Gündem E-okul veli bilgilendirme sistemi detayları!

E-okul veli bilgilendirme sistemi detayları!

30.07.2016 - 19:58 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi yenilenen yüzü ile hizmet veriyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile veliler yeni eğitim yılı kayıt işlemlerini de takip edebilecek. 15 temmuz darbe girişimi ardından kapanan okullarda okuyan veya tercih yapan öğrencilerin yeni nakil kaydı işlemlerinin takibi de e-Okul üzerinden yapılabilecek.

E-okul veli bilgilendirme sistemi detayları

Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilerek öğrenci ve velilerin hizmetine sunulan e-Okul sistemi öğretmenler tarafından da öğrencilerin her eğitim günü sonunda güncel eğitim bilgilerinin girişi amacı ile kullanılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet üzerinde yer alan e-Okul sistemi veliler ve öğrenciler için veli bilgilendirme sistemi bölümü ile hizmet verilirken bu sisteme giriş esnasında öğrenci T.C. kimlik numarası ve öğrenci okul numarası bilgileri gerekli oluyor. Milli Eğitim Bakanlığı 2000’li yıllarda hızla gelişen teknolojiyi eğitime entegre ederek, öğrencilere yönelik olarak Fatih Projesi, Akıllı Tahta Projesi gibi fiziki temele odaklı olan çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu çalışmalara ek olarak 2007 yılı ocak ayında hizmete açılan e-Okul sistemi de dahil oluyor.

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türkiye’de ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında eğitim yaşamlarını sürdürmekte olan öğrencilerin tüm eğitim bilgilerinin yer aldığı e-Okul sisteminin 2 aşaması bulunuyor. İlk aşaması öğrencilerin okul kayıtlarından, öğrenci fotoğraf bilgilerine ve en güncel eğitim bilgilerine kadar tüm eğitim yaşamını içeren bilgilerin elektronik ortama girişinin öğretmenler tarafından yapılabilmesine yardımcı olan yönetim bilgi sistemi hizmetidir. İkinci aşama ise doğrudan öğrencilerin ve velilerin bilgi alabilmek amacı ile kullanabilmekte olduğu e-Okul veli bilgilendirme sistemi (VBS) ekranıdır.

Dijital dünyada öğrencilerin merkezi bir portal üzerinde tüm eğitim bilgilerinin toplanabilmesine imkan veren bu eğitim portalı veliler, öğretmenler ve öğrenciler gibi eğitim dünyasının önemli öğeleri tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığı’nın teknoloji odaklı çalışmaları eğitimde kalitenin arttırılması ve öğrencilerin gelişmiş ülke seviyelerine uygun standartlarda eğitim alabilmeleri sağlanıyor. Türkiye’de eğitim alanında yapılan önemli projeler ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde faaliyet göstererek ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında öğrencilerin hem fiziki hem de sanal olarak eğitimde daha çağdaş standartlardan yararlanabilmesine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2007 ocak ayında kullanıma açılan e-Okul sistemi bir okul yönetim bilgi sistemi yazılımıdır. Bu kapsamda bu sanal eğitim sistemi bir öğrencinin eğitim yaşamına başlayıp, sonlana kadar tüm eğitim sürecini kapsamı altına almaktadır. Türkiye’de bir öğrencinin ilk okul kaydı ile başlayan bu portaldaki dosyası ortaokul düzeyini tamamlayana kadar ki tüm eğitim sürecini kapsamaktadır. Bu durumda günümüz modern Türkiye’sinde milyonlarca öğrenci için e-Okul sisteminin son derece önemli bir yerinin bulunmasına neden oluyor.

Bu şekilde öğrenciler ve veliler elektronik ortamda not bilgisi, devamsızlık bilgisi, karne bilgisi, başarı belgesi, sınav tarihleri, haftalık ders programı, okul durumu ve derslerine giren öğretmen bilgileri ile birlikte yeni eklenen şube ortalaması gibi bilgilere kolaylıkla erişim sağlayabiliyor. Öğretmenler için hizmet veren bölüm ise yönetim bilgi sistemi olarak öne çıkarken bu bölümde öğretmenler kendilerine verilen kullanıcı adı ve kullanıcı şifre bilgileri ile sisteme giriş yapabiliyor.