Gündem E-sgm emekli maaşı hesaplama ve sorgulama

E-sgm emekli maaşı hesaplama ve sorgulama

08.04.2015 - 14:45 | Son Güncellenme:

Emekli maaşı sorgulama ve hesaplama işleminizi internet üzerinden iki farklı şekilde yapabilirsiniz. İnternet üzerinden emekli maaşı sorgulama işlemi nasıl yapılır öğrenmek ve emekli maaşı sorgulama hakkına detaylı bilgi için haberimizi inceleyebilirsiniz.

E-sgm emekli maaşı hesaplama ve sorgulama

Emekliliğin önemi hiç şüphesiz tartışılamaz. Çünkü emekli ayrıldığınız vakit, yani artık çalışma hayatınızı sonlandırdığınız zaman, artık para kazanamayacaksınız demektir. Bu durumda, tabi ki de bazı olumsuz durumlar yaşamanız olası olacaktır. Fakat eğer, daha çalışma hayatınız devam ediyorken, primlerinizi düzenli olarak ödemişseniz iseniz, bu durumda endişelenmenize gerek yoktur.

Haberin Devamı

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun da son yıllarda hız kazandırmış olduğu çalışmaları ile birlikte, emeklilik ile ilgili bazı işlemlerinizi daha kolay yapabilirsiniz. SGK emekli maaşı sorgulaması işlemleri için de, internet üzerinden hizmet sunmaya aktif şekilde devam etmektedir. Böylece bahsettiğimiz gibi devletin, emeklilik ile ilgili geliştirmiş olduğu bir takım hizmetleri bulunmaktadır. Bizler de bu haberimizde, devletin Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığı ile internet üzerinden hizmete sunmuş olduğu, emekli maaşı sorgulaması işlemlerini anlatacağız.

Emekli maaşı sorgulaması, emekli olmadan önce yani iş yaşamı henüz devam ederken, her ay düzenli olarak yatırdığınız prim ücretlerinizi kontrol etmeye olanak sağlayan bir hizmettir. Emekli maaşı sorgulaması işlemleri, emekli olabilmek için ne miktarda prim yatırmanız gerektiğini size bildiren bir uygulamadır. Emekli maaşı sorgulaması işlemleri iki değişik şekilde yapılabilmektedir. Bu durumda, emekli maaşı sorgulamanızı, ister e-devlet kapısına giriş yaparak ve burada e-devlet şifresi kullanarak, isterseniz de, ESGM uygulamasına giriş yaparak ve burada şifre kullanmadan öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Üstelik, emekli maaşı sorgulaması, bağlı olunan kurumun ne olduğu fark etmeksizin aynı şekilde öğrenilebilmektedir. Bu yönü ile, emekli maaşı sorgulaması işlemleri oldukça pratiktir.

Bu durumda, haberimize, e-devlet kapısı üzerinden, e-devlet şifresi kullanılarak yapılan emekli maaşı sorgulamasını anlatarak devam edelim.

e-devlet kapısı üzerinden e-devlet şifresi ile yapılan SGK emekli maaşı sorgulaması işlemleri;

· Başlangıç aşaması olarak, sgk.gov.tr adresine giriş yapınız.

· Daha sonra burada sistemde yer alan ve kimlik doğrulaması işlemi için gerekli olan ve Kimliğimi Şimdi Doğrula adı ile düzenlenmiş olan başlığa tıklayınız.

· Ardından, T.C kimlik numaranızı ve e-devlet şifrenizi burada bulunan ilgili alanlara yazınız.

· Devamında ise Sisteme Giriş Yap yazan seçeneğe tıklayınız.

Haberin Devamı

· Bir sonraki aşamada, bu açılan yeni sayfada bulunan ve E-Hizmetler yazan başlığa tıklayınız.

· Daha sonra bu bölümde bulunan başlıklar arasından, SGK yazan başlığı seçiniz.

· Son aşama olarak, burada yer alan SSK yani 4A, Emekli Sandığı yani 4C ve BAĞ-KUR yani 4B kurumları arasından kendinizin bağlı olduğu kurum için düzenlenmiş olan, emekli maaşı sorgulamasını seçiniz.

· ESGM uygulaması üzerinden şifre kullanılmadan yapılan SGK emekli maaşı sorgulaması işlemleri;

· ESGM uygulamasından yararlanarak, emekli maaşı sorgulamanızı yapabilmek için;

· Başlangıç aşaması olarak, SGK’nın E-SGM hizmet sorgulama ekranına geliniz.

· Daha sonra bu sayfadan uyruğunuzu, T.C kimlik numaranızı, nüfusuna kayıtlı olduğunuz ili, cilt numaranızı ve doğum yılınızı bu sayfada yer alan ilgili alanlara yazınız.

· Ardından son aşama olarak, bağlı olduğunuz kurumunuzu seçiniz ve devamında Sorgula yazan başlığa tıklayınız.

Yazarlar