Eğitim E-okul VBS giriş şifresi nereden alınıyor?

E-okul VBS giriş şifresi nereden alınıyor?

30.05.2016 - 10:34 | Son Güncellenme:

E-okul sistemi ile öğrencilerin tüm okul kayıtları kolayca internet üzerinden görülebiliyor. E-okul sistemi MEB tarafından geliştirilen elektronik ortam uygulamasıdır. E-okul sistemine ilişkin ayrıntılı bilgiler haberimizde yer almaktadır.

E-okul VBS giriş şifresi nereden alınıyor

Son zamanlarda kadınların çalışmaya olan merakı ve de ihtiyacında büyük bir artış meydana gelmektedir. Bunun sonucunda da anne baba çalışan kişilerin sayısı daha da artmaya başlamıştır. Sonuç olarak vatandaşlar işe kendilerini verdikleri için bunun yanında bir de daha aktif bir hayatları olmaya başlamıştır. Anne babası yoğun çalışma temposuna sahip olan öğrenciler ne yazık ki kendi veli toplantılarına kimin katılım sağlaması gerektiğini de çözemezler. Çünkü okullarda yapılan toplantılar aslında hafife alınmamalı aslında o toplantıların çocuğun eğitim üzerinde ki etkisi düşünülmelidir. Eğitim hayatlarına yapılan son düzenlemeler sonucunda 6 yaş gibi küçük bir yaşta başlayan çocuklar için aslında ailelerinin eğitime katacak oldukları katkıların önemi büyüktür. Bu nedenle öğrenciler çok küçük yaşlarda ailelerin eğitim hayatına özen gösterdiğini bilmek ister. Eğitim hayatına ne kadar erken yaşta bilinçli başlarlarsa ileriki yaşlarda bu temkinlerini korurlar. Bu nedenle aile olarak bireylerin üzerine çok fazla görev düşer. Bunun neticesinde öğrenciler eğitim hayatlarının desteklendiği görüp sorumluluk alma duyguları pekişir. Bu sorumluluk için de derslerine ve eğitimlerini daha dikkatli bir şekilde yaşamaya başlar. Eğitim alanında yapılan bu gelişmeler sonucunda ülkemizde gerçekleştirilen sistemler çalışan anne babaların bu yönde ki işini biraz da olsa kolaylaştırmıştır.

Haberin Devamı


Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Okula gitmeden kendileri çocuklarının okuldaki durumları, sınavlarda aldığı puanları kontrol edebilmeye başlamışlardır. Eğitim alanında gerçekleştirilen teknik alanında ki gelişmede oldukça fazla olduğu için pek çok öğrenci bu noktada çeşitli sınırsız imkânı sahip olmaya başlamışlardır. Hele ki kurulan yaklaşık 6 yıldır hizmet veren e-okul sistemi öğrencilerin, velilerin ve de okul idarecileri tarafından aktif bir şekilde kullanıma açılmıştır.

Okullarda düzenlenen toplantılara katılamayıp aynı zamanda çocuklarının okul durumu hakkında detaylı bilgi sahibi olmak isteyen velilerin de aktif bir şekilde kullanacak oldukları bu e-okul sistemi aktif bir şekilde günümüzde kullanılmaktadır. E-okul adı verilen içerisinde öğrencinin hemen hemen tüm bilgilerin saklı tutulduğu bu sistem herkes tarafından aktif bir şekilde kullanılmaya başlanmıştır. E-okul sistemi oldukça kolay bir şekilde giriş yapılabilen bir sistemdir. Bu sistem içerisinde yer alan genel olarak bilgileri şu şekilde sayabiliriz: öğrencinin okula gelmediği devamsızlık yaptığı günler ve saatleri, öğrencinin okul sınav tarihleri, bu sınavlardan aldığı notlar, genel karne notu ortalaması, geçmiş yıllarda ki not ortalamaları, okuldaki performans notları, ödev notları ve buna benzer daha pek çok bilgileri içerisinde barındırır. Bu nedenle veliler tüm bu bilgilere ulaşmak için e-okulu kullanabilirler. E-okul sistemi sayesinde öğretmenler de artık notları ve öğrenciye ait bilgileri belgeler halinde taşımak yerine internetten e-okula girerek daha büyük bir kolaylık sağlamış olurlar. Öğrencinin gereken bazı kimlik bilgileri ve de okul bilgileri ile de veliler bu e-okul sistemine girişlerini kolayca yapabilirler.