Eğitim E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Ve E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi Öğrenci Bilgileri Sorgulama

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Ve E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi Öğrenci Bilgileri Sorgulama

22.06.2015 - 13:51 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve yönetim bilgi sistemi ile öğrenci bilgilerine kolayca ulaşabilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemi not ve devamsızlık bilgilerini öğrenmek ve E-Okul veli bilgilendirme sistemi hakkında detaylı bilgiye sahip olabilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Ve E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi Öğrenci Bilgileri Sorgulama

Milli Eğitim Bakanlığı velilerin öğrencilerini daha sıkı ve iyi takip edebilmesi için e-okul sistemini geliştirmiştir. Veliler e-okul sistemine girerek internet üzerinden okuyan öğrencilerin okul bilgilerine rahatlıkla ulaşabilmektedir. Ülkemizde son zamanlarda artan internet teknolojisini bütün kurumlar çok iyi bir şekilde kullanmaktadır ve son zamanlarda ülkemizde internet kullanan vatandaş sayısında artış bulunmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı bunları baz alarak velilerin öğrencileri hakkında daha fazla bilgi alabilmesi ve daha kolay bir şekilde bilgi alabilmesi için e-okul sistemini geliştirmiştir. Veliler bu sisteme giriş yaparak öğrencilerin okul hayatındaki bilgilere rahatlıkla ulaşabilmektedir. E-Okul sistemi velilerin internet üzerinden online olarak okuyan öğrencilerin okul bilgilerine ulaşabildiği bir platformdur. Veliler artık okula gitmeden internet üzerinden bazı bilgileri sisteme girerek öğrencilerin okul hakkındaki bilgilerine ulaşabilmektedir. Bu sayede velilerin öğrencileri hakkında daha fazla bilgi sahibi olması ve daha kolay bir şekilde bilgi sahibi olması sağlanmıştır.

Haberin Devamı

E-Okul sistemi 2 parçadan oluşmaktadır. Velilerin ve öğrencilerin girebildiği sistem e-okul veli bilgilendirme sistemidir. E-Okul veli bilgilendirme sistemine sadece okuyan öğrenciler ve öğrencilerin velileri girebilmektedir. Bu sistemde öğrencinin okuduğu yıllardaki bütün okul bilgileri yer almaktadır. Bu sistemde öğrencilerin devamsızlık bilgisi, sınavlarında aldıkları notlar, sınavlarının tarihleri, not kartı ve karne notları yer almaktadır. Yani veliler bu sisteme giriş yaparak öğrencinin okul hakkındaki bütün bilgilerine ulaşabilirler. E-Okul sisteminde bulunan bir diğer bölüm ise yönetim bilgi sistemdir. Bu sisteme sadece öğretmenler ve okul yöneticileri girebilmektedir. Öğretmenler bu sisteme giriş yaparak öğrencileri hakkında bilgileri girmektedir. Öğretmenler öğrencilerinin devamsızlık bilgisini, sınav tarihlerini, sınav sonuçlarını, not kartları gibi bilgilerini bu sisteme girerek velilerin ulaşabilmesini sağlamaktadır. E-Okul yönetim bilgi sistemine bir de okul yöneticileri giriş yapabilmektedir. Yöneticiler bu sisteme giriş yaparak öğrencilerinin bütün işlemlerini gerçekleştirebilmektedir. Yöneticiler öğrencinin nakil işlemlerini, kayıt yenileme, kayıt silme, yeni kayıt gibi işlemleri internet üzerinden rahatlıkla gerçekleştirebilmektedir.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığının geliştirmiş olduğu E-Okul sisteminin bölümlerinden birisi olan E-Okul veli bilgilendirme sistemi veliler ve öğrenciler için tasarlanmış bir sistemdir. Bu bölüme sadece veliler ve öğrenciler giriş yapabilmektedir. Veliler ve öğrenciler bu bölüme E-Okul ana sayfasında yer alan E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş bölümüne öğrencinin T.C. kimlik numarası ve öğrencinin okul numarasını girdikten sonra son olarak da ekranda gördüğünüz güvenlik kodunu gerekli yere girmelisiniz. Bu işlemlerden sonra sisteme giriş yapabilirsiniz. Bu sisteme giriş yaptıktan sonra veliler öğrencilerinin eğitim bu bilgilerini bu sayfadan ulaşabilir. Bu bölümde öğrencilerin devamsızlık bilgileri, sınav tarihleri, sınav sonuçları, karne notu ve not kartı gibi bilgiler yer almaktadır. Veliler ve öğrenciler bu bölüme giriş yaparak bu bilgilerin hepsine ulaşabilir.

Haberin Devamı

E-Okul sisteminin bir diğer bölümü ise E-Okul yönetim bilgi sistemidir. E-Okul yönetim bilgi sistemine sadece öğretmenler ve yöneticiler giriş yapabilmektedir. Yöneticiler ve idareciler bu bölüme E-Okul ana sayfasında yer alan E-Okul yönetim bilgi sistemi giriş ekranına kullanıcı adı ve şifrelerini girdikten sonra son olarak da güvenlik kodunu gerekli yere girmelidirler. Bu işlemlerden sonra sisteme giriş yapabilirler. Öğretmenler ve idareciler kullanıcı adı ve şifrelerini Milli Eğitim Müdürlüklerine giderek alabilirler. Öğretmenler bu sisteme giriş yaparak öğrencilerin bazı bilgilerini sisteme girmektedir. Okul idarecileri ise bu bölüme giriş yaparak bazı idari işlemleri internet üzerinden gerçekleştirebilmektedir. Yöneticiler bu bölüme giriş yaparak kayıt yenileme, kayıt silme ve nakil işlemlerini gerçekleştirebilmektedir.