Gündem E-okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır?

E-okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır?

04.10.2015 - 21:36 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve yönetim bilgi sistemi ile not ve devamsızlık bilgilerine kolayca ulaşabilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemi not ve devamsızlık bilgilerini öğrenmek ve E-Okul veli bilgilendirme sistemi hakkında detaylı bilgiye sahip olabilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

E-okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır

Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul sistemi ile Türkiye’de artık eğitim sisteminde çok daha modernize bir yapının oluşturularak, çok daha kaliteli temeller üzerinden öğrencilere dünya standartlarında eğitimin verilebilmesi amacı bulunuyor. Özellikle de dijital platform üzerinde aktif bir eğitim projesi olmasıyla birlikte E-Okul sistemi Türkiye’deki eğitim sistemi içerisinde aktif bir rol üstleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet üzerinde yer alan E-Okul veli bilgilendirme sistemi çok uzun süredir velilerin, çocuklarının okuldaki durumları hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşabilmeleri konusundaki en büyük yardımcıları oluyor. Dijital platform üzerinde yer alan E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile çocuklarının okuldaki en güncel durumuna ilişkin ayrıntılı bilgiler alabilme imkanına işte veya evde gibi internetin bulunduğu her ortamda sahip olabilmesi, her geçen gün eğitim sistemi içerisinde bu sistemin daha aktif bir rol üstlenmesine yol açıyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

Dijital platform üzerinde yer alan veli bilgilendirme sisteminin en önemli ve en etkin avantajlarından birisi de kesinlikle velilerin, okula gitmek zorunda kalmadan, internete bağlantı kurabildiği her yerden e-okul.meb.gov.tr adresi aracılığı ile çocuklarının en yeni ve en güncel eğitim bilgilerinin takibini düzenli olarak internet kolaylığında yapabilmelerine olanak sağlamasıdır. E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile birlikte velilere bu ve buna benzer çok sayıda kolaylık ve yeni nesil avantajın sunuluyor olması son yıllarda çok daha aktif bir şekilde kullanılmasında doğrudan etkilerde bulunuyor. Her öğrencinin kendisine ait özel dosyasının yer aldığı bu sistemde dönem ve yıl sonlarında karne bilgisi de girildiğinden veliler E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile çocuklarının dönem sonlarındaki durumları hakkında en doğru bilgilere internet kolaylığında ulaşabilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Akıllı Tahta ve Fatih Projesi gibi internet ve teknoloji altyapısının kullanıldığı eğitim sisteminde daha modernize bir yapının oluşturulabilmesini amaçlayan çok sayıda projesi bulunuyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu doğrultuda gerçekleştirdiği çalışmalar sonucunda ortaya çıkan en geniş kapsamlı dijital eğitim projesi olan E-Okul sistemi iki aşamadan oluşurken, Türkiye’deki eğitim sisteminde son derece önemli bir yere sahiptir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile çocukların okuldaki en güncel durumuna ilişkin olarak ayrıntılı bilgilere internete bağlanabildikleri her yerden öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Türkiye’deki eğitim sisteminde aktif rol üstlenen Milli Eğitim Bakanlığı’nın online eğitim projesi E-Okul sistemi tüm Türkiye’deki ilk ve orta dereceği eğitim kurumlarını kapsayan bir projedir. E-Okul veli bilgilendirme sistemi velilerin, çocuklarının okuldaki durumları hakkında ayrıntılı ve güncel bilgiler alabilmesi için en önemli eğitim projesi olarak öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul veli bilgilendirme sistemi içerisinde gerçekleştirdiği kısa bir süre önceki iyileştirme çalışması sonucunda yeni başlayan şube ortalaması hizmeti ile birlikte veliler, çocukların bireysel durumları hakkında bilgi alabildikleri gibi aynı zamanda da genel sınıf ortalaması ve bu ortalamaya göre çocuklarının durumunu da görebilme imkanına sahip olabiliyor. Veliler E-Okul sistemi ile birlikte sadece güncel eğitim durumuna ilişkin bilgiler değil aynı zamanda da geçmiş döneme ilişkinde ayrıntılı bilgiler alabilme imkanına sahip olabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görev sürelerinin başlangıcında kendilerine verilen kullanıcı adı ve kullanıcı şifre bilgisi ile kolay bir şekilde giriş gerçekleştirebildikleri E-Okul yönetim bilgi sistemi içerisinde her gün düzenli olarak çocukların devamsızlık bilgisi ve not bilgisi gibi güncel eğitim verileri öğretmenler tarafından gerçekleştiriliyor. Böylelikle dijital platform üzerinde öğrencilerin kendilerine ait özel bir eğitim dosyası oluşturularak, bu dosyaya dünyanın her yerinden erişim imkanı sunulabiliyor

Yazarlar