Eğitim E-okul veli bilgilendirme (VBS) ve yönetim bilgi sistemine nasıl girilir?

E-okul veli bilgilendirme (VBS) ve yönetim bilgi sistemine nasıl girilir?

24.10.2015 - 11:54 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve E-Okul yönetim bilgi sistemi öğretmen ve veliler için büyük kolaylık sağlayan iki portaldır. Bu portallara nasıl giriş yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

E-okul veli bilgilendirme (VBS) ve yönetim bilgi sistemine nasıl girilir

Gelişen dünya teknolojisinin hayatımızda yeri ve önemi çok büyüktür. Artık hayatımızı ne denli kolaylaştırdığı gözler önündedir. Yani internetin kullanım alanı her gün artmakta interneti kullanan birey sayısı da her geçtiğimiz gün içinde artış göstermektedir. Hem de internetin kullanım yelpazesi oldukça genişlemiştir. Bu yelpazeye de sürekli olarak bir yenisi eklenmektedir. Bu da biz vatandaşların işini oldukça kolaylaştırmıştır. Bu yıl lisans eğitimini kazanan öğrencilerin bile kazanmış oldukları üniversitenin bulunduğu şehre gitmeden oturdukları yerden kayıtlarını gerçekleştirdiğine göre önümüzdeki zaman dilimi içerisinde daha ne türlü işlemler yapılabileceğinin göstergesidir.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

Eğitim öğretimde de bu teknolojik gelişimlerin faydasını görmek mümkün olacaktır. En basitinden fatih projesi kapsamında artık okullardaki öğretmenler ve öğrenciler büyük rahatlığa kavuşmuşlardır. Yani okuldaki ders anlatımı kolaylaşmış öğrenciler içinde faydalı olmuştur. Bizlerde yoğun iş hayatı temposunda interneti pek çok alanda kullanırız. Bu sefer ki yazımızda da yine sizlere internetin sağlamış olduğu bir başka kolaylıktan bahsedeceğiz.

Vatandaşlar iş hayatı boyunca sosyal yaşama olsun, aile, komşu, dost, akraba diyaloglarında gerilemişlerdir. Yani daha iyi bir yaşam standartlarında yaşamak için bu yoğun iş hayatı temposuna kendilerini kaptırmışlardır. Büyük bir çoğunluğunda da çocuklarımıza ilgi gösteremediğimiz için ya da az ilgi gösterdiğimiz için üzülürüz. Özellikle de ortaokul çağındaki öğrencilerin girecek oldukları lise sınavlarına iyi hazırlanmaları için onların çalışma programlarını takip etmekte fayda vardır. Hem çalışma puanlarını hem de okullarda ki başarısının durumunu her veli merak etmektedir. Çocuğunun öğretmeni ile ilişkisini sınıf içerisindeki davranışlarını öğrenmek isterler. Bunun için kimi zaman düzenlenen toplantılar vardır. Bu toplantılara her birimiz elbette ki katılmak ister lakin bu toplantılarda hafta içi mesai saatleri içinde olduğu için öğretmenler ile görüşmemiz zorlaşır. Bunun için düzenlenmiş olan ir internet sisteminden yararlanmak en akıllıcası olacaktır. Ofiste, işte, yolda, evde aklınıza gelebilecek olan her alanda bu sisteme giriş yaparak öğrencinizin devamsızlık bilgisinden tutun sözlü notlarına kadar her bilgiyi bu sistem üzerinden öğrenebileceksiniz. Peki, ya bu sistem nedir? Nasıl kullanır? Bu sistemi kullanabilmek için neler yapabiliriz? Aklınıza bu ve buna benzer sorular takılabilir. İşte bizlerde sizler için düşündük ve tüm sorularınızın yanıtlarını alabileceğiniz bir yazı düzenledik. Bu soruların cevaplarını merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edin.

Haberin Devamı

Öğrencinizin devamsızlık yaptığı gün sayısını, hangi günler okula gitmediğini, hangi dersten sınav olduğu ve hatta olacağını, almış olduğu puanı bu sayede öğrenebilirsiniz. Bu sisteme e-okul adı verilmektedir. E-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapabilmek içinde öğrenciniz hakkında birkaç bilgiyi bilmeniz gerekir. Öncelikle çocuğunuzun T.C. kimlik numarasını, okul numarasını ve sınıf şubesini bilmeniz gerekir. Bunları arama motoruna e-okul yazıp ilk sayfaya tıkladıktan sonra ekrana gelecek olan bölüme doğru bir şekilde girmeniz gerekir. Sonrasında doğrulatmak için karşınıza başka bir sayfa açılacaktır. Bu açılan sayfa ile velisi olduğunuzu doğrulattıktan sonra sisteme girişinizi tamamlamış olacaksınız. Hemen sonrasında sol üst köşede öğrencinizin fotoğrafı yer alır. Bunun altında başlıklar halinde öğrenmek istediğiniz bilgilerin başlığı çıkacaktır. Bu alandan hangi konu hakkında bilgi almak isterseniz üzerine gelip tıklamanız yeterli olacaktır. Örneğin öğrencinizin ne kadar gün devamsızlık yaptığını öğrenmek istiyorsanız devamsızlık bilgisi başlığına tıklayıp öğrencinizin devamsızlık yaptığı günlerin takvimi ekrana çıkacaktır. Ortada altta ise bu yapılan devamsızlıkların sayısı belirtilecektir. Aynı zaman da bu e-okul veli bilgilendirme sistemi karne niteliği taşıdığı için öğrencilerinde notlarını öğrenmek için sık sık başvurduğu bir sistemdir.