Gündem E-Okul veli bilgilendirme sistemine ve E-Okul hizmetlerine nasıl giriş yapılır??

E-Okul veli bilgilendirme sistemine ve E-Okul hizmetlerine nasıl giriş yapılır??

24.09.2015 - 22:47 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve E-Okul yönetim bilgi sistemi ile öğrenci bilgilerine kolayca ulaşabilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile öğrenciye ait tüm bilgilerini öğrenmek ve E-Okul veli bilgilendirme sistemi hakkında detaylı bilgiye sahip olabilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

E-Okul veli bilgilendirme sistemine ve E-Okul hizmetlerine nasıl giriş yapılır

İnternet hizmetlerinin eğitim alanındaki en etkin yansıması olarak Türkiye’deki eğitim sisteminin daha modernize ve daha üstün kalite standartlarında hizmet vermesini sağlayan Milli Eğitim Bakanlığı’nın E Okul sistemi ile birlikte artık öğrenciler ve veliler, okuldaki en son öğrenci durumu hakkında ayrıntılı bilgileri internet kolaylığında öğrenebilme kolaylığından yararlanabiliyor. Özellikle de son yıllarda hızla gelişen teknoloji ile birlikte internete erişimin her noktadan mümkün hale gelmesi ve aynı zamanda da çok daha önemli kolaylıkları yaşamın her alanına getiriyor olması internetin bu şekilde oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılmasına yol açıyor. Dijital platform üzerinde yer alan E Okul veli bilgilendirme sistemi ise öğrencilerin okuldaki son durumları hakkında bilgi alımını daha pratik ve daha kolay bir hale getiriyor. İnternet üzerinde son derece aktif bir hizmet politikası benimseyerek Türkiye’deki eğitim sisteminde daha ilerici ve daha modern bir yapının oluşturulabilmesini amaçlayan Milli Eğitim Bakanlığı’nın son yıllarda oldukça geniş kapsamlı yoğun internet tabanlı online eğitim proje ve çalışmaları bulunuyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın E Okul veli bilgilendirme sistemi ise velilerin evde veya işte internete bağlanabildikleri her noktadan son derece pratik bir şekilde öğrencilerin okuldaki en güncel eğitim durumuna ilişkin bilgileri internet kolaylığında takip edebilmesine olanak sağlıyor. Ayrıca öğrencilerin eğitim yaşamlarında daha başarılı noktalara ulaşabilmelerinde velilerin gerekli olan destek ve adımların zamanında ve doğru biçimde atılabilmesi açısından Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital platformdaki E-Okul sisteminden güncel olarak eğitim durumunun takibinin yapılması büyük bir önem arz ediyor. Bu sebeple de günümüz modern ve gelişen Türkiye’sinde veliler, çocuklarının okuldaki durumları hakkında bilgi alabilmek için okula gitmek yerine internete bağlanabildiği her yerden dijital platform üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın E Okul veli bilgilendirme sistemi ile takibi yapmayı tercih ediyor.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde son derece pratik bir şekilde kullanılabilmekte olan E Okul veli bilgilendirme sistemi giriş işlemleri ise e-okul.meb.gov.tr adresinden doğrudan erişim sağlanarak gerçekleştirilebiliyor. Veliler, çocuklarının e-okul bilgilerine erişim sağlayabilmek için öncelikle öğrenci T.C. kimlik numarası ve öğrenci okul numarası bilgileri ile sayfa içerisindeki güvenlik kodu karakterlerini girerek, giriş işlemlerini tamamlayabiliyor. Sisteme giriş yapan veliler, son derece pratik bir şekilde öğrencilerin not bilgisi, devamsızlık bilgisi, karne bilgisi, sınav sonuçları, sınav tarihleri, başarı belgesi bilgisi, haftalık ders programı tablosu, dersleri, derslerine giren öğretmenleri ve şube ortalaması gibi genel eğitim bilgilerinin en güncel durumunu görüntüleyebilme imkanına sahip olabiliyor. Özellikle de internet üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın merkezi ve dijital eğitim uygulaması E-Okul sisteminin E-Okul yönetim bilgi sistemi bölümünde öğretmenler ve okul idarecileri tarafından öğrencilerin bilgilerinin girişinin güncel ve düzenli olarak yapılması sayesinde en güncel şekilde öğrenci okul durumunun takibini internet kolaylığında gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

E-Okul yönetim bilgi sistemi sadece öğretmen ve okul idarecilerine hizmet veren özel bir giriş sistemidir. E-Okul sisteminde yer alan her öğrenci bilgisinin girişi bu bölüm içerisinde gerçekleştiriliyor. Öğretmen ve okul idarecileri ise E-Okul yönetim bilgi sistemi giriş işlemlerinde ise Milli Eğitim Bakanlığı’nın kendisine vermiş olduğu kullanıcı adı ve kullanıcı şifre bilgileri ile birlikte sayfa içerisindeki güvenlik kodu karakterlerini girerek, sisteme giriş yapabiliyor. Böylelikle öğrencilerin genel eğitim durumu bilgilerinden, not bilgilerine kadar tüm güncel bilgilerin girişini kolaylıkla merkezi ve sanal eğitim uygulamasına girerek, velilerin internetten öğrenci durumu sorgulamaları ile kolayca bilgi alabilmelerini sağlıyor.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

Yazarlar