Eğitim E-Okul Yönetim ve Bilgilendirme Sistemi Öğrenci Bilgileri

E-Okul Yönetim ve Bilgilendirme Sistemi Öğrenci Bilgileri

31.03.2015 - 10:52 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sisteminde hem not hem de devamsızlık bilgilerine kolayca ulaşılabilmektedir. E-Okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır ve E-Okul veli bilgilendirme sistemi hakkında tüm detaylar haberimizde!

E-Okul Yönetim ve Bilgilendirme Sistemi Öğrenci Bilgileri

Eğitimde teknolojinin aktif olarak kullanılması çağdaş eğitim standartlarının yakalanabilmesi açısından oldukça büyük bir önem arz ediyor. Özellikle de günümü modern çağın en gelişmiş ülkelerinde öğrencilere sunulan eğitim hizmetlerinde aktif olarak teknoloji tabanlı eğitimlerin sağladığı avantajlar ve eğiti kalitesindeki yükseliş dolayısı ile Türkiye’de de aktif olarak eğitimde teknolojiye yer verilmeye başlandı. Son yıllarda gelişen internet teknolojisini aktif olarak kullanan Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin velileri tarafından okuldaki güncel durumlarının pratik şekilde takip edilebilmesi amacı ile E-Okul sistemini hizmete sundu.

Haberin Devamı

E-Okul sistemi, dijital ortamda öğrenci ve okul bilgilerinin güncel detaylarının yer aldığı ve velilerin çocuklarının durumunu takip edebilmelerini sağlayan bir Milli Eğitim Bakanlığı online uygulamasıdır. İki bölümden oluşan E-Okul sisteminde öğretmen ve idareciler için yönetim bilgi sistemi olarak adlandırılan ve öğrencilerin, okulun güncel bilgilerinin girişi, düzenlenmesi ve güncellenmesi işlemlerinin yapıldığı bir bölüm bulunurken, ikinci bölümde velilerin bu bilgilere erişimini sağlayan veli bilgilendirme sistemi olarak isimlendirilmektedir.

Mili Eğitim Bakanlığı’nın gelişen internet teknolojisinin Türkiye’de yaygınlaşması ile birlikte 2007 senesinin ocak ayında hizmete sunduğu online öğrenci ve okul bilgi sistemi E-Okul sisteminde öğretmen ve idarecilere yönelik olarak hizmet vermekte olan E-Okul yönetim bilgi sistemi bulunuyor. Dijital ortam üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul resmi internet sayfasındaki öğretmen ve idareciler için hazırlanan bölüm olan E-Okul yönetim bilgi sistemi girişi için ‘kullanıcı adı’ ve ‘kullanıcı şifre bilgilerinin girişinin yapılması gerekiyor.

Haberin Devamı

Öğretmen ve idarecilere bu bilgiler ayrı ayrı olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hizmetin başında veriliyor. İdarecilerin daha genel olarak okul bilgilerine ve yönetimine ilişkin işlemleri gerçekleştirebildiği E-Okul yönetim bilgi sistemi içerisinde öğretmenler ise öğrenci bilgilerine ilişkin düzenleme ve girişleri gerçekleştiriyor. E-Okul yönetim bilgi sisteminde idareciler öğrenci dosyası giriş ve düzenlemesi, öğrenci fotoğraf ve güncellemesi, nakil işlemleri, kayıt işlemleri, haftalık ders programı düzenlemesi, derslerin öğretmen bilgilerinin girişi, sosyal faaliyet etkinlik programları düzenlemesi, devamsızlık bilgilerinin girişi ve gelişim raporları düzenlemesi işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

Öğretmenler ise bu yönetim bilgi sisteminde öğrencilerin güncel sınav not açıklamalarını, sözlü notlarını açıklamalarını, karne bilgisi, geçmiş dönem not bilgileri, aldığı belgeler, not ortalamaları ve şube ortalamaları gibi bilgilerin giriş ve düzenlemelerini yapabiliyor. E-Okul sisteminde öğretmen ve idarecilere ayrılan yönetim bilgi sistemi ile giriş ve düzenlemeleri yapılan okul ve öğrenci bilgilerinin veliler tarafından kolayca görüntülenebilmesi için E-Okul veli bilgilendirme sistemi hizmet veriyor. Yine dijital ortam üzerinde yer alan E-Okul internet sayfasındaki veli girişi bölümünden öğrencinin T.C. kimlik numarası ve okul numarası ile giriş yapılabiliyor.

Haberin Devamı

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile veliler, okula gitmeden ve okuldan randevu almak zorunda kalmadan çocuklarının okuldaki güncel durumunu takip edebiliyor. İnternete erişim sağlayabildiğiniz her yerden çocuğunuzun T.C. kimlik numarası ve okul numarası ile not bilgisi, devamsızlık bilgisi, haftalık ders programı, geçmiş yıllara ait not bilgisi, karne bilgisi, not ortalaması, sözlü notları, gelişim raporları, derslerine giren öğretmenleri, sına tarihleri ve genel şube ortalamaları gibi bilgilere ulaşabiliyor.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın velilere sunduğu bu yeni E-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinde yeni bir güncelleme ile başlayan şube ortalaması bilgisi sayesinde çocuğunuzun okuldaki şubesindeki genel not ortalamaları ve bu not ortalamalarını göre alt ve üst açısından ne durumda olduğu bilgisini de görüntüleyebiliyor. Bu gibi avantajları dolayısı ile hem veliler hem de öğrenciler tarafından internette bulunan en popüler eğitim uygulamalarının başında gelen bir Milli Eğitim Bakanlığı hizmetidir.