Gündem E Okul Yönetim Bilgi Sistemi ve E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Devamsızlık Sorgulama

E Okul Yönetim Bilgi Sistemi ve E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Devamsızlık Sorgulama

22.03.2015 - 12:28 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemi pek çok öğrencinin ve velinin hayatını kolaylaştırmaktadır. E-Okul sistemi hakkında tüm merak ettiklerinizi bu haberimizden öğrenebilirsiniz.

E Okul Yönetim Bilgi Sistemi ve E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Devamsızlık Sorgulama

Modern dünyada eğitim hizmetlerinde son derece yoğun ve sık bir şekilde teknolojik yenilikler oldukça yoğun şekilde kullanılıyor. Özellikle de gelişmiş ülkeler tarafından eğitim kurumlarınca teknolojik sistemler son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Bu teknolojik tabanlı eğitim hizmetleri ile elde edilen başarılı sonuçlar dünyanı geri kalanına önemli bir örnek teşkil ediyor. Türkiye’de de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından son derece yoğun şekilde teknoloji tabanlı bir eğitim sistemi yoğun olarak kullanılıyor. Teknolojiyi en etkin şekilde kullanmakta olan Milli Eğitim Bakanlığı’ nın öğrencilere ve öğretmenlere yönelik olarak geliştirmiş olduğu çok sayıda geniş kapsamlı projesi bulunuyor.

Haberin Devamı



Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen yeni nesil teknoloji tabanlı projeler arasında öğrencilerin teknolojiyle tanışması ve teknolojiyi doğru yönde kullanabilmelerini sağlayabilme amacı taşıyan Fatih Projesi ve Akıllı Tahta Projesi gibi pek çok teknoloji tabanlı projesinin yanı sıra E-Okul sistemi bulunuyor. 2007 Ocak ayında hizmete açtığı E-Okul sisteminde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından iki farklı bölüm oluşturuluyor. E-Okul sistemi, E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile öğrenci ve velilere, E-Okul yönetim bilgi sistemi ile de öğretmen ve idarecilere hizmet veriyor.

Öğretmen ve idareciler E-Okul yönetim bilgi sistemi ile öğrencilerin ve okul bilgilerinin çok daha etkin ve merkezi bir sistemde yönetimi, girişi ve düzenlemesi gibi işlemleri daha pratik şekilde gerçekleştirebilmeleri sağlanırken E-Okul veli bilgilendirme sistemi ise çocuğunuz ile ilgili olan güncel eğitim bilgilerine pratik şekilde ulaşabilmenize yardımcı oluyor. E-Okul yönetim bilgi sistemi ile öğretmen ve idareciler tarafından okul ve öğrenci bilgilerinin merkezi bir sistem içerisinde hatasız ve güncel olarak düzenlenebilmesine yardımcı oluyor. Dijital ortamda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan E-Okul yönetim bilgi sistemi girişi, internet dünyasında bulunan E-Okul internet sayfasında öğretmen ve idareci giriş bölümünden yapılabiliyor.

Haberin Devamı

E-Okul yönetim bilgi sistemi girişi işlemleri öğretmen ve idarecilere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen ‘kullanıcı adı’ ve ‘şifre’ bilgilerini girerek yapılabiliyor. Öğretmen ve idareciler E-Okul yönetim bilgi sistemi ile birlikte idareciler okula dair öğrenci dosyası girişi, düzenlemesi ve güncellemesi, öğrenci fotoğraf girişi ve güncellemesi, nakil kaydı işlemleri, kayıt işlemleri, gelişim raporları, haftalık ders programı hazırlığı ve derslere giren öğretmen bilgisi gibi işlemler gerçekleştiriliyor. E-Okul yönetim bilgi sistemi içerisinde öğretmenler ise öğrencilerin not bilgisi, devamsızlık bilgisi, karne bilgisi, gelişim raporları ve performans notları gibi işlemleri gerçekleştirebiliyor

Haberin Devamı

E-Okul yönetim bilgi sistemi ile öğretmen ve idareciler tarafından girişi yapılan öğrenci ve okul bilgileri sayesinde E-Okul veli bilgilendirme sistemi aracılığıyla çocuğunuz ile ilgili olarak en güncel eğitim bilgilerine ulaşabilirsiniz. Dijital ortamdan çocuğunuzun okuldaki güncel eğitim bilgisine E-Okul veli bilgilendirme sistemi aracılığı ile ulaşabiliyorsunuz. Dijital ortamda bulunan E-Okul internet sayfasındaki E-Okul veli bilgilendirme sistemi girişi bölümünden çocuğunuzun ‘T.C. kimlik numarası’ ve ‘öğrenci kimlik numarası’ ile giriş yapabilirsiniz.

E-Okul veli bilgilendirme sistemi içerisinde çocuğunuzun not bilgisi, devamsızlık bilgisi, karne bilgisi, gelişim raporları, haftalık ders programı, dersine gören öğretmenleri ve şube ortalaması bilgilerine ulaşabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı’ nın gelişen internet teknolojisine entegrasyondaki çalışmaları doğrultusunda E-Okul veli bilgilendirme sistemi içerisinde gerçekleştirdiği güncelleme ile birlikte yeni başlayan şube ortalaması ekranı uygulaması ile çocuğunuzun okuduğu sınıftaki tüm öğrencilerin genel not ortalamalarının derslere göre ortalamanın altında mı, yoksa üstünde mi olduğunu öğrenebilirsiniz. MEB E-Okul yönetim bilgi sistemi ve E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile öğrenci, öğretmen, idareci ve veli arasında bulunan eğitim ilişkisinin daha güncel kalması ve daha kuvvetli olması amaçlanıyor.