Gündem EBA kurs başvuruları nasıl yapılır, kimler yapabilir?

EBA kurs başvuruları nasıl yapılır, kimler yapabilir?

24.04.2018 - 15:30 | Son Güncellenme:

EBA, yani Eğitim Bilişim Ağı, Milli Eğitim Bakanlığı’nın çevrimiçi sosyal eğitim platformudur. Öğrencilerin bu ağ üzerinden ders videoları, soru çözümleri gibi akademik etkinliklerin yanında sosyal etkinlik ve yarışmalara da katılması sağlanmaktadır. Alanında uzman kişilerce hazırlanan içerikler aracılığıyla eğitimin dört duvar arasına sıkıştırılmasını engellemek ve öğrenmeyi daha kolay hale getirmek için etkili materyal kullanımını teşvik etmek amaçlanmaktadır. EBA üzerinden sağlanan bir diğer hizmet de okullarda verilen kursların başvurularını yapmaktır. Bu kurslara resmi/özel ortaöğretim öğrencileri ve açık öğretim öğrencileri başvurabilmektedir.

EBA kurs başvuruları nasıl yapılır, kimler yapabilir

EBA giriş ve başvuru

Haberin Devamı

Öğrencilerin EBA kurslarından yararlanması oldukça basit bir işlemdir. Bu süreçte ilk aşama EBA’ya kayıt olmak olacaktır. EBA’ya kayıt için ders.eba.gov.tr internet adresi kullanılmaktadır. Bu sistem üzerinden giriş yapmak için farklı giriş yöntemleri bulunmaktadır. Öğrenciler kayıt işlemleri için gerekli şifreleri okullarından alabildiği gibi öğrenci bilgileri aracılığıyla da sisteme giriş yapabilmektedir. Açık öğretim öğrencilerinin siteme girişleri de yine öğrenci bilgileri aracılığıyla sağlanmaktadır. Sisteme giriş yapıldıktan sonraki aşama ise menü üzerinden EBA Ders sekmesine giriş yapmak olacaktır. Başvuru işlemi bu pencereden yapılmaktadır.

Öğrencilerin seçimleri

EBA kurslarında öğrencilere birçok seçim yapma şansı sunulmaktadır. Öyle ki öğrenciler almak istedikleri dersler dışında bu dersleri almak istedikleri öğretmenleri seçeceği gibi farklı bir okuldaki kurslardan da seçim yapabilmektedir. Özellikle şehir dışında okuyan öğrenciler için yaz dönemlerinde ailelerin yanlarına döndüklerinde yakınlardaki okullardan kurs alma şansı sunulması açısından bu seçimler önemlidir.

Haberin Devamı

EBA kurs başvuru tarihleri

EBA kursları için farklı dönemler bulunmaktadır. Okullar ilk ve ikinci dönemleri için farklı kurs dönemleri olduğu gibi yaz dönemleri için de kurslar açılmaktadır. Bu kursların başvuru tarihleri kursların başlangıcından birkaç hafta öncesinde olmakta ve başvurular tamamlandıktan bir süre sonra kurslar başlamaktadır. 2018 yaz dönemi kursları için başvurular 18-24 Haziran tarihleri arasında olacak ve 2 Temmuz’da kurslar eğitime başlayacaktır.

Yazarlar