve pratik kullanımı ile tüm veliler tarafından kullanılabiliyor. 2016-2017 eğitim öğretim yılının 19 eylül itibari ile başlaması ile birlikte velilerde Milli Eğitim Bakanlığı’nın elektronik ortam üzerinde yer alan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’ni yoğun olarak kullanmaya başladı.

Türkiye’deki ilköğretim ve ortaöğretim eğitim kurumlarında eğitim alan her öğrencinin kendisine özel bir öğrenci sayfasının yer aldığı Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi içerisinde öğrenci fotoğrafı, öğrenci okul kayı bilgileri gibi temel okul bilgilerinin dışında her eğitim günü sonunda eğitim yılı boyunca öğretmenler tarafından güncellenmekte olan eğitim durumu bilgileri de yer alıyor. Böylelikle veliler Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi sanal eğitim uygulamasını kullanarak, çocuğunun okuldaki en son sınavından kaç aldığını ya da hangi gün okula gitmediğini ve genel devamsızlık durumunu öğrenebilme şansına sahip olabiliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinde öğrencilerin haftalık ders programı, aldığı dersler, derslerine giren öğretmenleri, sınav tarihleri, sınav sonuçları, sözlü notları, şube ortalaması, karne bilgisi ve başarı belgesi gibi bilgilere ulaşabiliyor.