Eğitim E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ve Öğrenci Girişi

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ve Öğrenci Girişi

05.05.2015 - 10:00 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve yönetim bilgi sistemi ile not ve devamsızlık bilgilerine kolayca ulaşabilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemi not ve devamsızlık bilgilerini öğrenmek ve E-Okul veli bilgilendirme sistemi hakkında detaylı bilgiye sahip olabilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ve Öğrenci Girişi

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve E-Okul yönetim bilgi sistemi Milli Eğitim Bakanlığının 2007 yılında geliştirdiği bir sistemdir. Milli Eğitim Bakanlığı E-Okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemini velilerin internet ortamından öğrencilerinin bilgilerine ulaşabilmesine yarayan ve yönetmenlerinde okul ile ilgili işlemlerini internet üzerinden halledebilmesine yarayan bir internet sistemidir. E-Okul sistemi 2 bölüm olarak kurulmuştur. E-Okul yönetim bilgi sistemi öğretmenlerin ve okul idarecilerinin girebildiği bir sistemdir. E-Okul yönetim bilgi sistemine öğretmenler giriş yaparak öğrencilerin okul bilgilerine sisteme girmektedir. Öğretmenler E-Okul yönetim bilgi sistemine giriş yaparak öğrencilerin devamsızlık bilgisi, sınav sonuçları ve karne notu gibi bilgileri bu sisteme giriş yapmaktadır. E-Okul yönetim bilgi sistemine giriş yapan bir de okul idarecileri bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Okul idarecileri E-Okul yönetim bilgi sistemine giriş yaparak öğrencilerin okul ile ilgili işlemlerini gerçekleştirebilmektedir. Yöneticiler E-Okul yönetim bilgi sistemine giriş yaparak öğrencilerin kayıt yenileme ve nakil işlemlerini gerçekleştirebilmektedir. Veliler ve öğrenciler E-Okul veli bilgilendirme sistemine E-Okul sisteminin ana sayfasında bulunan E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş ekranına öğrencinin T.C. kimlik numarası ve öğrencinin okul numarasını sisteme giriş yaparak girebilirler. Öğretmenler ve okul idarecileri E-Okul yönetim bilgi sistemi sayfasına E-Okul sisteminin ana sayfasında bulunan E-Okul yönetim bilgi sistemi giriş ekranına kullanıcı adı ve şifrelerini girerek giriş yapabilirler. Giriş yaparak da işlemlerini gerçekleştirebilirler. Ülkemizde son zamanlarda internet kullanımında bir artış meydana gelmekteydi. İnternet kullanımının artışından dolayı kurum ve kuruluşlar internet uygulamalarını geliştirmiştir. Vatandaşlar kurumların bu internet uygulamalarına giriş yaparak işlemlerini kolaylıkla internet üzerinden gerçekleştirebilmektedir. Artan akıllı telefon kullanımından dolayı vatandaşlar bazı işlemlerini telefon uygulamalar sayesinde de gerçekleştirebilmektedir. Çoğu kurum ve kuruluş bu sebepten dolayı internet uygulamalarının mobil uygulamasını geliştirmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı da E-Okul yönetim bilgi sistemi ve veli bilgilendirme sistemi uygulamasının mobil uygulamasını geliştirmiştir. Vatandaşlar cep telefonlarına bu mobil uygulamayı indirerek giriş yapabilirler ve işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Haberin Devamı

E-Okul sistemi iki parçadan oluşmaktadır. E-Okul sisteminin bir parçası olan E-Okul veli bilgilendirme sistemi veliler ve öğrenciler için geliştirilmiş olan bir sistemdir. Bu sisteme veliler ve öğrenciler giriş yaparak öğrencilerin okul bilgilerine ulaşabilirler. Öğrenciler ve veliler E-Okul veli bilgilendirme sistemine E-Okul ana sayfasında bulunan E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş sayfasına öğrencinin T.C. kimlik numarasını ve öğrencinin okul numarasını sisteme girdikten sonra son olarak güvenlik kodunu da gerekli yere girmelidir. Bu bilgileri girdikten sonra sisteme giriş yapabilirler. Sisteme giriş yapan veliler ve öğrenciler öğrencinin okul bilgilerine bu sistem sayesinde ulaşabilirler. Veliler ve öğrenciler bu sistem sayesinde öğrencilerin devamsızlık bilgisine, sınav tarihlerine, sınav sonuçlarına, not kartına, karne notuna ve öğrencinin proje ödevi hakkında bilgilere internet üzerinden ulaşabilirler.

Haberin Devamı

E-Okul sisteminin bir diğer bölümü ise E-Okul yönetim bilgi sistemi bölümüdür. Bu bölüme öğretmenler ve okul idarecileri giriş yapabilmektedir. Öğretmenler ve okul idarecileri E-Okul yönetim bilgi sistemi bölümüne E-Okul sisteminin ana sayfasında bulunan E-Okul yönetim bilgi sistemi giriş ekranına kullanıcı adı ve şifrelerine girdikten sonra son olarak güvenlik kodunu gerekli yere girmelidirler. Öğretmenler ve yöneticiler kullanıcı adı ve şifrelerini Milli Eğitim Müdürlüklerinden alabilirler. Öğretmenler bu sisteme giriş yaparak öğrencilerin okul bilgilerini sisteme girebilirler. Öğretmenler bu sisteme giriş yaparak öğrencilerin devamsızlık bilgisi, sınav sonuçları ve not kartı gibi bilgileri sisteme girmektedir. Yöneticiler ise bu sisteme giriş yaparak öğrencilerin okul işlemlerini bu sistem sayesinde gerçekleştirebilmektedir. Yöneticiler bu sistem sayesinde öğrencileri nakil işlemlerini ve kayıt işlemlerini gerçekleştirebilmektedir.

Yazarlar