Gündem E-Okul Veli Bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır?

E-Okul Veli Bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır?

15.10.2017 - 10:29 | Son Güncellenme:

E-Okul sistemi; öğrencilerin ders notları, devamsızlık, sınav tarihleri, haftalık ders programı gibi bilgilerinin yer aldığı sistemdir. Veliler, sistem üzeriinden öğrencileri hakkında güncel bilgilere kolayca ulaşabilir. Peki E-Okul sistemine nasıl girilir? E-Okul ile hangi bilgilere ulaşılır? İşte cevaplar...

E-Okul Veli Bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır

E-Okul, birinci sınıftan on ikinci sınıfa kadar öğrenci bilgilerinin bulunduğu sistemdir. E-Okul üzerinden öğretmenler, ders notu girişi yaparlar. Veliler de girilen notları görebilirler. Şube not ortalaması ile veliler, diğer öğrencilerin notları ile kıyaslama yapabilirler. E-Okul ile öğrenciler tarafından dönem sonlarında merak edilen takdir-teşekkür hesaplaması da yapılabilir.

Haberin Devamı

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıdaki link bilgilendirme amaçlıdır.

E-OKUL GİRİŞ

E-Okul sistemine giriş, e-okul.meb.gov.tr internet sitesinden yapılır. Giriş için iki farklı seçenek bulunur. Bu seçenekler; e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi ve Veli Bilgilendirme Sistemi ile giriştir. e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi ile öğretmenler, okul tarafından verilen şifreleri ile giriş yapabilirler. Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden de veliler ve öğrenciler, öğrenci okul numarası ve T.C. kimlik numarası ile giriş yapabilir. Bunlar dışında E-Okul’un mobil uygulaması da kullanılabilir.

E-OKUL’DA HANGİ BİLGİLER BULUNUR?

E-Okul ile öğrenci ve veliler tarafından ulaşılabilecek olan bilgiler şunlardır;

Haberin Devamı

- Devamsızlık bilgisi
- Haftalık ders programı
- Alınan belgeler
- Sınav tarihleri
- Okunan kitaplar
- Nakil durumu
- Davranış notları
- Yıl sonu notları
- Diploma puanı
- Pansiyon devamsızlık bilgisi
- Pansiyon izin bilgileri
- Pansiyon zaman çizelgesi
- Pansiyon yemek menüsü
- Sınav bilgileri
- Şube sınav ortalamaları

Bu bilgiler dışında; veliler ve öğrenciler sistem üzerinden yapılan genel duyurulara ulaşılabilir. E-Okul ile takdir-teşekkür hesaplaması da yapılabilir. Öğrencilerin takdir-teşekkür hesaplaması yapabilmeleri için, öğretmenler tarafından sisteme öğrencinin tüm ders notları girilmiş olmalıdır. Notlar girildikten sonra yıl sonu başarı puanına bakılır. Yıl sonu başarı puanı, teşekkür belgesi ya da takdir belgesi alınıp alınamayacağını belirler. Yıl sonu başarı puanı 85,00 - 100 puan aralığında olanlar takdir belgesi, 70,00 - 84,99 puan aralığında olanlar ise teşekkür belgesi alırlar. Üç yıl üst üste takdir belgesi alan öğrenciler de üstün başarı belgesi almaya hak kazanırlar.

2017 - 2018 EĞİTİM VE ÖĞRETİM TAKVİMİ

MEB tarafından açıklanan 2017-2018 eğitim ve öğretim takvimine göre;
18 Eylül’de başlayan birinci dönem, 19 Ocak 2018’de sona erecek. Yarıyıl tatili, 22 Ocak 2018 ve 2 Şubat 2018 tarihleri arasında olacak. İkinci dönem ise 5 Şubat’ta başlayacak, 8 Haziran’da da son bulacak ve yaz tatili başlayacak.