Gündem E-okul yönetim bilgi veli bilgilendirme ile karne notu ve devamsızlık bilgileri

E-okul yönetim bilgi veli bilgilendirme ile karne notu ve devamsızlık bilgileri

14.03.2015 - 12:08 | Son Güncellenme:

E-Okul sistemi sayesinde öğrencilerin not ve devamsızlık bilgilerine ulaşabilmeleri artık çok kolay!

E-okul yönetim bilgi veli bilgilendirme ile karne notu ve devamsızlık bilgileri

Milli Eğitim Bakanlığı velilerin öğrencileri hakkında bilgi edinmesi daha kolay hale getiren E-Okul hizmetine başladı. Gelişen internet teknolojisinin yaşamın her alanında olduğu gibi dünyada eğitim kurumlarının eğitim uygulamalarında internet teknolojisini daha etkin bir şekilde kullanmaya başlaması üzerine çağı yakalamak isteyen Milli Eğitim Bakanlığı eğitim hizmetlerinde daha teknolojik tabalı uygulamalara başladı. Milli Eğitim Bakanlığı’ nın son yıllarda gerçekleştirdiği yeni uygulamalar daha çok internet ve teknoloji tabanlı oluyor.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’ nın Fatih Projesi, akıllı tahtalar ve daha pek çok yenilikçi teknoloji tabanlı yeni uygulamalarıyla eğitimde teknoloji daha aktif bir role bürünüyor. MEB’ in E-Okul projesiyle birlikte de öğrenci, veli, öğretmen ve idareci arasında bulunan bağın daha aktif olması amaçlanıyor. E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile veliler okula gitmek zorunda kalmadan öğrencilerin tüm eğitim durumu hakkında güncel şekilde bilgi sahibi olabiliyor. Öğrencinizin devamsızlık durumu, not bilgisi, karne durumu, ders programları ve ders programındaki öğretmenleri gibi tüm bilgilere E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile ulaşabiliyorsunuz.

E-Okul sistemi iki bölümden oluşurken bunun ilk aşamasını E-Okul yönetim bilgi sistemi oluşturuyor. Öğretmen ve idarecilerin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kendilerine verilen şifre ve kullanıcı adları ile giriş yapabildikleri bu bölümde okul ve öğrenci bilgilerinin düzenlenmesi, girişi ve takibi yapılıyor. E-Okul veli bilgilendirme sistemi ise veliler için hazırlanmış olan bölüm olarak hizmet veriyor. E-Okul yönetim bilgi sistemi ile idareciler ve öğretmenler E-Okul internet sayfasında kullanıcı adı, şifre ve resimdeki rakamlar doğrulamasıyla sisteme giriş yapabiliyor.

Haberin Devamı

E-Okul yönetim bilgi sistemi ile idareciler ve öğretmenler nakil işlemleri, ders programı düzenleme, öğrenci dosyası girişi, kayıt işlemleri, devamsızlık bilgisi girişi, derslerin öğretmen bilgilerinin girişi, sınav takvimi oluşturma ve gelişim bilgileri girişi gibi işlemleri merkezi odaklı E-Okul sistemine girebiliyor. Gelişen teknoloji ile birlikte hayata geçirilen E-Okul sisteminin E-Okul yönetim bilgi sistemi bölümüyle öğrenci ve okul bilgilerinde karışıklıkların yaşanmaması ve velilerin öğrenci bilgilerine daha kolay ulaşabilmeleri amaçlanıyor.

E-Okul internet sayfasındaki E-Okul veli bilgilendirme sistemi bölümünde Öğrencinin T.C. kimlik numarası, okul numarası ve resimdeki sayılar doğrulaması ile sisteme giriş yapabilen veliler, öğrencilerinin durumu hakkında bilgi alabilmek için artık işlerinden geri kalmamasını sağlayabiliyor. Velilerin öğrencileri durumu ile ilgili bilgi alma konusunda yaşadıkları sorunları giderecek bu E-Okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde güncel devamsızlık durumu, ders programları, öğretmenleri, proje ve davranış notları, karnesi, aldığı belgeler, sınav tarihleri bilgilerine ulaşarak, güncel durumu hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Okul yönetim bilgi sistemi ve veli bilgilendirme sistemi ile birlikte veli ve öğretmen arasındaki öğrenci durumu ilişkisi daha sağlama hale geliyor. Özellikle de pek çok öğretmenin velilerin ilgisizliğinden yakındığı dönemde E-Okul ile birlikte veliler iş yoğunluğundan kaynaklanan vakitsizlikler dolayısı ile öğrencilerinin durumu hakkında bilgi almakta yaşadıkları sorunlar tamamen ortadan kalkıyor. Öğrenciniz hakkında bilgi alabilmeniz artık daha kolay hale gelirken, geçmişe yönelik olarak da detaylı eğitim bilgileri alınabiliyor.

E-Okul veli bilgilendirme sisteminde yeni başlayan şube ortalaması ile birlikte öğrencinin yer aldığı sınıfta diğer öğrencilerin aldıkları notların genel ortalamasıyla öğrencinin sınıftaki durumunu ortalamanın üzeri ve altı olarak öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Öğrencinin sınıfındaki genel ortalama ile eğitim durumunun genelde ortalamasına bakılmasıyla öğrenciler durumu daha net şekilde görülebiliyor. Öğrenciler ile ilgili detaylı eğitim bilgilerine ulaşılabilen E-Okul sistemi en az idareci ve öğretmenler kadar veliler tarafından da kullanılmaya devam ediyor.