Gündem E-Okul veli bilgilendirme sistemi not bilgisi ve yönetim bilgi sistemi

E-Okul veli bilgilendirme sistemi not bilgisi ve yönetim bilgi sistemi

21.07.2015 - 12:06 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve yönetim bilgi sistemi ile not bilgilerine kolayca ulaşabilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemi not bilgilerini öğrenmek ve E-Okul veli bilgilendirme sistemi hakkında detaylı bilgiye sahip olabilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

E-Okul veli bilgilendirme sistemi not bilgisi ve yönetim bilgi sistemi

Modern internet teknolojisi ile birlikte yaşamın her alanında kendisine çok daha etkin bir şekilde yer bulmaya başlarken kurumsal ve kamusal alanda da en etkin şekilde kullanılıyor. Özellikle de Milli Eğitim Bakanlığı bu alanda en aktif kamu kurumlarının başında kendisine yer buluyor. Günümüzün hızla gelişen teknolojisi ile birlikte yaşamın her alanında internete son derece pratik bir şekilde erişim sağlanabilirken, özellikle de E Okul veli bilgilendirme sistemi ocak 2007’den bu yana Türkiye’deki eğitim sisteminin en önemli modern altyapıdaki sistemlerinin başında kendisine yer buluyor. Bu sebeple de günümüz modern çağının hızla gelişen başlıca ülkeleri arasında yer alan Türkiye’deki eğitim sisteminin daha çağdaş ve daha modern standartlara ulaştırılabilmesi amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından son yıllarda gerçekleştirilmekte olan çok sayıdaki internet temelli eğitim projesi ile birlikte artık eğitim sisteminde daha kaliteli standartlar yaratılabiliyor.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen E Okul veli bilgilendirme sistemi ise günümüz eğitim sistemi içerisinde yer alan öğrencilerin velileri tarafından okuldaki en güncel duruma ilişkin olarak son derece pratik bir şekilde ayrıntılı bilgiler alabilmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor. Özellikle de son dönemlerde internete olan kolay erişim fırsatları ile birlikte ofiste, işte, evde veya daha farklı internete erişimin mümkün olduğu tüm alanlarda çocukların okuldaki durumuna ilişkin olarak hem güncel hem de ayrıntılı bilgileri internet kolaylığında alabilme imkanına sahip olunabiliyor. Bu neden ile de günümüzde veliler tarafından son derece sık ve yoğun bir şekilde kullanılmakta olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın E Okul sistemi iki aşamalı olarak hizmet veriyor. Özellikle de öğrenci ve veliler için bilgilendirme amacı taşıyan bir bölüme sahip olan E Okul sistemi öğretmen ve okul idarecileri için ise bilgi girişleri yapabilme imkanı sunmak amacı ile hizmet veren bir bölüm olarak 2 ayrı bölümden erişim sağlanabiliyor.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde de Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-okul.meb.gov.tr adresinden doğrudan erişim sağlanabilen E Okul resmi web sayfası içerisinde E Okul veli bilgilendirme sistemi ve yönetim bilgi sistemi olarak iki farklı bölüm bulunuyor. Öğretmen ve okul idarecileri tarafından okula ve öğrencilere ilişkin olarak en güncel bilgilerin girişlerinin gerçekleştirilmekte olduğu E Okul yönetim bilgi sistemi ile birlikte artık tüm Türkiye’deki eğitim kurumlarının bilgilerinin merkezi ve dijital bir sistem içerisinde bir araya getirilebilmesi ve güncel kalması sağlanarak, oluşabilecek karışıklık, hata ve aksaklıkların tamamen önüne geçilebilmesi amaçlanıyor. Bu neden ile de günümüzde E Okul yönetim bilgi sistemi Türkiye’deki eğitim sisteminin en temel yapı taşları arasında kendisine yer buluyor.

Öğretmen ve okul idarecileri tarafından yönetim bilgi sistemi içerisinde girişi yapılan bilgilerde genel ağırlıkları itibari ile genel okul bilgileri ve öğrenci eğitim durumunu içeren güncel bilgiler olmak üzere iki farklı şekilde ayrılıyor. E Okul sisteminin yönetim bilgi sistemi bölümünde öğretmenler sınav sonuçları, sözlü notları, genel not bilgisi, sınav tarihleri ve diğer öğrenci bilgilerinin girişi gerçekleştiriliyor. E Okul yönetim bilgi sistemi içerisinde idareciler devamsızlık bilgisi girişi, öğrenci dosya giriş ve düzenlemesi, öğrenci fotoğraf giriş ve güncellemesi, haftalık ders programı düzenlemeleri, derslere giren öğretmen bilgileri girişi ve okul sosyal faaliyetleri gibi bilgilerin girişi gerçekleştiriliyor. E Okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde öğrencilerin not bilgisi, sınav tarihleri, derslerine giren öğretmenleri, karne bilgisi, söz notları, devamsızlık bilgisi ve şube ortalaması gibi bilgilerini öğrenebilmek mümkündür.