Eğitim E-Okul Yönetim Bilgi Ve Veli Bilgilendirme Sisteminde Not Ve Devamsızlık Bilgileri Öğrenme!

E-Okul Yönetim Bilgi Ve Veli Bilgilendirme Sisteminde Not Ve Devamsızlık Bilgileri Öğrenme!

31.07.2015 - 10:19 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile öğrenciye ait hem not hem de devamsızlık bilgilerini kolayca öğrenebilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemini kullanabilmek ve E-Okul veli bilgilendirme sistemiyle ilgili detaylı bilgi almak için haberimizi inceleyebilirsiniz.

E-Okul Yönetim Bilgi Ve Veli Bilgilendirme Sisteminde Not Ve Devamsızlık Bilgileri Öğrenme

Teknolojinin eğitim sisteminde aktif olarak kullanılmaya başlanması ile birlikte vatandaş artık çocuklarının okuldaki güncel durumunu en pratik ve en kolay şekilde takip edebilme fırsatına sahip olabiliyor. Özellikle de günümüzde Milli Eğitim Bakanlığı’nın E Okul sistemi ile birlikte vatandaşlar internete erişim sağlayabildikleri her yerden E Okul veli bilgilendirme sistemi aracılığı ile çocuklarının okuldaki güncel durumunu ve ayrıntılı bilgilerini internet kolaylığında öğrenebilme fırsatı sunuyor. Bu sebeple de günümüz modern Türkiye’sinin eğitim sistemi içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yeni hizmeti son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanırken, oldukça önemli de bir role sahip oluyor.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-okul.meb.gov.tr adresinden erişim sağlanabilen E Okul veli bilgilendirme sistemi günümüzde artık akıllı cihazlar yardımı ile de internete erişim sağlanabilen her yerden son derece pratik ve kolay bir şekilde kullanılabiliyor. Özellikle de günümüzde internetin yaşamın her alanında kendisine yer bulmakta olduğu bugünlerde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ocak 2007’den bu yana aktif olarak Türkiye’deki eğitim sistemi içerisinde aktif bir rolde kullanmaya devam ediyor. İnternet üzerinde yer alan e-okul.meb.gov.tr adresinden son derece pratik bir şekilde erişim sağlanabilmekte olan E Okul veli bilgilendirme sistemi içerisinde veliler, çocuklarının notlarından, devamsızlık durumlarına kadar tüm eğitim bilgilerinin en güncel ayrıntılarını öğrenebilmelerine yardımcı oluyor. Bu sebeple de günümüzde yaşamın pek çok alanında vatandaşlar tarafından kullanılıyor.

Haberin Devamı

Günümüzde internet üzerinde yer alan E Okul veli bilgilendirme sistemi ile birlikte vatandaş, çocuklarının okuldaki devamsızlık bilgisi, karne bilgisi, not bilgisi, sınav tarihleri bilgisi, sınav sonuçları, haftalık ders programı bilgisi, derslerine giren öğretmen bilgisi, başarı belgesi bilgisi ve daha pek çok eğitim yaşamının en önemli bilgilerini internet kolaylığında öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Veliler tarafından son derece pratik bir şekilde erişim sağlanabilmekte olan E Okul veli bilgilendirme sistemi giriş işlemlerini öğrencilerin T.C. kimlik numarası ve okul numarası bilgileri ile birlikte sayfa içerisindeki güvenlik kodunu girerek, gerçekleştirebiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın veli bilgilendirme sisteminde gerçekleştirdiği tasarım ve hizmet çeşitliliği ile birlikte veliler, sistem içerisinde çocuklarının okudukları şubelerindeki genel not ortalamasını ve bu not ortalamasına göre çocuklarının durumunu da öğrenebilme fırsatına sahip olabiliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital platform üzerinde yer alan E Okul yönetim bilgi sistemi giriş işlemleri ise internet üzerinde yer alan e-okul.meb.gov.tr adresindeki yönetim bilgi sistemi giriş bölümünden gerçekleştirilebiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı dijital platform üzerinde yer alan E Okul yönetim bilgi sistemi üzerinde öğretmen ve okul idarecileri tarafından gerçekleştiriliyor. Öğretmen ve okul idarecilerinden Milli Eğitim Bakanlığı’nın görev sürelerinin başında kendilerine vermiş olduğu kullanıcı adı ve kullanıcı şifre bilgileri ile birlikte sayfadaki ilgili bölümde yer alan güvenlik kodu karakterlerinin girişini eksiksiz ve hatasız olarak gerçekleştirerek, sisteme giriş yapabiliyor. Yönetim bilgi sistemi giriş işlemleri ile birlikte öğretmen ve idareciler güncel eğitim bilgilerinin girişini son derece pratik bir kullanımlı ile gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

E Okul sisteminin yönetim bilgi sistemi bölümünde öğretmenler daha ağırlıklı olarak öğrenci bilgileri odaklı olarak not bilgisi, sınav tarihleri, sınav sonuçları, karne bilgisi, not ortalaması, başarı belgesi ve şube ortalaması gibi bilgilerin girişleri gerçekleştiriliyor. Okul idarecileri ise yönetim bilgi sistemi içerisinde öğrenci dosya giriş ve düzenlemesi, öğrenci fotoğraf giriş ve güncellemesi, haftalık ders programı düzenlemesi, derslere giren öğretmen bilgileri girişi, devamsızlık bilgisi girişi, sosyal aktivite raporları ve diğer tür genel okul eğitim bilgilerinin girişleri gerçekleştiriliyor.