Eğitim E-okul yönetim bilgi ve e-okul veli bilgilendirme sistemlerine giriş

E-okul yönetim bilgi ve e-okul veli bilgilendirme sistemlerine giriş

22.04.2015 - 09:43 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile not ve devamsızlık bilgilerine kolayca ulaşabilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemi not ve devamsızlık bilgilerini öğrenmek ve E-Okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemi hakkında detaylı bilgiye sahip olabilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

E-okul yönetim bilgi ve e-okul veli bilgilendirme sistemlerine giriş

Bu yazıda sizlere E-Okul sorgulama işlemlerinden bahsedeceğiz. Bu sorgulama işlemleri internet üzerinden gerçekleştirilmektedir. İlk olarak genel bir bilgi verecek olursak;Gelişen teknolojinin en önemli ürünlerinden biri olan internet üzerinden yapabileceğiniz işlemler, son yıllarda çok geniş bir çapa ulaştı. İnternet üzerinden yapabileceğiniz işlemler hakkında en azından birkaç örnek vererek fikir sahibi olmanızı istiyorum. Haber siteleri üzerinden gündemi takip edebilir, alışveriş siteleri üzerinden alışveriş işlemlerinizi yaparak 1 gün içerisinde siparişinizi kapınızdan teslim alabilir, bankacılık işlemleriniz için internet bankacılığını kullanabilir, herhangi bir fatura ödeme noktası yada bankaya gitmeden internet üzerinden faturalarınızı yatırabilir, evinize yemek siparişi verebilir, ansiklopedik bilgilere klavyeniz aracılığıyla ulaşabilir, şehirler arası otobüs, uçak ve tren biletlerinizi internetten alabilirsiniz. Bunlar sadece ne kadar geniş çapta sorgulama imkanlarına sahip olduğumuza dair bir kaç örnekti. Şimdi de asıl konumuz, internetten yapacağımız sorgulama işlemlerinden biri olan E-Okul sorgulama işlemlerinden bahsedelim.

Haberin Devamı

E-Okul, Mili Eğitim Bakanlığının desteğiyle kurulmuş bir not bilgi sistemi özelliği taşımaktadır. Öğretmenler ve veliler tarafından kullanılan 2 ayrı sistem şeklinde hizmet vermektedir. Bunlar sırasıyla E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi ve E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemidir. Her 2 sistem hakkında geniş bilgilere ulaşmak için lütfen yazının geriye kalan kısmını dikkatle okuyunuz.

E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi, eğitimcilerimiz olan öğretmenlerimiz tarafından kullanılmaktadır. Öğrencilerin seviyelerini tespit etmek için her branşın ayrı ayrı sınavları yapılır. Bu sınavlar yazılı, sözlü veya proje şeklinde yapılabilir. Bu sınavlar sonucu her branşın o sınıfa giren öğretmeni tarafından kağıtların değerlendirilmesi işlemi yapılır. Daha sonra bu değerlendirme sonuçlarına göre puan belirleme işlemi yapılır. Belirlenen puanların E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerine girilmesi gerekmektedir. Böylece her dönem sonunda öğrencilere verilen karneler öncesi not değerlendirmelerine bu sistem üzerinden bilgi edinilebilir. Öğretmenlerin yapması gereken adresine girmek ve E-Okul Yönetim Bilgi Sistemine giriş yapmaktır. Bu giriş işlemi için kullanıcı adı ve şifre bilgisine ihtiyaç duyulacaktır. Bu bilgiler her öğretmenin bağlı olduğu eğitim kurumundan temin edilir. Kullanıcı adı ve şifre bilgilerine ek olarak verilen resimdeki güvenlik sorusu da cevaplandıktan sonra “Giriş” butonuna basılarak sisteme bağlanılır. Not girme işlemleri yada değiştirme işlemleri bu sistem üzerinden online olarak gerçekleştirilebilir. Bu sistemdeki amaç ise ilk okul, orta okul ve liselerdeki not sistemlerini bir düzene sokmak ve sanal bir ortama taşıyarak takip işlemini kolaylaştırmaktır.

Haberin Devamı

Diğer bir sorgulama işlemimiz de E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemidir. Bu sistem üzerinde not takip işlemleri online olarak yapılır. Öğrencilerimizin almış oldukları derslerin değerlendirmesi için belirli sınavlar yapılır. Bu sınavlar sonucu belirlenen puanlar öğretmenler tarafından E-Okul Yönetim Bilgi Sistemine girilir. Diğer bir sistem olan E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemiylede girilen bu notların takip işlemleri veliler ve öğrenciler tarafından gerçekleştirilir. E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerine giriş yapmak için ilk olarak adresine girmek gerekmektedir. Daha sonra üst kısımda “Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş” başlığı altında verilen kısma bir takım bilgilerin girilmesi gerekmektedir. Bu bilgiler Öğrenci TC Kimlik No ve Öğrenci Okul No şeklindedir. Bu bilgiler girilip güvenlik sorusu da cevaplandıktan sonra “Giriş” butonuna basarak E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine bağlanmış olacaksınız. Bu sistem aracılığıyla ayrıca devamsızlık bilgisine ve devamsızlık yapılan günlerin tarihlerine de kolayca ulaşabilme imkanı bulmuş olacaksınız. Böylece not takip işlemi veliler tarafından da yapılabilecek ve eksik olan kısımlar üzerine önlem alınabilecektir. Bu da mutlak başarıyı arttıracaktır.