Eğitim E-Okul veli bilgilendirme sistemine nasıl girilir?

E-Okul veli bilgilendirme sistemine nasıl girilir?

18.11.2015 - 22:36 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi girişi için gerekenler velisi olduğunuz öğrencinin kimlik ve okul bilgileridir.Peki E-Okul sistemine nasıl giriliyor? Bu sisteme nasıl gireceğinizi öğrenmek için haberimizin devamını inceleyiniz.

E-Okul veli bilgilendirme sistemine nasıl girilir

Günümüz modern çağında, dünyanın gelişmiş ülkelerinde uygulanan eğitim sistemlerinde teknolojik cihaz ve sistemlerin yanı sıra internet altyapısının son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor olması sayesinde yakalanan modern eğitim hizmet standartlarını Türkiye’deki eğitim sistemine de uygulamak amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da internet altyapısı aktif olarak kullanılmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital platform üzerinde uygulamaya koyduğu E-Okul sistemi, Türkiye’deki eğitim sisteminin çok daha çağdaş ve çok daha kaliteli standartlara ulaştırılabilmesine yardımcı oluyor. Dijital platform üzerinde yer alan E-Okul sistemi özellikle de tüm Türkiye’deki ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında eğitim gören tüm öğrencilerin kendisine ait özel eğitim dosyalarının bulunduğu ve sürekli olarak güncel kaldığı online bir merkezi eğitim projesidir.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile velilerin, son derece pratik bir şekilde çocuklarının okuldaki durumuna ilişkin ayrıntılı ve güncel bilgiler alabilme imkanına sahip olabildikleri bir sanal eğitim projesi olması nedeni ile Türkiye’deki eğitim sisteminde uzun yıllardır oldukça önemli bir konuma sahiptir. Son yıllarda hızla gelişen teknoloji sayesinde mobil cihazların yaşamın her alanında kendisine yer bulmaya başlaması velilerin, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dijital platform üzerinde hizmete açılan E-Okul veli bilgilendirme sistemi hizmet sayfasını çok daha yoğun ve çok daha sık bir şekilde kullanmasına yol açıyor. Özellikle de günümüzün akıllı cihazları ile birlikte internete erişim sağlanabilen her yerden Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul sisteminin giriş sayfasına erişim sağlanabiliyor olması velilerin evde veya ofiste gibi yaşamın her alanında sadece internete bağlanarak, çocuklarının okuldaki güncel durumları ile ilgili olarak bilgi almalarına yol açıyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan E-Okul veli bilgilendirme sistemi içerisinde her eğitim günü sonunda öğrencilerin eğitim dosyalarında güncelleme yapılarak, dosyanın her zaman güncel kalması ve böylelikle de velilerin internet üzerinden çocuklarının eğitim bilgilerinin en güncel halini görüntüleyebilmesi sağlanabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde veliler artık internete bağlanabildiği her yerden çocukların not bilgisi ve devamsızlık bilgisi gibi önem arz eden bilgilerine erişim sağlayabiliyor olması nedeni ile okula gitmek zorunda kalmadan çocukların en güncel eğitim durumlarını inceleyebilme imkanına sahip olabiliyor. Bu sebeple de günümüzün modern eğitim sistemi içerisinde E-Okul sisteminin oldukça önemli bir konumu bulunuyor. Özellikle de öğrencilerin dönem ve yıl sonunda aldıkları karneler dahi internet üzerinde bulunan Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul sisteminde karne bilgisi sayfasında velilere sunuluyor.

Haberin Devamı

Veliler, dijital platform üzerinde e-okul.meb.gov.tr adresinden doğrudan erişim sağlayabildikleri E-Okul veli bilgilendirme sistemi sayfasında giriş işlemlerini ise çocuklarının T.C. kimlik numarası ve okul numarası bilgileri ile birlikte sayfa içerisindeki güvenlik kodu karakterlerini girerek, sisteme giriş yapabiliyor. Dijital platform üzerinde son derece pratik bir şekilde şifresiz olarak giriş yapılabilen E-Okul veli bilgilendirme sisteminde not bilgisi, karne bilgisi, devamsızlık bilgisi, haftalık ders programı, alınan dersler, derslere giren öğretmenler, sınav tarihleri, sınav sonuçları, sözlü notları ve başarı belgesi bilgileri öğrenilebiliyor. Veliler ayrıca E-Okul veli bilgilendirme sistemi içerisinde çocuklarının genel başarı durumunu gösteren şube ortalaması grafiğine ve geçmiş yıllara ait eğitim bilgilerine de kolay bir şekilde ulaşabilme imkanına sahip olabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın sanal eğitim portalı E-Okul sisteminde yer alan öğrenci bilgileri öğretmenler tarafından E-Okul yönetim bilgi sistemi sayfası üzerinden düzenli olarak girilerek, güncel halde tutuluyor. Böylelikle artık Türkiye’de öğrenci bilgilerinin karışıklığı gibi durumlar ile karşı karşıya kalınmayan modernize bir yapı uygulanmaya başlandı.