Gündem E-okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır?

E-okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır?

08.10.2015 - 22:49 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde velisi olduğunuz öğrencinizin birçok bilgisine ulaşabilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve E-Okul not bilgisi hakkında detaylı bir bilgi almak için haberimizi inceleyebilirsiniz.

E-okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Akıllı Tahta ve Fatih Projesi gibi internet ve teknoloji altyapısının kullanıldığı eğitim sisteminde daha modernize bir yapının oluşturulabilmesini amaçlayan çok sayıda projesi bulunuyor. İnternet üzerinde yer alan E-Okul sistemi de Türkiye’de dijital eğitim hizmetlerinin ulaşmış olduğu ileri nesil durumun en somut örneklerinden birisini oluşturuyor. Dijital hizmetlerin kapsamı her geçen gün gelişen mobil teknoloji ile çok daha geniş alanlara ulaşırken, eğitimde de etkilerini görmek mümkün hale geldi. İnternet üzerinde yer alan E-Okul veli bilgilendirme sistemi de özellikle okulların açılmasına az bir süre kala yeniden velilerin en sık kullanmakta olduğu dijital kamu online hizmeti olarak öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

E-Okul veli bilgilendirme sistemi velilerin, çocuklarının okuldaki durumları hakkında ayrıntılı ve güncel bilgiler alabilmesi için en önemli eğitim projesi olarak öne çıkıyor. Özellikle de uzun yıllardır Türkiye’deki eğitim sisteminde aktif rol üstlenen Milli Eğitim Bakanlığı’nın online eğitim projesi E-Okul sistemi tüm Türkiye’deki ilk ve orta dereceği eğitim kurumlarını kapsayan bir projedir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu doğrultuda gerçekleştirdiği çalışmalar sonucunda ortaya çıkan en geniş kapsamlı dijital eğitim projesi olan E-Okul sistemi iki aşamadan oluşurken, Türkiye’deki eğitim sisteminde son derece önemli bir yere sahiptir. E-Okul veli bilgilendirme sistemi öğrencilerin sisteme girilen verilerinin hem öğrencinin kendisi hem de velilerin ulaştırıldığı bir bölüm olarak hizmet veriyor. Merkezi sistemde eğitim oluşumuna imkan veren Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu geniş kapsamlı dijital eğitim projesi E-Okul sistemi özelikle de öğrencilerin dosyalarının uzaktan erişime mümkün kılınmasını sağlıyor.

Haberin Devamı

Veliler, modern yüzyılın günlük yaşam koşturması içerisinde çocuklarının okuldaki durumları hakkında düzenli ve güncel bilgi alamama gibi durumlar ile karşı karşıya çok biçimde karşı karşıya kalmalarından dolayı kendilerine bu alanda önemli kolaylık sağlamakta olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul sistemini çok sık biçimde kullanıyor. Çünkü günümüze dijital platform üzerinde yer almakta olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile çocukların okuldaki en güncel durumuna ilişkin olarak ayrıntılı bilgilere internete bağlanabildikleri her yerden öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan E-Okul yönetim bilgi sistemi ise Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital platform üzerinde yer alan bu geniş kapsamlı sistemine öğretmen ve okul idarecileri tarafından eğitim verilerinin girişlerinin yapıldığı bölümdür.

Geçtiğimiz dönem içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen yenileme çalışması ile yeni bir ara yüze kavuşan ve hizmet kapsamını biraz daha genişleten E Okul sisteminde veliler, çocukların okuldaki her tür duruma ilişkin bilgisini internet kolaylığında öğrenebiliyor. Veliler günümüzde evde, işte veya yolda internete erişim sağlayabildiği her noktada kolaylıkla E Okul veli bilgilendirme sistemine girişleri ile çocuklarının okuldaki durumu hakkında bilgi alabiliyor. Modern çağın hızlı yaşantısı içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu hizmeti oldukça önemli bir kolaylık ve avantaj sağlarken, okulda öğrencilerin durumlarının da daha iyi noktalara ulaştırılabilmesinde önemli etkilerde bulunuyor. Son yıllarda hızla gelişen mobil teknolojinin de sağladığı kolaylıklar ile birlikte bulunduğu her yerden internete erişebilir hale gelen veliler, dijital platform üzerinde e-okul.meb.gov.tr adresinden E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş sayfasına kolayca ulaşabiliyor. Veliler, bu giriş sayfasında çocuklarının okul numarası ve T.C. kimlik numarası ile birlikte sayfa içerisindeki güvenlik kodu karakterlerini girerek, sisteme giriş yapabiliyor.

Haberin Devamı

İnternet kolaylığında veli bilgilendirme sistemi aracılığı ile çocukların not bilgisi, devamsızlık bilgisi, karne bilgisi, başarı belgesi bilgisi, sınav tarihleri, sınav sonuçları, haftalık ders programı, dersleri ve derslerine giren öğretmenleri gibi en güncel okul bilgilerine ulaşabilme fırsatına sahip olabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-okul.meb.gov.tr adresinden doğrudan erişim sağlanabilen E Okul yönetim bilgi sistemi giriş işlemleri ise bakanlığın görev başlangıcında öğretmen ve okul idarecilerine vermiş olduğu kullanıcı adı ve kullanıcı şifre bilgileri ile sağlanabiliyor. İlköğretim ve ortaöğretim kurumlarındaki her öğrencinin okul dosyasının, fotoğrafının ve güncel okul bilgilerinin yer aldığı MEB veli bilgilendirme sistemi oldukça geniş kapsamlı bir sistemdir.

Yazarlar