Eğitim E Okul Yönetim Bilgi Sistemi ve E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş Sayfası

E Okul Yönetim Bilgi Sistemi ve E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş Sayfası

06.07.2015 - 12:11 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve yönetim bilgi sistemi ile not ve devamsızlık bilgilerine kolayca ulaşabilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemi not ve devamsızlık bilgilerini öğrenmek ve E-Okul veli bilgilendirme sistemi hakkında detaylı bilgiye sahip olabilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

E Okul Yönetim Bilgi Sistemi ve E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş Sayfası

Son yıllarda hızla gelişen internet teknolojisini Türkiye’deki eğitim sisteminde daha çağdaş ve daha modern sistemlerin en etkin şekilde entegre edilebilmesi amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından internet teknolojisi yoğun olarak kullanılıyor. Günümüz modern Türkiye’sinde eğitim sisteminde son derece önemli bir rol üstlenmekte olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın E Okul sistemi ile çok daha hızlı ve çok daha modern bir eğitim standardı oluşturulabiliyor. E Okul yönetim bilgi sistemi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilerek, Türkiye’deki eğitim sistemine en başarılı şekilde entegre edilen E Okul sisteminin ilk bölümünü oluşturuyor. Özellikle öğrenci ve okul bilgilerini dijital platformdaki merkezi bir sisteme girişinin yapılarak, oluşabilecek karışıkların önüne geçilebilmesi ve en önemlisi de velilerin öğrencilerinin okuldaki durumuna ilişkin olarak güncel ve ayrıntılı bilgiler alabilmelerinin daha kolay hale gelmesi sağlanıyor.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın E Okul yönetim bilgi sistemi öğrenci ve okul bilgilerinin en güncel girişlerinin düzenli olarak yapıldığı bir sistemdir. Bu sistem öğretmen ve idarecilere hizmet verirken, E Okul veli bilgilendirme sistemi ile de velilerin okul ve öğrenci durumuna ilişkin olarak en güncel bilgileri alabilmesini sağlıyor. İnternet üzerinde yer alan yönetim bilgi sistemi içerisinde öğretmen ve idareciler öğrencilerin okuldaki güncel durumunu içeren bilgilerin girişini düzenli olarak yaptığından, velilerin internet kolaylığında çocuklarının okuldaki güncel durumu hakkında güncel ve ayrıntılı bilgiler alabilmesi sağlanabiliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı E Okul yönetim bilgi sistemi giriş işlemleri ise e-okul.meb.gov.tr adresinde yer alan yönetim bilgi sistemi giriş bölümünden yapılabiliyor. Öğretmen ve okulda idarecilerine görevlerinin başlangıcında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen kullanıcı adı ve kullanıcı şifre bilgileri kullanılarak, giriş işlemleri gerçekleştirilebiliyor. Yönetim bilgi sistemine giriş işlemlerinin ardından okul idarecileri sistem içerisinde güncel olarak öğrenci dosya giriş ve düzenlemeleri, öğrenci fotoğraf giriş ve güncellemesi, haftalık ders programı, derslere giren öğretmen bilgileri girişi, sosyal etkinlikler ve daha pek çok güncel eğitim bilgisinin girişi yapılıyor.

Haberin Devamı

Öğretmenler ise yönetim bilgi sistemi içerisinde daha çok güncel öğrenci eğitim bilgilerinin girişini yapıyor. Özellikle de sınav sonuçları, sözlü notları, genel not ortalamaları, karne bilgisi, sınav tarihleri, şube ortalaması ve daha pek çok farklı eğitim durumunu gösteren bilgilerin girişi gerçekleştiriliyor. İnternet üzerinde yer alan E Okul sisteminin ilk aşaması olan yönetim bilgi sistemi ile girişi yapılan bu öğrenci bilgilerinin veliler tarafından görüntülenebilmesi amacı ile ikinci aşama olan E Okul veli bilgilendirme sistemi hizmet veriyor.

Veliler artık internet üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-okul.meb.gov.tr adresindeki E Okul veli bilgilendirme sistemi giriş bölümünde öğrencinin T.C. kimlik numarası ve öğrencinin okul numarası bilgilerini girerek, en güncel eğitim bilgilerini öğrenebiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan E Okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde veliler, öğrencilerinin sınav notları, devamsızlık bilgisi, sınav tarihleri, haftalık ders programı, aldığı dersler ve bu derslerin öğretmenleri, şube ortalaması ve diğer eğitim bilgilerini tüm ayrıntıları ile birlikte görüntüleyebiliyor. Geçtiğimiz dönem içerisinde velilere ve öğretmenlere daha iyi bir hizmet sunabilmek amacı ile E Okul sisteminde yenilikler gerçekleştiren Milli Eğitim Bakanlığı özellikle veli bilgilendirme sisteminde şube ortalaması gibi yeni bir hizmete başladı. Veliler artık bu şube ortalaması hizmetini kullanarak çocuklarının sınıfındaki genel not ortalamasını ve bu not ortalamasına göre çocuğunun düşük veya yüksek olup olmadığını görebilmesini sağlıyor. Böylelikle artık öğrenci, öğretmen ve veli arasındaki eğitim iletişiminin daha etkin ve daha modern bir yapıda çok daha iyi bir şekilde oluşturularak, öğrencilerin eğitim yaşamlarında daha başarılı olabilmesinde desteklenmesi sağlanıyor.